Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Adevaruri simple despre comunicarea in cuplu,Limitele sănătoase.Complexul de superioritate explicat de psiholog, Nici cu tine, nici fără tine

Categorie:

90 de secunde

„Timpul este preţios.” „Timpul costă bani.” „Nu-mi irosi timpul!” Timpul a devenit un „produs” extrem de căutat. Îl oprim, îl clintim din loc, îl încetinim sau îl accelerăm, îi pierdem noţiunea sau îl distorsionăm; am ajuns chiar să cumpărăm aparate cu ajutorul cărora să economisim timpul. Cu toate acestea, timpul este unul dintre puţinele lucruri pe care nu le putem opri în loc – el trece nestingherit.

În zilele de mult apuse, ne dăruiam mai mult respect unii altora şi ne rezervam mai mult timp explorării semenilor noştri şi descoperirii terenului comun. În iureşul vieţii moderne, trebuie să respectăm atâtea termene limită încât nu mai avem timp să învăţăm să ne cunoaştem. Căutăm parteneriate, facem aprecieri, tragem concluzii şi luăm decizii – totul în doar câteva secunde şi înainte de a rosti vreun cuvânt. E prieten sau duşman? Va fugi sau va ataca? Este o oportunitate sau o ameninţare? Îmi este familiar sau complet necunoscut?

Ne evaluăm unii pe alţii instinctiv. Şi dacă nu ne putem prezenta într-un mod rapid şi favorabil, există riscul să fim ignoraţi sau respinşi – într-o manieră politicoasă sau nepoliticoasă. Cel de-al doilea motiv pentru care trebuie să construim relaţii în 90 de secunde… sau mai puţin îl constituie puterea de concentrare. Incredibil sau nu, un om obişnuit îşi concentrează atenţia doar 30 de secunde! Procesul de concentrare a atenţiei a fost comparat cu încercarea de stăpânire a unui grup de maimuţe.

Atenţia implică ineditul – trebuie întreţinută mereu prin stabilirea unor relaţii, trecând de la un lucru la altul, de la un subiect la altul. Dacă nu-i oferiţi ceva incitant şi nou, îşi pierde puterea de concentrare şi porneşte în căutarea unor subiecte mult mai interesante – termene limită, fotbal sau pacea mondială.

În comunicarea directă nu este suficient să captăm atenţia interlocutorului nostru. Trebuie s-o menţinem până când îi transmitem mesajul sau intenţia noastră. Îi captăm atenţia cu ajutorul farmecului nostru personal, dar o menţinem prin intermediul rapportului armonios pe care îl stabilim. Aici intervin trei factori importanţi:

  1. prezenţa noastră – înfăţişarea exterioară şi modul în care ne mişcăm;
  2. atitudinea – ce spunem, cum o spunem şi cât de interesanţi suntem; şi
  3. sentimentele pe care le stârnim interlocutorului nostru.

Când veţi învăţa cum să stabiliţi relaţii rapide şi valoroase cu semenii voştri, relaţiile voastre la serviciu şi acasă se vor îmbunătăţi considerabil. Veţi descoperi bucuria de a aborda oamenii cu încredere şi sinceritate. Dar atenţie însă! Noi nu vă vom schimba personalitatea. Aceasta nu este o baghetă magică pe care o puteţi folosi pe stradă în aşa fel încât oamenii să vă invite la masă – trebuie să învăţaţi anumite strategii de relaţionare pe care le veţi folosi doar când veţi avea nevoie. Stabilirea rapportului în 90 de secunde cu o altă persoană sau un grup de oameni, la o întâlnire socială sau la o conferinţă de afaceri, îi poate intimida pe oameni.

Nicholas Boothmanhttps://www.astrocafe.ro/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121