Unele acțiuni îți pot schimba viața în bine, dar pentru că ești prea precaut și eviți prea mult poți să îți ratezi șansa. Când am avut destul curaj să îmi părăesc zona de confort am început să tratez altfel viața.
Fericirea este imposibilă dacă trăiești pasiv. Trebuie să acționezi să îți formezi singur destinul.
Deși confortul pare dezirabil pentru fiecare, te vei simți mult mai bine când te vei provoca să faci lucruri noi și riscante. Numai atunci vei fi în stare să îți testezi potețialul. Odată ce te vei impune să acționezi, vei depista câteva adevăruri:
1. Chiar dacă mergem în direcția corectă putem să avem dubii
Când ești hotărât să încerci ceva nou poți crede că frica în fața acelui lucru este un semn că nu ai făcut alegerea corectă. John Acaffom afirmă că: “Niciodată nu vom fi destul de curajoși și neînfricați să facem ceea ce e necesar”
Problema este că atunci când ești pus într-o situație nouă te poate cuprinde anxietatea și neîncrederea în sine. Însă dacă accepți frica și nu o lași să te lipsească de motivație, jumătate de luptă este deja învinsă.
Nu trebuie să tratezi frica ca și culoarea roșie de la semafor, ci mai degrabă ca o lumină de reflector care îți luminează calea.
2. Dacă nu asculți de sfaturile unei persoane dragi nu înseamnă că nu o iubești
Este foarte important ca întotdeauna să ai alături persoane care te vor susține în situații dificile. Cu toate acestea nu fiecare din sfaturile pe care ei ți le vor oferi vor fi în favoarea ta.
Cu toate că ei te vor susține în unele inițiative pe care o să le ai, pe altele ele le vor respinge. De multe ori pentru că le va fi frică să nu te piardă dacă vei adopta un nou mod de viață.
Cel mai mare cadou pe care ți-l poți face este să devii stăpânul propriei vieți. Cea mai mare favoare pe care le poți face altora este să îi lași să trăiască liber.
Petre Voogd a spus: “Nu te aștepta ca alții să te urmeze în începerile tale, pentru că tu vei ipostazia puterea pe care ei încă nu o dețin”
3. Poți fi considerat nebun înainte să fii respectat pentru ceea ce faci
Trebuie să încerci să faci lucruri de care îți este frică. Poți începe prin acțiuni mici, dar care să fie diferite de modul tău de viață obișnuit. Fă voluntariat, poartă haine colorate, cere ce ți se cuvine pe merit.
Gândește-te la persoanele pe care le admiri. Fiecare dintre ele a trebuit să își schimbe viziunea asupra vieții. Fiecare s-a provocat să acționeze și a reușit să-și transforme viața în ceva frumos.
4. Poți combina dorințele cu prioritățile
Credem că întotdeauna trebuie să alegem mai degrabă un singur lucru dintre mai multe. Adevărul însă este că le putem combina. Nu trebuie să renunți la carieră pentru viața de familie. Poți găsi un echilibru între amândouă.
Pentru acest fapt este nevoie să înfruntăm greutățile și să nu ne lăsăm doborâți de neîncredere.
Cea mai mare greșeală pe care o face o persoană este că ea încearcă să își extindă zona de confort, nu să o părăsească.
De asemenea, nu trebuie să consideri o piedică vârsta. Niciodată nu este prea târziu să îți realizezi visurile.