Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Alchimia trezirii spirituale

Alchimia trezirii spirituale

Alchimia trezirii spirituale

Cuvântul alchimie este folosit ca o metaforă pentru crearea în mod conștient de schimbări dimensionale care ne schimbă din punct de vedere psihologic și material realitatea.

A alege să nu se schimbe echivalează cu inerția. Fără schimbare, suntem inerți – unii spun „morți”. Există mai mult în viață decât a rămâne cu ceea ce este confortabil și toată lumea are capacitatea de a manifesta schimbări dramatice către auto-îmbunătățire.

Trecerea de la incertitudinea prudentă cu privire la schimbare, la intimitate și aprofundarea experienței, are loc prin aprecierea posibilităților și valorificarea potențialului mai mult decât status quo-ul.  

Alchimia este totul despre schimbarea la nivel de rădăcină. 

După ce am realizat pe deplin că schimbarea este necesară sau preferată, atunci decizia de a schimba este instantanee. Acționarea în baza deciziei duce la libertate – la un nou început.

Astfel de momente de „la revedere” sunt puternice, în special cele care privesc deciziile majore de viață, cum ar fi munca, relațiile și locul în care trăim. Acestea sunt adesea momente de turneu.

Avem nevoie de o viziune clară și intenția de a face totul pentru a manifesta acea schimbare, inclusiv să cerem ajutor și să ne așteptăm la succes – totuși, să ne asumăm responsabilitatea pentru tot ceea ce este cauzat de acțiunile noastre, având o conștiință profundă de sine și conștiință a celorlalți.

A spune da vieții înseamnă dorința de a renunța și de a face un salt cuantic în necunoscut, având încredere în proces și că totul va fi bine, indiferent de rezultat. 

Retragerea alchimică
Etapa 1 – Etapa Saturn

O parte din noi este inertă, moartă, grea ca plumbul și nu poate primi sau exprima lumina. Această parte este cea care ne împiedică să fim fericiți și adevărați; ne atrage în situații inutile în care plăcerea înlocuiește bucuria, sentimentalismul înlocuiește iubirea și amăgirea întunecă adevărul. 

Pentru a descoperi acest aspect al nostru pentru a-l trata corect, trebuie să ne îndreptăm atenția asupra noastră și să reflectăm profund asupra imperfecțiunilor noastre. Medităm asupra acelor aspecte ale vieții pe care le considerăm supărătoare sau tulburătoare, lucrurile care ne leagă în scenarii nefericite și neîmplinite de-a lungul vieții.

Sarcina noastră este să identificăm și să recunoaștem cu onestitate ceea ce este greșit. Aceasta este etapa lui Saturn a procesului alchimic, uneori numită „noaptea întunecată a minții”, când ajungem la înțelegeri neplăcute despre cine suntem. 

Etapa 2- Etapa lunară

În urma acestei profunde revelații de sine, căutăm alte moduri de a fi. Nemulțumiți de cine suntem și de ce avem în viață, ne dorim alternative și suntem oarecum rătăciți și confuzi până găsim o cale de urmat. Ajungem să descoperim o adâncime ascunsă anterior în inimă, o lumină care răspunde întrebării noastre devenind clară și puternică.

Pe măsură ce urmăm acea lumină, ne desfășurăm strat peste strat de nouă conștientizare a sinelui. Există o amintire, o recunoaștere a înțelepciunii străvechi care a fost uitată de mult, dar care se simte la fel de proaspătă și sigură ca zorii. Mergând din ce în ce mai departe spre predarea deplină în fața luminii, ne ridicăm.

Pe măsură ce zi după zi de practică ne preia, în cele din urmă atingem un nivel înalt dincolo de orice atașament față de preocupările lumești, totuși cu o familiaritate completă cu calitățile și identitatea sinelui sufletesc. Aceasta, în anumite privințe, este ca Luna , deoarece devenim reflectarea oricărei lumini la care ne putem deschide.

Cu toate acestea, înainte de a ajunge la conștientizarea deplină, trebuie să suportăm curățarea tuturor otrăvurilor minții. Ne confruntăm în timpul „nopții întunecate a sufletului”, cu teroarea pierderii sinelui. Uităm cine suntem, putem chiar să pierdem urma numelui folosit pentru a ne identifica ego-ul, așa că suntem pierduți. Teroarea este cel mai rău dintre toate sentimentele și înțelegem orice este de care să ne ținem. Astfel, descoperim că numai lumina poate îndura întunericul – adevărata noastră natură sufletească. 

Etapa 3- Etapa solară

Cu aceasta ca propria noastră viziune asupra realității, putem progresa mai departe în lumină, dincolo de ceea ce este individual, spre Spiritul pur. Ne întâlnim și ne căsătorim, suflet și Duh în unire sfântă. Această „ conjunctio ” este cea mai înaltă realizare, o purificare absolută a sinelui. 

Coborârea în viață ne cere să ne „reparăm” egoul, creând o identitate stabilă, o personalitate evoluată și o afirmație puternică de a menține noua noastră atitudine de viață împotriva oricăror înclinații de a reveni la tiparele anterioare de obiceiuri și comportament inconștient. 

Ultima etapă, Conștiința cavalerului, vorbește despre o viață trăită cu preocupări practice, capabil bine gestionată, dar cu o demnitate de purtare, o noblețe de scop și cu aristocrația sufletească în mod clar prezentă. Provocarea noastră este să fim sensibili la limitările celorlalți în timp ce ne menținem cu inima deschisă propria noastră stare înaltă de trezire spirituală.

Procesul alchimic poate fi un eveniment anume – o retragere spirituală condusă de un ghid, poate repetată în fiecare an. Cu toate acestea, procesul poate fi, de asemenea, reflectat ca călătoria de viață a căutătorului, cu fiecare etapă reflectată în exterior cu evenimente și în interior ca evoluție spirituală. https://foreverconscious.com/

Media 5 / 5. Numărul voturilor: 1

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121