Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Schimbă-ți Atenția Transformă-ți Viața !,Luna Nouă din 17 iulie 2023,Iluziile și Autoamăgirea,Puterea de a decide propria valoare,Transformă-ți îndoielile,Fii responsabil pentru tine,Obezitatea – o perspectivă spirituală,Renunțarea la rușine,Ruperea tiparelor negative ,Cele 4 nopți întunecate ale etapelor sufletului,Semnificatia emotionala a dependentelor,Ascultă-ți corpul !,Luna Nouă în Vărsător,Transformarea suferintei in pace,Vindecarea sufletului,Lucruri de facut diferit in 2022,Înțelegerea celor 3 stări ale conștiinței,Gestionarea corecta a emoțiile negative,Omul - maestru creator fara limite,Dacă vrei să fii fericit/ă,Cauza disfunctiilor,Orgoliul si smerenia,Vindecarea ranilor,Simptome ,corpul luminos,Conștiința dimensională a cincea Eliberarea iluziilor 3D, Ce ne împiedică să facem schimbările, Teama de zi cu zi, Cum să contracarezi gândurile negative,Ritual Puternic Luna Nouă Fecioară 2024

Categorie:

Ascultă-ți corpul !

Ascultă-ți corpul !

Ascultă-ți corpul și ia în seamă mesajele lui!

Dacă ai primi 100 de lei pentru fiecare moment în care te-ai gândit să ții o dietă, nu-i așa că ai fi bogată acum? Ei bine, nu ești singura femeie care a încercat toate modele și tendințele. Însă ce-ar fi să începi să-ți asculți corpul pentru a avea greutatea ideală?

Corpul nostru este templul nostru, spun mulți înțelepți. El știe foarte bine să se regleze singur și doar când condițiile exterioare sau interioare încep să se deregleze, el o ia razna și se îngrașă excesiv. Sau slăbește excesiv. Ce este de făcut? Simplu. Trebuie să-i creăm cele mai bune condiții pentru a încuraja autoreglarea.

Mâncare „bună“ sau „rea“?

Auzim de multe ori aceste etichete. Învățăm rapid că anumite alimente sunt rele, iar altele bune pentru noi. Ba chiar există și unele interzise. Cu acestea din urmă intrăm deja în zona absurdului. Nutriționiștii care se pricep foarte bine susțin deja cu tărie că nu există alimente rele. Untul nu este rău în sine, dar cantitatea consumată poate fi.

Moderația este cea care face ca nici un aliment să nu fie rău. De altfel, moderația, alături de autocontrol și intuiție, sunt cei mai buni profesori când vine vorba despre cum trebuie să te hrănești. Fiecare om este liber să aleagă hrana pe care o consumă, iar unii devin vegetarieni, vegani, omnivori etc. Mai mult, în ultima vreme cuvântul dietă a devenit, din cauza folosirii excesive, „rău“ sau cel puțin a căpătat o reputație proastă.

La origine, cuvântul latin „dieta“ însemna munca dintr-o zi, salariul. Este greu de spus cum a căpătat în timp conotația de deprivare. Astăzi dietă pare să suscite numai sentimente negative. Ca atare, din ce în ce mai mulți specialiști, când vorbesc de alimentația sănătoasă, încep să pună accentul nu pe alimentele în sine, ci pe modul și cantitatea consumată.

Așa că, în loc să excluzi sau să incluzi de-a lungul anilor diferite alimente din meniul zilnic, mai bine îți concentrezi atenția pe corpul tău și pe nevoile lui. Pentru că el știe cel mai bine ce îi trebuie, chiar și la un nivel inconștient. Poftele care apar în diferite momente sunt semnale pe care ți le dă corpul. Trebuie să discerni între semnalele unui corp sănătos și ale unuia bolnav.

Cunoaște-te pe tine însuți

Maxima antică este la fel de valabilă azi și are mai multe straturi de semnificație. A te cunoaște înseamnă și a-ți cunoaște și respecta corpul, acest vehicul extraordinar care te poartă prin lume. Un corp sănătos, echilibrat și antrenat se va ocupa singur de reglajele fine care însumează metabolismul.

Mulți contemporani spun azi că vor să se apropie mai mult de natură, că se simt departe de ea. Pentru a face asta nu este nevoie să străbați sute sau mii de kilometri până la o plajă sau la o pădure. Este suficient să te împrietenești cu corpul tău, care este parte integrantă din natură. Mută-ți atenția spre el și vei vedea că îți trimite mereu semnale.

În loc să numeri fiecare calorie, mai bine pune-ți următoarele întrebări: ce alimente te fac să te simți apatică și îngreunată? Ce alimente îți dau indigestie? care sunt cele care îți dau energie și te fac să simți că poți muta munții din loc? care sunt alimentele reconfortante, care te fac să te simți sătulă și mulțumită? Corpul nostru știe foarte bine ce alimente ne sunt prielnice și de care alimente avem nevoie pentru a fi plini de energie. Atunci, de ce să îi impunem o anumită dietă sau o anumită hrană?

Acceptarea de sine

După ce te cunoști, ar fi indicat să te accepți așa cum ești. Cu nevoile, plăcerile, durerile și dorințele proprii. Dincolo de diferențele personale, probabil că toți cei care fac acest exercițiu își vor da seama că fructele, legumele, proteinele, calciul, carbohidrații și zaharurile naturale hrănesc cel mai bine.

Tot ce trebuie să mai faci este să consumi cantitățile corecte și potrivite. Societatea a pus și pune în continuare presiune pe oameni să mănânce într-un fel, să arate într-un anumit fel și să se comporte într-un anume mod. Comportamentul adaptiv este necesar bunei conviețuiri, însă tipul de alimentație n-ar trebui impus de normele sociale.

În loc să te conformezi tendințelor la modă, mai bine ascultă-ți intuiția și lasă corpul să te ghideze pe marea furtunoasă a supermarketurilor și reclamelor excesive. Fii recunoscătoare pentru corpul pe care-l ai, respectă-l și tratează-l bine și el te va servi cu plăcere toată viața.

Tipare sănătoase de alimentație

Mănâncă micul dejun la maxim două ore după trezire, chiar dacă nu ți-e foame. Cu timpul, corpul se va regla. Dacă mănânci dimineața, vei avea energie și vei porni ziua cu o dispoziție sănătoasă.

Așteaptă  ți se facă foame înainte de următoarea masă. În loc să reziști foamei, primește-o cu brațele deschise.

Mănâncă încet și fără distrageri din jur. Nu termina prânzul în 5 minute. Încetinește și simte cum dispare foamea și se instalează senzația de plin. Una dintre mesele zilei ar trebui să dureze minimum 30 de minute. Bucură-te de ea și savurează mâncarea din farfurie.

Alege alimente hrănitoare. Jumătate din ce mănânci trebuie să fie legume și fructe, un sfert cereale integrale sau carbohidrați complecși (cartofi-dulci sau orez brun). Alege alimente care-ți plac și au gust bun.

După câteva săptămâni în care vei practica aceste obiceiuri sănătoase, vei vedea cum vei alege în mod natural alimentele care-ți fac bine, vei ajunge la greutatea optimă și te vei simți plină de energie și mulțumită.https://www.femeia.ro/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121

Categorii articole