Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Asteptarile

45131_144228655617954_3298423_nDeși pare nedrept, nu putem avea așteptări în proporție de 100% decât de la noi înșine. Interesele și valorile altor persoane nu corespund întotdeauna cu ale noastre. 

Obiceiul de a ne crea un set de așteptări de la cei din jur ne poate aduce multă suferință. Aceasta este o greșeală pe care o facem cei mai mulți dintre noi și care, fie că vrem sau nu, ne afectează echilibrul emoțional.

Trebuie să recunoaștem că toți avem așteptări de la oamenii pe care îi iubim cel mai mult, deoarece acestea ne oferă un sentiment de siguranță.

„Știu că partenerul meu mă va sprijini, pentru că și eu aș face același lucru pentru el.”

A aștepta, a anticipa și a spera ca o persoană să acționeze sau să se comporte la fel ca tine este o modalitate de a deține controlul în „lumea” ta și de a simți o anumită siguranță vizavi de unele aspecte.

Însă lucrurile nu se întâmplă întotdeauna așa cum ne-am dori. Desigur, cu toții avem nevoie de sentimentul de siguranță pentru o viață liniștita. În caz contrar nu am mai ști pe ce să ne bazăm și am deveni vulnerabili.

Dar uneori ducem această gândire la extrem: nu este corect să ne așteptăm ca restul lumii să acționeze în conformitate cu valorile noastre.

Astăzi te invităm să reflectezi puțin asupra acestui aspect.

Puterea așteptărilor

Părinții se așteaptă din partea copiilor să se comporte la fel ca ei. Prietenii se așteaptă să îi sprijinim în orice situație și le fim alături atunci când au o problemă. Un soț se așteaptă din partea soției să răspundă tuturor așteptărilor sale.

Suntem siguri că și tu ai întâmpinat astfel de situații în viață. Așteptările sunt foarte periculoase și îți pot afecta stima de sine. 

Să vedem despre ce este vorba.

Dacă nu acționezi conform așteptărilor mele, voi fi dezamăgit

Dacă nu ne oferim imediat sprijinul, suntem catalogați drept „falși” sau „trădători”. Este posibil ca obiectivele persoanei respective să nu corespundă valorilor tale sau ca la momentul respectiv să nu-i poți fi de ajutor din motive personale.

  • Cei care nu sunt capabili de empatie, de a înțelege perspectiva unică a altei persoane sau dreptul său de a gândi diferit nu pot întreține relații pozitive, bazate pe reciprocitate și respect.
 

Nimeni nu este obligat să acționeze în conformitate cu așteptărilor celorlalți. Dacă faci acest lucru, te îndepărtezi de sinele tău autentic și îți pui în pericol stima de sine.

Nevoia de a controla toate aspectele vieții tale

Există oameni care pur și simplu nu pot accepta incertitudinea, posibilitatea de a nu ști ceea ce urmează să se întâmple și acțiunile și reacțiile din exterior pe care nu le pot controla.

Cum să accept faptul că unul dintre copiii meri nu se duce la facultate, așa cum mă așteptam eu? 

Cum să reacționez atunci când prietenul meu bun îmi spune că preferă să meargă în concediu cu colegii lui de serviciu, și nu cu mine?

  • Persoanele care nu pot tolera situațiile în care oamenii din jur nu acționează conform așteptărilor lor suferă de frustrare intensă și dezamăgire pe măsură, ceea ce le distruge stima de sine.
  • În realitate, este suficient să fii empatic și, mai presus de orice, să încetezi să te aștepți ca alte persoane să acționeze în funcție de așteptările tale.

Stabilește un set de așteptări pentru tine însuți, nu pentru alții

Drepturi și obligații

Când nu mai ai așteptări cu privire la comportamentul altor oameni, te simți mai liber și ai mai multă energie pentru a te concentra pe ceea ce este cu adevărat important: așteptările îndreptate către tine însuți.

  • Ai dreptul să aștepți respectul celor din jur.
  • Ai dreptul să fii iubit, dar nu să controlezi viețile celor dragi sau să le permiți altora să o controleze pe a ta.
  • Ai dreptul să aștepți reciprocitate, dar nu ca toată lumea să fie de acord cu ideile, alegerile și valorile tale.
  • Ai dreptul să lupți pentru visele tale și să îi lași și pe cei din jur să le urmeze pe ale lor, chiar dacă sunt foarte diferite de ale tale.
  • Ai obligația să ai grijă de tine, să-ți cultivi stima de sine și să eviți dezamăgirea cauzată de faptul că o anumită persoană nu reacționează așa cum te-ai fi așteptat.
  • Ai obligația de a-ți crea propria fericire, evitând dependența de alte persoane. Acceptă și situațiile negative și fii conștient de faptul că uneori vei fi decepționat.
  • Nu uita că și tu poți dezamăgi alte persoane, iar asta nu înseamnă că ești un om rău. Cu toții suntem în căutarea propriei versiuni a fericirii, dar trebuie să respectăm și dreptul celor din jur de a o găsi pe a lor. 

În concluzie, trebuie să înțelegem că lumea este haotică, la fel ca oamenii care o populează. A aștepta ca persoanele din jur să acționeze în proporție de 100% în conformitate cu așteptările noastre este o alegere care ne poate provoca mult stres și suferință.Nu merită. https://dozadesanatate.ro/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121