Atunci când ai încredere în tine,pe umeri îți cresc aripi

5
(1)

Citiți o povestire interesantă care circulă pe internet și care ne amintește cât de important este să credem în noi înșine!

Atunci când ai încredere în tine, pe umeri îți cresc aripi

Un om de afaceri important era tare supărat. Firma sa intrase în faliment, iar datoriile sale era mari și nenumărate. Deși se gândea zi și noapte la o soluție pentru a ieși din impas, pur și simplu era zdrobit. Toate drumurile păreau închise și nu se întrevedea nicio speranță.

Angajații săi își cereau drepturile și salariile, creditorii îi băteau la ușă. Pur și simplu era disperat… Viața multor oameni depindea de afacerea sa… Într-o bună zi, stătea supărat pe o bancă în parc, ținându-și capul în mâini, întrebându-se dacă ar mai putea exista ceva care să-i salveze compania de la faliment.

În cele din urmă, un bătrân s-a apropiat de el și i-a adresat câteva cuvinte. “Îmi dau seama că ceva te supără foarte tare”, i-a spus bătrânul.

După ce omul de afaceri i-a împărtășit bătrânului necazurile și durerea sa, acesta i-a spus: “Cred că pot să te ajut”.

L-a întrebat pe omul de afaceri cum îl cheamă, a completat un cec cu o sumă mare de bani pe numele său și apoi i-a înmânat cecul spunându-i: “Te rog să iei acești bani. Fix când se va face un an de la întâlnirea noastră de astăzi, să ne întâlnim iarăși în același loc. Îmi poți înapoia atunci banii pe care ți i-am dat acum.”

Apoi s-a răsucit pe călcâie și a plecat grăbit, dispărând în neant la fel cum apăruse.

Când s-a dezmeticit, omul de afaceri s-a trezit cu un cec de jumătate de milion de dolari în mâinile sale. Nu îi venea să își creadă ochilor. Cecul era semnat de John D. Rockefeller, unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă.

“Pot să îmi achit datoriile și să scap de grijile financiare într-o clipită”, și-a spus omul de afaceri. Cu toate acestea, a decis să nu folosească cecul și l-a păstrat. “Dar faptul că știu că acest cec există și că este acolo îmi va da puterea de a găsi o cale de a-mi salva afacerea”, s-a gândit bărbatul.

Cu o stare de spirit vizibil mai bună și recâștigându-și optimismul, omul a reușit să își renegocieze termenii de plată și să încheie înțelegeri de afaceri mai avantajoase. Ba chiar a vândut o parte din produsele sale la prețuri foarte bune. În doar câteva luni, a reușit să scape de datorii și a fost din nou pe profit, câștigând bani.

Atunci când s-a împlinit fix un an de la data întâlnirii sale cu necunoscutul s-a întors în parc, în dreptul băncii respective, ținând cecul în mână. La ora stabilită, a apărut și bătrânul. Doar că, tocmai în momentul în care trebuia să îi returneze cecul și se pregătea să îi povestească despre succesul său, a apărut o asistență care l-a apucat pe bătrân de mână.

“Îmi pare atât de bine că l-am găsit!”, s-a plâns asistenta. “Domnule, sper că nu v-a deranjat. Întotdeauna pleacă de la azil și umblă pe străzi spunând tuturor că este John D. Rockefeller.”

Apoi asistenta l-a luat pe bătrân de braț conducându-l înspre azilul de bătrâni.

Perplex, directorul a rămas pur și simplu acolo câteva minute în șir, nevenindu-i să creadă. De-a lungul întregului an a cumpărat și a vândut, a administrat, a făcut afaceri, a negociat, a luat decizii financiare fiind ferm convins că are spatele asigurat de suma de jumătate de milion de dolari.

Brusc și-a dat seama că, imaginari sau nu, nu banii au fost cei care i-au transformat viața. Faptul că și-a recâștigat încrederea în sine i-a dat puterea de a realiza tot ceea ce a realizat ulterior.

Atunci când ai încredere în tine și în forțele tale, în faptul că o forță superioară veghează pentru binele tale și așază lucrurile astfel încât să îți fie bine, poți muta munții din loc.

Atunci când crezi în tine, în potențialul tău, în capacitatea ta de a realiza lucrurile pe care ți le dorești, cu siguranță că vei găsi și modalitățile pentru a face ca aceste convingeri să devină realitate. Ai întotdeauna încredere în tine! Vei reuși indiferent de cât de greu pare uneori.Autor: Anonim

Media 5 / 5. Numărul voturilor: 1

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: