Auto-respectul

0
(0)

virtual-reality-1535448__340

Auto-respectul este cea mai valoroasa unealta in timpurile noastre. Totusi, foarte multi oameni au internalizat un fel de a fi prin care isi fac rau, lasandu-i pe ceilalti oameni sa le incalce limitele personale, sa le defineasca valoarea, drumul in viata si visurile. ESTE TIMPUL! Este timpul sa ne iubim mai mult, sa ne respectam si sa ne vedem valoarea unica in lume si contributia pe care o avem aici, dincolo de prejudecati, stereotipuri, percepte, reguli si proiectii false pe care ceilalti incearca sa le impuna asupra noastra.
“Renunta la totul daca este nevoie, dar nu renunta niciodata la stima de sine.Aceasta este la fel de pretioasa precum o perla si mai valoroasa decat respiratia.Protejeaz-o cum poti mai bine.”-Joseph Murphy
Este TIMPUL sa…
1.Incetam sa ii mai lasam pe ceilalti oameni sa ne forteze sa credem in ADEVARUL lor. Fiecare are perspectiva sa si trebuie sa respectam acest lucru.Totusi,de ce lasam alte puncte de vedere sa ne influenteze, uitand cine suntem, ce ne place, ce ne dorim, ce ne face fericiti?
Aminteste-ti mereu ca este Adevarul celorlalti, este viata lor si nu a ta. Nu trebuie sa acceptam ceea ce ne spun ceilalti ca fiind „corect” doar ca sa ne aliniem unor norme prestabilite.
2.Incetam sa mai lasam ca negativitatea oamenilor sa ne doboare. Uneori,cu totii ne simtim fara energie,cu vibratia scazuta,mai tristi…Dar in astfel de momente ar trebui sa verificam daca nu cumva,aceasta energie este o influenta venita din exterior.Ceea ce traiesc ceilalti este separat de tine si nu ar trebui sa lasi sa te influenteze negativitatea celorlalti oameni.
3.Incetam sa ii mai lasam pe oameni sa ne atraga in certuri fara sens,care ne secatuiesc de buna-dispozite si umanitate. Uneori, cel mai bine este sa nu spunem nimic,sa nu dam atentie si sa mergem mai departe.
4.Incetam sa ii mai lasam pe oameni sa ne distraga de la visurile noastre.Cand oamenii spun ca nu poti face ceva,este vorba despre perceptia lor limitata cu privire la ce e si nu e posibil.Arata-le ca tu poti realiza orice iti propui,iar influenta lor va inceta.
5.Incetam sa ne mai lasam „prietenii” sa ne vorbeasca pe la spate. –Un prieten adevarat nu va spune lucruri negative legate de tine pe la spate,ci iti va spune in fata.Daca prietenii ne vorbesc de rau,probabil ca nu ne sunt prieteni asa cum credeam si ar trebui sa ne selectam anturajul mai cu grija.
6.Incetam sa ii lasam pe oameni sa ne spuna ca trebuie sa fim cine for ei sa fim.Cand oamenii iti spun ca ar trebui sa fii altfel,este de fapt proiectia lor in legatura cu ceea ce ei cred ca este corect sau dezirabil.Parerea cuiva in legatura cu modul cum arati,cum te imbraci,ce meserie sau stil de viata iti alegi,este doar atat.O OPINIE.
7.Nu ne mai lasam mintiti.Simtim cand cineva ne minte. Sa le spunem celor care ne mint ca noi nu putem tolera lipsa de onestitate in viata noastra,ca relatiile pe care ni le dorim sunt bazate pe respect si siceritate.
8.Nu ii mai lasam pe ceilalti sa se foloseasca in vreun fel noi. Adevarul este ca adesea nu stim sa spunem NU si facem acest lucru adesea neconstientizat,lasandu-i pe ceilalti sa ne domine,sa se foloseasca de bunatatea sau de timpul nostru.Da-ti seama cand se intampla acest lucru si pune bariere.Este o forma de a avea grija de tine.Este o forma de auto-respect pe care trebuie sa o practicam in vietile noastre.Sursa:garbo.ro

Media 0 / 5. Numărul voturilor: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: