Autosugestia pentru o viata implinita
Cum a fost invinsa teama cu ajutorul sugestiei
Autosugestia reprezinta sugestia adresata de cineva lui insusi, cu un anumit scop specific si bine definit. Herbert Parkyn, in excelentul sau manual despre autosugestie, relateaza urmatorul incident amuzant, pe care cred ca-l veti aprecia si dumneavoastra si-l veti tine minte. “Un vizitator new-yorkez aflat la Chicago si-a privit la un moment dat ceasul (care era cu o ora inainte fata de ora locala) si i-a spus prietenului sau din acel oras ca era ora prinzului. Ca urmare, locuitorul din Chicago, fara sa se gindeasca la diferenta de fus orar, i-a raspuns musafirului sau ca ii este foame si trebuie sa mearga imediat sa ia masa.”.
Putem folosi autosugestia pentru a invinge orice teama sau obicei rau. O tanara cantareata a fost invitata la o auditie. Isi dorise foarte mult aceasta invitatie dar, din cauza
tracului, deja fusese respinsa de trei ori. Tanara avea o voce foarte frumoasa, dar isi spunea mereu: “Poate ca totusi ma vor accepta. In sfirsit, eu voi face tot ce pot, desi ma
simt plina de teama si de neliniste.”
Autosugestia pentru o viata implinita.
Subconstientul a reactionat prompt la aceste autosugestii negative, si, luandu-le drept niste cereri, a facut tot posibilul pentru a le indeplini. In cazul relatat, cauza insuccesului a fost chiar autosugestia involuntara si gresit directionata a persoanei respective, generata de gandurile de teama si de emotiile respective. Totusi, femeia a reusit sa-si depaseasca frica aplicind urmatoarea tehnica: de trei ori pe zi se izola intr-o camera, se instala confortabil intr-un fotoliu, se linistea si inchidea ochii. Apoi incepea sa-si relaxeze corpul si mintea.
Calmul psihic favorizeaza pasivitatea mentala si face ca subconstientul sa fie mai receptiv la sugestii. Tanara a neutralizat sugestia de teama, afirmand urmatoarele: “Cant minunat, sunt calma, linistita, plina de incredere in vocea mea melodioasa.”. Continua sa repete aceasta declaratie lent, in clar, traind cu intensitate semnificatia ei, de 5 – 10 ori intr-o sedinta. Facea acest lucru de trei ori pe zi si o data inainte de a adormi. La sfirsitul saptamanii era foarte sigura pe sine si calma, iar in timpul auditiei s-a descurcat admirabil fiind, bineinteles, admisa.
Cum si-a regasit cineva memoria
O persoana in virsta de 75 de ani obisnuia sa spuna: “Imi pierd din ce in ce mai mult memoria.” Ea a reusit sa inlature acest obicei daunator practicand de mai multe ori pe zi
metoda autosugestiei, in felul urmator: “Incepand de astazi, memoria mea se imbunatateste in toate domeniile. Pot sa-mi amintesc tot ceea ce am nevoie, in orice moment, in orice loc. Impresiile pe care le percep sunt din ce in ce mai clare si retin in mod automat orice, cu o mare usurinta. Tot ceea ce doresc sa-mi amintesc apare imediat si in forma cea mai exacta. Fac progrese rapide in fiecare zi si, in curand, memoria mea va fi mai buna decat a fost ea vreodata.” Dupa trei saptamani, memoria i-a revenit la normal, iar persoana fu deosebit de incantata de rezultatul miraculos pe care-l obtinuse.
Cum pot fi inlaturate neajunsurile unui caracter dificil
Multi oameni, care se plangeau ca au o fire nestapanita, au reusit sa-si modeleze caracterul prin puterea autosugestiei, obtinand rezultate notabile. Ei au repetat cu perseverenta de 3 – 4 ori pe zi: dimineata, la pranz si seara, urmatoarele afirmatii: “Sunt din ce in ce mai bine dispus. Bucuria, fericirea si calmul devin starile mele obisnuite de constiinta. Pe zi ce trece devin din ce in ce mai intelegator si mai iubitor. Pentru toti cei care ma inconjoara, sunt un focar de veselie si bunavointa si transmit instantaneu in jurul meu aceasta stare minunata. Fericirea si bucuria ma insotesc mereu si, de aceea, sunt vesnic linistit.”
Sursa: Puterea extraordinara a subconstientului tau, autor Joseph Murphyhttps://www.humanitysteam.ro/