Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Autosugestia si autocontrolul

Autosugestia si autocontrolul

Autocontrolul prin sugestie constienta

Emil Coue, farmacist francez, care a trait la sfarsitul secolului al XIX, este considerat printre fondatorii “gandirii pozitive”Metoda Coue ne relateaza dezvoltarea imaginatiei, in defavoarea vointei. “Este necesar sa intelegem ca in noi exista doi indivizi diferiti, amandoi sunt inteligenti, dar in timp ce unul este constient, celalalt este inconstient. Din acest motiv, existenta celui din urma ramane de regula neobservata.”

Daca ne spunem mereu “suntem sanatosi” atunci subconstientul nostru va lucra pentru vindecare, iar daca ne lasam cuprinsi de pesimism, si teama, boala ne va curpinde foarte usor. “Cine se teme de boala o atrage.” In aceasta carte, Emile Coue ne prezinta metoda de obtinere a autocontrolului, prin autosugestie constienta, incredere in sine, dar si alegerea unei dorinte rezonabile.

Autosugestia si autocontrolul

Inceputul se face prin eliminarea autosugestiei negative inconstiente, prin a controla imaginatia noastra, si nu a fi niste simple marionete in mainile ei. Aici intervine sugestia si autosugestia, adica prin inocularea ideii in creierul nostru. Multi oameni se simt nefericiti doar pentru ca isi imagineaza ei ca ar avea motive sa fie. Ca urmare apar boli ca neurastenia, balbaiala, fobiile, cleptomania, etc. Este adevarat ca aproape orice boala se poate ameliora prin autosugestie, si ca merge spre vindecare.

Toate expresiile “imposibil” , “dificil” , ”nu pot”, “situatia ma depaseste”, etc. trebuie eliminate si inlocuite cu: “este usor”, “pot”, “voi face”, etc. Este bine ca in fiecare dimineata si seara inainte de culcare sa rostesti cu voce tare “Cu fiecare zi care trece ma simt din ce in ce mai bine din toate punctele de vedere.” Aceasta afirmatie se adreseaza atat problemelor de sanatate, cat si financiare si sociale.

Prin sugestie sau autosugestie, transmitem organelor interne ordinul de a functiona corect, si se pot elimina hemoragiile, constipatia, fibroamele, paraliziile, sau afectiunile psihice. Emile Coue spune:

“Noi posedam in noi o forta de o putere incalculabila. Atat timp cat o utilizam intr-o maniera inconstienta, aceasta ne poate aduce prejudicii grave, dar daca ne folosim de ea, intr-o maniera constienta, si deliberata, in sensul dorit de noi, ea ne poate oferi controlul asupra vietii noastre, permitandu-ne nu doar sa evitam bolile fizice si psihice, ci sa traim mai fericiti indiferent de circumstantele in care ne aflam.”

Autosugestia si autocontrolul

Omul poseda o energie pe care trebuie sa o gestioneze cu grija, adica sa nu si iroseasca inutil fortele, sa-si optimizeze actiunile, sa fie calm.

“Procesul de inbatranire nu se datoreaza anilor, ci ideii ca imbatranim. Exista oameni care sunt tineri la 80 de ani, si altii care sunt batrani la 40 de ani.”

Prin cuvintele noastre pozitive, putem sa incurajam un bolnav, sa-i devenim prieten, dar putem sa ne ajutam si pe noi insine, sa evitam gandurile negative, care ne pot duce la nefericire si boli. Emile Coue ne indeamna sa eliminam din subconstient, orice indoiala inconstienta, prin vointa pe care trebuie sa o antrenam o data cu imaginatia.

“Aplicarea atenta si regulata a sfaturilor indicate in aceasta carte iti va permite nu doar sa iti trezesti potentialul infinit al autovindecarii, care exista inlauntrul tau, dar si sa intelegi profund ca noi ne cream singuri destinul, care nu are nimic de a face cu soarta oarba.”https://autoeducare.ro/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Nevoia de miracole

Miracolele sunt demonstraţii ale Minţii Divine în acţiune în mintea şi experienţa ta. E nevoie de miracole ca pro­cedee didactice, exact aşa cum a fost

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121