Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Cum faci faţă persoanelor încărcate negativ,Comunica-ti nevoile si implineste-ti viata,Despre comportamentul asertiv,Bârfim și judecăm,Comunicarea nonviolenta,Capcanele folosite, Oamenii care te inconjoara

Bârfim și judecăm

Bârfim și judecăm

Adevărul doare, dar vindecă. Prin urmare, fără prefețe lungi și pompoase, hai să trecem direct la subiect. Astăzi vom discuta despre 25 de obiceiuri vicioase, care ne consumă energia și ne sabotează viața.

#1. Supărarea

Încetează să te superi. Viața este prea scurtă ca să o trăiești în supărare. Și este trecătoare, indiferent dacă ești supărat sau nu. De ce să te usuci emoțional din cauza nedreptăților cotidiene când poți să înflorești apreciind ceea ce ai?

#2. Văicăreala

Încetează să te lamentezi și să dai vina pe alții. Nimănui nu-i pasă de problemele tale. În loc să te plângi, încearcă să le rezolvi. Tu, și numai tu, ești responsabil pentru tot ceea ce se întâmplă în viața ta.

#3. Cearta

Nu te implica în conflicte. Nu-ți pierde timpul, energia și nervii cu certuri și încercări de a demonstra cuiva ceva. Nu te certa cu cei pe care îi iubești. Vorba lui Lennon: Faceți dragoste, dar nu război. Viața ne este dată ca să iubim.

#4. Dorința de a face pe placul tuturor

Nu mai încerca să fii pe placul tuturor, pentru că niciodată nu-ți va reuși. Și asta este firesc. De ce să-ți pierzi timpul și energia de dragul unor persoane cărora nu le pasă de tine?

#5. Bârfele

Există atât de multe lucruri interesante în viață în afară de bârfe. Obișnuința de a discuta despre viața altor persoane este toxică și nu duce la nimic bun. Dacă umilești, denigrezi și discreditezi alte persoane, mai întâi de toate te discreditezi pe tine. Respectă granițele personale ale altor oameni și investește timpul în cultura și personalitatea ta.

#6. Frica de a refuza

Învață să spui “NU” de fiecare dată când cineva atentează la confortul tău emoțional. Încetează să renunți la nevoile tale în interesul altora. Unicul defect al oamenilor buni este că sunt buni cu toată lumea în afară de ei înșiși.

#7. Oamenii toxici

Încetează să vorbești cu oamenii toxici și cu cei care te trag în jos. Nu te lăsa dus de nas și nu le oferi plăcerea să-ți otrăvească viața.

#8. Autoînvinovățirea

Încetează să te autoînvinovățești și să fii critic față de tine. Nu vei putea găsi împlinirea spirituală, atât timp cât în sufletul tău rămâne loc pentru regrete și vinovăție. Nu vei putea croi viitorul, atât timp cât ești focusat pe trecut. Păstrând durerea și supărarea în suflet, ele vor deveni fundamentul viitorului tău.

#9. Obiceiul de a te compara cu alții

Încetează să te compari cu alții. Singura persoană cu care trebuie să te compari ești tu, cel din trecut. Și singura persoană pe care trebuie să o întreci ești tu, cel din prezent.

Iată un paradox atemporal. Oricât de bun ai fi, întotdeauna se vor găsi oameni mai buni decât tine. La urma urmei, cine a zis că trebuie să fii ideal? Nu ești un personaj de poveste sau de cinema.

#10. Grija pentru lucrurile pe care nu le poți controla

Mark Twain spunea: să-ți faci griji e la fel cum ai plăti o datorie pe care nu o ai.

Încetează să faci din țânțar armăsar. Când te frământă ceva, întreabă-te: oare îți vei aminti de acest lucru peste o săptămână, dar peste o lună, dar peste un an? Grijile nu valorează un ban.

#11. Sfiala

Încetează să aștepți și să te sfiești. John Lennon spunea că viața e ceea ce ţi se întâmplă în timp ce îți faci planuri. Câte vise nu au fost realizate doar pentru că oamenii nu au avut un strop de curaj la momentul potrivit?

#12. Promisiunile goale

Încetează să faci promisiuni pe care nu le poți respecta. Mai bine să faci mai puține promisiuni, dar să te ții de fiecare dată de cuvânt.

#13. Ignorarea oboselii

“Uneori, oboseala poate fi un semn. Un semn că e timpul să te oprești. Când lucram pentru o companie de investiții, munceau câte 14-16 ore pe zi. Într-o bună zi, am leșinat. M-au dus la spital și nu m-am putut ridica din pat aproape o săptămână.” – James Altucher, multimilionar american.

#14. Jobul pe care îl urăști

Încetează să rabzi. Înainte de a te naște nu ai existat 13 miliarde de ani și nu știm sigur dacă vei exista după moarte. Ai primit acest cadou pe care oamenii l-au numit viață. Și îți irosești cei mai buni ani răbdând un patron bădăran și un job care îți violează sufletul?

#15. Rețelele de socializare

Adulții petrec ore în șir pe Facebook, adolescenții s-au lăsat seduși de lumea dinamică a Tik Tok-ului, iubitorii de atenție își consumă timpul pe Instagram, toată lumea folosește WhatsApp și unii încă mai intră pe Twitter.Iar într-o bună zi te trezești și ai 70 de ani.

#16. Site-urile cu bârfe despre celebrități

Nu uita că ești ceea ce consumi! Chiar îți pasă e poartă Meghan Markle, cu cine s-a culcat Lindsay Lohan și ce mai face Gigi Becali?

#17. Sacrificiul

Nu te sacrifica pentru alții. Cu atât mai mult pentru străini. Străinii nu dau un ban pentru sacrificiul tău. Uneori nici familia nu dă. Acest lucru e valabil mai cu seamă pentru femei, care au obiceiul de a pune interesele copiilor (deja adulți), interesele soțului și interesele părinților mai sus decât interesele proprii.

#18. Obiceiul de a face totul singur

Încetează să faci totul singur. Unde-s mulți, puterea crește. Nu ezita să ceri ajutor când simți că nu te poți descurca de unul singur.

#19. Perfecționismul

Încetează să faci totul perfect. Contează să-ți atingi obiectivele, nu să iasă perfect. Tendința spre perfecțiune e o cale sigură către epuizarea emoțională.

#20. Negativismul

Încetează să gândești negativ. Gândurile negative sunt ca un nor negru ce umbrește soarele. Abia atunci când vei găsi puterea de a risipi norii, vei observa cât de albastru e cerul și cât de călduroase pot fi razele soarelui.

#21. Invidia

Încetează să invidiezi. Invidia nu face decât să ne otrăvească viața, creând așteptări și scopuri pe care niciodată nu le vom putea realiza.

#22. Multitasking-ul

Încetează să te îngropi cu sarcini. Poți câștiga bani, dar nu poți întoarce timpul pierdut. Mai bine să iei asupra ta mai puține sarcini, dar să simți că trăiești.

#23. Loialitatea față de o singură strategie

Încetează să faci mereu același lucru. E o nebunie să faci același lucru iar și iar și să te aștepți la un rezultat diferit. Dacă devine evident că țelul nu pot fi atins, corectează-ți strategia, nu scopul.

#24. Controlul

Încetează să tinzi spre control absolut. Viața e imprevizibilă, nu poți controla fiecare proces al vieții tale. Nu poți anticipa spargerea unui pneu, nu poți face culoarea roșie a semaforului să dispară mai repede, nu poți grăbi un avion care întârzie. Dar poți controla reacția ta la micile problemele cotidiene.

#25. Somnul

Viața e prea scurtă ca să dormi 10-11 ore pe zi! Dar câte ore trebuie să dormi de fapt, vei afla în articolul de mai jos.https://eustiu.com/

Media 5 / 5. Numărul voturilor: 1

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121