Orice bola are un determinism multiplu psihosomatic – medicina si evolutia umana au demostrat-o.
Facand referire la aspectul emotional, se poate afirma ca boala este determinata de un blocaj emotional. Dar boala insasi genereaza un blocaj emotional, incat apare intrebarea – cum faci diferenta dintre acestea doua? Esti obligat sa gasesti raspunsul la aceasta intrebare pentru a putea mentine deschis drumul autovindecarii.
Blocajul emotional generat de boala te mentine in acea stare a corpului fizic, mental si energetic in care functionalitatea lui se desfasoara la parametri de avarie, in caz ca nu poti depasi momentul diagnosticului de boala. Dar daca reusesti sa elimini volitional sau in mod automat blocajul emotional generat de boala, atunci vei favoriza autovindecarea si vindecarea prin tratamentele (alopate, alternative sau complementare) induse, acestea fiind necesare ca ajutor pe care il asiguri corpului aflat in suferinta. Primul pas in eliminarea acestui tip de blocaj este recunoasterea lui – practic, nu trebuie sa te lasi coplesit de boala insasi – a te lasa coplesit de boala inseamna blocarea capacitati de autovindecare – in asta consta blocajul emotional generat de boala. Apoi, prelucreaza-ti emotiile negative – emotiile negative in sine ar deveni mai putin nocive pentru fiinta umana daca ar fi privite ca fiind doar trairi intr-o viata normala – in fond, atitudinea conteaza, incat reconsiderarea despre care vorbeam este pasul firesc in neutralizarea oricaror emotii negative.
Concret – vei elimina blocajul emotional generat de boala prin puterea ta mentala, precum si prin intermediul unor actiuni minore, dar cu efect major indreptat catre tine si a caror normalitate te obliga sa elimini energia negativa care te inconjoara prin boala. In seria actiunilor caracterizate de normalitate se incadreaza acele fapte si atitudini pozitive pe care le aveai in afara bolii – mici placeri inofensive, relaxare, plimbari in natura, lecturi etc.
Depasirea blocajului emotional declansat de boala permite aparitia optimismului necesar autovindecarii (despre care vorbeam in articolul Fizica cuantica, autovindecarea si puterea intentiei ).
Cat despre emotiile negative declansatoare de boala, oare sugestia indusa despre nocivitatea emotiilor negative, nu este ea insasi o alta emotie negativa?! Ar fi mai productiv sa extragem din acest tip de emotie negativa niste invataminte – in primul rand sa o decelam la timp si sa o inlocuim cu cea mai puternica emotie pozitiva – iubirea si formele ei – bucuria, compasiunea, fericirea – iubirea de semeni si iubirea de sine. Si de ce iubirea? Pentru ca are cea mai puternica frecventa vibrationala, care poate asigura buna functionare a organismului, prin reorganizarea celulelor la nivel ADN. Omul ar trebui sa se considere mai putin vulnerabil in fata emotiilor – in fond, viata insasi in normalitatea ei este un amalgam de trairi bune si rele, iar pe acestea din urma nu trebuie sa le amplificam printr-o analiza hiperbolizata, ci trebuie sa le eliminam printr-o demitizare sanatoasa, considerandu-le doar lectii de viata, din care trebuie sa invatam.
Orice emotie negativa, inclusiv cea indusa de boala, este o provocare de a demonstra ca poti ramane pozitiv, fiindca a ramane pozitiv in astfel de conditii inseamna de fapt latura luminoasa a vietii, in timp ce emotia negativa este o reflectie a laturii intunecate a existentei umane, viata insasi fiind intretinuta numai de energia emotiilor pozitive.