Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Bolile ne invata unde gresim

near-death-2097723_960_720Capul

Este corelat cu tot ceea ce este capital in existenta noastra. Este legat de nevoia de control, conducere, si de nevoia de autonomie. problemele legate de cap apar si atunci cand fiinta pune ratiunea inaintea sentimentalor. Deseori durerile de cap apar atunci cand dorim sa controlam mental o emotie sau un sentiment puternic si nereusind putem spune ca acea emotie „ni se urca la cap”. Ele mai pot aparea si atunci cand ne asumam prea multe responsabilitati, de unde si expresia „am prea multe pe cap”, sau cand ne lasam purtati de val si „ne pierdem capul”, sau cand „actionam fara cap”.

Ochii

Sunt corelati cu punctul nostru de vedere, cu perspectiva noastra asupra lucrurilor. orice problema avem cu ochii de fapt are legatura cu maniera noastra de a „vedea” lucrurile. Ochii ne arata si starea noastra de obiectivitate, capacitatea de a vedea clar si profund lucrurile. Adeseori spunem ca „parca am avut ochii incetosati, sau acoperiti”, atunci cand nu am vazut ceva clar. Tot legat de ochi vorbim si de o stare de detasare. A „urma orbeste” o situatie sau o fiinta arata starea noastra fata de situatia sau fiinta respectiva. Arata ca nu suntem capabili sa ne distantam pentru a privi lucrurile clar. Pentru cei care au probleme de vedere, intrebarea indreptatita ar fi: „ce evit sa vad?”

Ochii mai sunt si organul care ne ajuta sa separam realitatea de iluzie. Privirea mai este si un instrument de dominare. Este stiut faptul ca anumite animale, cum sunt pisica sau sarpele, isi imobilizeaza prada cu privirea. Tot cu ajutorul privirii putem sa transmitem o multime de stari, dar una dintre cele mai clare este starea de dorinta. Este stiut ca atunci cand o persoana este atrasa sexual de o alta, i se dilata pupila.

Atunci cand avem probleme cu ochii, prima intrebare pe care trebuie sa ne-o punem este: „ce anume nu vad sau nu observ corect?”, sau „ce anume nu doresc sa vad”? Deseori problemele oculare urmaresc sa ne forteze sa privim tocmai aceste unghere intunecate ale fiintei noastre.

Parul

Este corelat cu starea de vitalitate a fiintei. Probleme la par ne arata o stare de grija, anxietate, de unde si expresia „mi-a scos par alba”, sau de suparare si regret, de unde expresia „imi venea sa-mi smulg parul din cap”. Parul ne serveste si ca protectie. In medicina chineza parul este legat de meridianul rinichi, care este perturbat de stari de frica, atunci cand ne simtim fara aparare. De aici si expresia ca am avut o stare de groaza „de mi s-a ridicat parul in cap”. Asa ca adeseori alopecia totala sau partiala arata o stare de nesiguranta, de pierderea protectiei care poate fi materiala sau doar afectiva.

Gatul

Este legat de capacitatea noastra de a ne exprima, de a nu ne ramane ideile sau emotiile „in gat”. Afectiunile gatului arata ca nu ne exprimam nemultumirile, de unde si expresiile: sunt satul pana-n gat”, sau „asta nu mai pot s-o inghit”. problemele cu gatul mai apar si atunci cand avem o atare situatie si refuzam sa vedem toate aspectele care deriva din aceasta.

Articulatiile

Reprezinta capacitatea noastra de a schimba directia vietii, de a fi flexibili, de a ne adapta unor circumstante cu totul noi. Probleme la acest nivel arata lipsa flexibilitatii, rigiditate mentala, o mare exigenta fata de noi si fata de anturaj, criticism, intoleranta.

Oasele

Reprezinta structura vietii noastre, baza pe care ne sprijinim pentru a face fata vietii. Ele au si un rol de protectie, de exemplu craniul pentru creier sau coloana pentru maduva osoasa. Oasele sunt corelate cu structura, natura noastra cea mai profunda, cu convingerile si credintele noastre cele mai intime, cu principiile noastre de viata.

Muschii

Reprezinta motorul, motivatia, dorinta, vointa de a realiza. Ei mai reprezinta si efortul, fiind cei care transforma gandirea in actiune. Problemele musculare arata lipsa motivatiei de a actiona, sau teama de a actiona, sau sentimentul ca ne simtim blocati in dorinta noastra de a actiona, o stare de crispare, de contractura launtrica.

Spatele

Este corelat cu starea de verticalitate pe care trebuie sa o avem in viata si de fiecare data cand facem compromisuri putem avea probleme legate de spate. Spatele este suportul vietii, cel care ne sustine in a duce greutatile vietii, iar atunci cand ne simtim coplesiti de dificultati putem avea probleme cu spatele. Probleme la acest nivel mai pot aparea atunci cand ne simtim tradati de cei la care tinem. Sa ne reamintim expresiile „atacat pe la spate, sau vorbit pe la spate”, care sugereaza exact acest lucru.

Problemele in partea de jos a spatelui pot indica teama de viitor si lipsa de sustinere financiara. Durerile in partea de mijloc pot indica un sentiment de culpabilitate (la stanga fata de o femeie, la dreapta fata de un barbat), dificultati de detasare fata de trecut, probleme afective. Problemele in partea de sus a spatelui pot indica neintelegere fata de anturaj, lipsa de sustinere afectiva, impresia unor responsabilitati prea grele pentru acel moment.

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121