Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Calea increderii

moon-2285628__340

Increderea este cea mai mare inteligenta. De ce n-au oamenii incredere? Pentru ca n-au incredere in inteligenta lor. Se tem ca s-ar putea insela. Le este frica; de asta se indoiesc. Indoiala se naste din teama. Indoiala se naste dintr-un fel de nesiguranta in propria inteligenta. Nu ai atata incredere in tine incat sa poti avea incredere in altcineva. Increderea necesita multa inteligenta, curaj, integritate. Ea necesita o inima mare. Daca nu esti destul de inteligent, te protejezi prin indoiala.

Daca ai inteligenta, esti gata sa te avanti in necunoscut pentru ca stii ca, lumea intreaga de-ar disparea si ar ramane doar necunoscutul, tot te-ai descurca. Ai incredere in inteligenta ta. Indoiala e in garda; inteligenta e vesnic deschisa, pentru ca ea stie ca, orice s-ar intampla, ea poate sa faca fata provocarii, sa raspunda in mod corespunzator. Mintea mediocra nu are atata incredere in sine. Cunoasterea este mediocra. Starea de necunoastere inseamna inteligenta, inseamna constientizare, si este non-cumulativa.

In fiecare clipa ceea ce se intampla dispare, nu lasa nici o urma, nici o urma existentiala. Iesi din ea iarasi pur, iarasi inocent, iarasi ca un copil. Nu incerca sa intelegi viata. Traieste-o! Nu incerca sa intelegi iubirea. Intra in iubire. Atunci vei cunoaste – iar acea cunoastere va veni din experienta ta. Acea cunoastere nu va distruge misterul; cu cat cunosti mai multe, cu atat mai mult stii ca raman multe de cunoscut.

Viata nu e o problema. S-o privesti ca pe o problema inseamna sa faci un pas gresit. Ea e un mister care trebuie trait, iubit, experimentat.

De fapt, mintea care cauta mereu explicatii e o minte fricoasa. Din cauza ca ii e frica vrea ca totul sa fie explicat. Nu poate sa patrunda in nimic inainte de a-i fi explicat. Nu poate sa patrunda in nimic inainte de a-i fi explicat. Dupa ce are explicatii, simte ca acum teritoriul este familiar; acum stie geografie, poate sa umble cu harta si cu indrumarul. Niciodta nu e gata sa patrunda pe un teritoriu necunoscut, netrecut pe harta, fara harta, fara ghid. Dar viata nu e asa, si nu se poate intocmi nici o harta, pentru ca viata e in continua schimbare. Fiecare clipa este acum. Nimic nu e vechi sub soare, asa sa stii, totul e nou. e un dinamism extraordinar, o miscare absoluta. Numai schimbarea e permanenta, numai schimbarea nu se schimba.

Tot restul se schimba continuu, prin urmare nu poti sa ai o harta. La vremea cand harta e gata, deja e invechita. La vremea cand harta e disponibila, e inutila, viata a schimbat macazul. Viata a inceput sa joace alt joc. Hartile si indrumarele sunt utile numai in cazul lucrurilor statice. Viata nu e statica, e dinamica, e un proces in continua derulare. Nu poti intocmi o harta a ei. Ea nu se poate masura, este un mister incomensurabil. Nu cere explicatii.

In acceptiunea mea, maturitatea mintii este atunci cand cineva ajunge intr-un punct in care priveste viata fara intrebari si plonjeaza in ea cu curaj.

Osho

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Pași simpli !

Pași simpli,care te ajuta să ai parte de tot ceea ce-ți dorește sufletul! Vom vorbi despre cum să-ţi atingi scopurile, indiferent de circumstanţe. Nu contează

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121