Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Care este diferenta dintre arta constientizarii (mindfulness) si meditatie?

yoga-1071941_960_720Cand vine vorba despre meditatie, sunt oameni care spun: „Gatitul, pentru mine, este meditatie” sau „Sportul este forma mea de meditatie.” Desigur, aceste activitati sunt relaxante, insa meditatia este cu totul altceva – este o activitate in sine.

Constientizarea este un stil de meditatie „directionata”, in care te concentrezi pe respiratie, meditezi in timp ce te plimbi, vizualizezi sub indrumarea unui meditator sau te concentrezi asupra luminii unei flacari. Ori de cate ori te concentrezi asupra unui punct fix, inseamna ca practici constientizarea. Este arta de a-ti dezvolta capacitatea de a constientiza prezentul.

Care este definitia meditatiei?
Meditatia inseamna sa inveti sa renunti. Iti cultivi puterea de a te abandona. Acest lucru ajuta corpul sa se odihneasca. Cand corpul tau primeste odihna necesara, stie cum sa se vindece singur. Acest lucru se intampla cand atingi o stare de constientizare diferita de cea de veghe, somn sau vis.

Cand vedem rezultatele?
Meditatia, ca si mersul la sala, nu este un lucru care sa dea rezultate dupa prima sesiune. Nu te poti astepta sa ai un abdomen plin de patratele dupa prima sesiune cu antrenorul tau, de aceea ai rabdare cu tine insuti cand incepi sa practici meditatia. Lucrurile vor fi la inceput mai amestecate, dar ulterior se vor limpezi.
Partea frumoasa este ca, daca ai suficient curaj sa treci prin detoxifierea emotionala prin care vor trece cei mai multi dintre noi, beneficiile sunt cumulate – cu alte cuvinte, cu cat practici mai mult (recomandabil ar fi 15 minute de doua ori pe zi), cu atat vei observa mai multa eleganta si ordine in viata ta.

In unele zile meditatia va merge lin si usor; in alte zile te vei descarca de intregul stres acumulat de-a lungul vietii. Indiferent de situatie, este important sa intelegi care este stilul de meditatie practicat in momentul respectiv, pentru a nu incerca sa-ti controlezi mintea pe parcursul acestei practici care nu trebuie sa implice niciun efort.
Desi multi incearca din toate stilurile cate putin, este important sa gasesti un indrumator si un stil cu care sa rezonezi si pe care sa-l aprofundezi pana cand vezi anumite schimbari in viata ta. Daca, dupa aceea, esti curios sa incerci si alte stiluri, nu te opreste nimeni sa o faci.


Fii atent ca, atunci cand incepi, sa nu ai asteptari prea mari. Nu trebuie sa incerci toate stilurile de meditatie, este important sa te angajezi fata de cel care rezoneaza cu tine.

Sursa:https://viataverdeviu.ro/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Liniştea sufletească

Oamenii puternici şi calmi sunt întotdeauna iubiţi şi respectaţi. Calmul minţii este una dintre cele mai frumoase bijuterii ale înţelepciunii. Este rezultatul unor eforturi îndelungi

Citeste articol »

Mintea poate face minuni

Folosite in mod corespunzator,afirmatiile pot avea un impact extraordinar asupra mintii constiente si subconstiente, inlesnind procesul de vindecare a corpului. Iata cateva afirmatii care iti

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121