Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Ce inseamna spiritualitatea

Ce inseamna spiritualitatea

Ce inseamna spiritualitatea

Ce inseamna spiritualitatea – sa te indrepti catre libertatea finala

Producatorul de film castigator de Oscar Shekhar Kapur il intreaba pe Sadhguru ce este libertatea. Sadhguru explica ca libertate inseamna sa rupem tot ceea ce ne limiteaza.

Shekhar Kapur: Sadhguru, ai spus de multe ori ca cel mai mare scop este libertatea. Libertate la ce?

Sadhguru: La modul general, inainte de 1947, in India, daca spuneai “libertate” oamenii se gandeau doar la “daca pleaca britanicii, suntem liberi”. Aceasta era ideea de libertate de la acea vreme. Britanicii au plecat. Acum, suntem noi liberi? Nu chiar. Politic – da. Dar in niciun alt mod nu mai suntem liberi. Asa ca libertate poate insemna lucruri diferite oamenilor diferiti, depinde de contextul vietii lor individuale in anumite momente.

Dar lasand la o parte politicul, economicul si alte aspecte ale libertatii, vezi ca in mod esential ca fiinta umana, ca o parte a existentei, traim cu anumite limitari? Ca esti o entitate limitata? Observi deasemenea ca exista un dor constant inauntrul tau sa fii un pic mai mult decat esti de fapt?

Shekhar Kapur: Da.

Sadhguru: Este ceva in interiorul tau care nu suporta limitarile. Sau, altfel spus, este ceva in tine care vrea sa devina nelimitat. Ce poate fi nelimitat? O forma fizica poate fi mica sau mare, dar nu poate fi fara limita. Este ceva inauntrul tau care tanjeste sa atinga o dimensiune care este mult deasupra fizicului.

Este ceva in interiorul tau care tanjeste sa fie spiritual. “Spiritual” nu inseamna sa te uiti in sus sau in jos, sa te rogi sau sa mergi la templu. “Spiritual” inseamna sa fii intr-o experienta care este mult peste limitarile fizice. Aceasta inseamna ca esti intr-un spatiu fara limite. Acest dor este mereu acolo in fiecare fiinta umana. Si fie il abordezi in transe, fie mergi hotarat catre starea Ultima.

Shekhar Kapur: Atunci de ce in mintea mea, este starea Ultima asa incetosata? De ce nu mi-o pot imagina? Daca am vorbi despre ceva masurabil, mi l-as putea imagina. Dar cum sa aspir la ceva ce nici nu-mi pot imagina?

Sadhguru: Din acest motiv n-ar trebui niciodata sa aspiri catre ceva ce nici macar nu-ti poti imagina, ce nu cunosti. Daca vrei sa devii liber, nu ar trebui sa te uiti la libertate. Doar la sforile care te leaga.

Daca tai sforile care te leaga, capeti un sentiment de libertate. Apoi iti dai seama ca mai este inca un set de franghii care te tin legat. Daca le tai si pe ele, apare libertatea. Dar apoi observi inca un set. Nu conteaza cate seturi de franghii te leaga, trebuie sa fie un punct in care daca tai destul din ele, nu te mai retine nimic, corect? Numarul poate fi mare, dar totusi nu poate fi infinit.

Numai libertatea poate fi infinita. Legaturile nu pot fi fara limite. Numai libertatea poate fi fara limite. Aici nu-i vorba doar despre semantica si idei. In termenii experientei de viata nu pierde vremea vorbind sau gandindu-te la libertate sau Suprem. Corpul este o limitare, mintea este o limitare, emotiile sunt limitari – dar toate aceastea sunt deasemenea si posibilitati. Uita-te la ce te leaga acum si vezi cum poti depasi. Aceasta este crestere.https://www.humanitysteam.ro/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121