Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Marirea stimei de sine prin afirmatii,Prognoza astrologică pentru luna iulie 2023,Exercitii mentale pentru o minte ascutita,Mantre zilnice care te pot ajuta !,Iubirea de sine,Ce putem învăța din vremuri de singurătate?

Ce putem învăța din vremuri de singurătate?

Ce putem învăța din vremuri de singurătate?

Unul dintre cele mai dificile aspecte din viața unei ființe umane este singurătatea. Este mai ușor să încerci să eviți singurătatea decât să fii singur și vulnerabil și să recunoști că te simți ca și cum ai fi naufragiat pe o insulă pustie. Dar evitarea singurătății ne privează de o lecție mai mare în viață: șansa de a ne înțelege și de a ne cunoaște mai profund.

Cunoaște-te pe tine însuți și vei cunoaște universul și zeii. – Socrate

A fi într-o stare în care cineva se simte îngrijorat nu este un dezastru. Pentru mine, singurătatea a ajuns să fie cheia reconectarii cu mine însumi și călătoria mea pe o nouă cale către adevărata împlinire.

Singurătatea este o stare temporară benefică introspecției

Pentru cei dintre noi care trec printr-o perioadă de singurătate, contrastul dintre modul în care vrem să ne arătăm în fața celorlalți și ceea ce se întâmplă în interiorul nostru nu este întotdeauna clar.

Singurătatea, mai ales la femei, este adesea însoțită de o imagine exterioară înșelătoare. Unii dintre noi încearcă să fie mereu în mișcare și nu vor să încetinească de frica să nu se confrunte cu disconfortul singurătății. De asemenea, cineva poate avea o viață socială activă și poate fi într-o relație serioasă în timp ce simți durerea singurătății. Și unii dintre noi ne simțim singuri în cel mai evident sens al cuvântului: izolați de oameni și poate că se luptă cu pierderea cuiva și cu o durere care nu s-a vindecat niciodată.

Adevărul este că oricine se poate simți singur, chiar și atunci când este într-o relație sau într-o companie bună. Oamenii care par să aibă toate acestea pot simți un sentiment profund de singurătate.

Simt asta din toată inima.

În ultimul timp, am luat decizia să pun capăt relației mele romantice și să-mi suspend toate celelalte relații (cu excepția relației cu mama). Aveam nevoie să mă uit profund la mine și să-mi construiesc calea vieții într-un mod cu totul nou.

Prin durerea, tristețea și introspecția mea, a apărut un sentiment de izolare aproape totală. Stând cu singurătatea mea, am simțit și am știut asta, a fost una dintre cele mai dificile și, totuși, puternice experiențe din viața mea. Arăta ca un înnegru. Dar acel timp și spațiu mi-au permis să mă confrunt pe deplin cu temerile pe care am refuzat să le înfrunt și să aleg cum aveam să ies din toate acestea. Am ales să fiu singur. Să renunț la ceea ce nu funcționa. Și apoi am ales să încep să acționez în deplină armonie cu persoana care sunt cu adevărat.

Această cercetare a sufletului a dezvăluit adevăruri dure. Am văzut cât de codependent eram față de ceilalți. M-am conectat la ceilalți pentru a avea energie care îmi lipsea în mine, în loc să pot produce această energie singur, din interior.

Am analizat tot ce a mers prost – ce simțeam cu adevărat despre mine și ceea ce am permis în viața mea care m-a rănit. Și mai presus de toate, am văzut că singurătatea depinde într-adevăr de calitatea relației noastre cu noi înșine.

Încă trăiesc parțial această experiență de singurătate, mai ales că condițiile din Franța sunt încă complicate cu Covid și toate restricțiile asupra vieții populației. Am ales să acționez în vederea unei vieți mai sănătoase, fizic, mental și spiritual, am găsit o împlinire profundă, pe care o cultiv continuu în interiorul meu. Văd lumea printr-o cu totul altă prismă.

Pentru cei care se simt singuri, aș dori să dau trei sfaturi care m-au ajutat. Aceste acte de dragoste față de mine m-au ajutat să ies din singurătate mai puternic și să dezvolt o relație mai bună cu mine însumi.

Acceptă să-ți simți emoțiile profund

Permiteți-vă să încetiniți și să nu mai urmăriți timpul pentru a vă simți cu adevărat emoțiile profund.

Folosești o diversiune pentru a evita sentimentele pe care nu vrei să le simți? Retele sociale ? Alcoolul ? Muncă ? Familie ? În loc să încerci să scapi cu această diversiune, fii atent la ceea ce se întâmplă în interiorul tău. Privește în interiorul tău la asta pentru că de fapt zborul este cel care face să persistă suferința.

Odată ce ți-ai identificat problemele, concentrează-ți atenția asupra senzațiilor fizice care însoțesc emoțiile tale. Continuați să vă concentrați până când simțiți că acele emoții și senzații fizice se risipesc. Permiterea durerii tale să fie prezentă, observând-o fără a o distorsiona sau judeca, îi permite de fapt să se disipeze mai repede. Când ai grijă de tine în acest fel, deschizi spațiu pentru un nou nivel de iubire și compasiune pentru tine.

Oferă-ți puțină dragoste

Nu trebuie să aștepți ca o altă persoană să te facă să te simți special. O poți face singur. Ori de câte ori simți acest sentiment de gol sau dor, lasă-l să-ți amintească că poți crea o experiență de iubire pentru tine.

Ți-ar plăcea să fii îmbrățișat de cineva? În schimb, încercați să vă înfășurați în propriile brațe. Simțiți cum este să fiți ținut în brațe. Poate părea ciudat. Mi s-a părut ciudat până l-am exersat o vreme – și a schimbat totul. Cu cât poți găsi mai multe modalități de a te iubi mai întâi și de a te simți bine cu tine, cu atât mai puțin vei depinde de alți oameni și de circumstanțe pentru a te simți mulțumit de viața ta. Și, în cele din urmă, cu atât te poți bucura mai mult de iubirea celorlalți fără a aștepta nimic în schimb.

Ți-ar plăcea să primești un cadou special? Nu trebuie să aștepți ziua ta, sărbătorile sau chiar altcineva să-ți facă acel cadou. Fă-ți o favoare și cumpără-ți cadoul pentru tine. Simțiți plăcerea de a avea acest dar. Fă o excursie, de exemplu. Fă ceva ca să te simți bine.

Fii recunoscător pentru timpul pe care îl ai singur

Relațiile cu ceilalți nu pot fi niciodată mai profunde decât relația ta cu tine însuți. Dacă accepți provocarea singurătății ca pe un dar și îți faci timp pentru a dezvolta o relație de dragoste cu tine însuți, vor începe să se întâmple lucruri uimitoare. Când ajungi să ai o relație mai bună cu tine însuți, aceasta va pregăti scena pentru a avea relațiile pe care le-ai dorit întotdeauna cu alți oameni. Și te vei bucura de viață cu o viziune proaspătă și senină.

Când ai o relație puternică și conștientă cu tine însuți, nu ești niciodată cu adevărat singur.https://www.antoniacarvalho.com/

 

Media 0 / 5. Numărul voturilor: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121