Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Ce sunt mantrele?,Octombrie,Solstițiul de Vară și de Iarnă,Oamenii confundă Dragostea, Relatiile de cuplu, PLICTISEALA ÎN RELAȚIE, IERTAREA NU INSEAMNA UITARE, INSEAMNA LIBERTATE

Categorie:

Ce sunt mantrele?

Ce sunt mantrele?
Indiferent de ce ai nevoie, există o mantră pentru asta – Iată 13 pentru a începe

Probabil ați mai auzit „Om”, considerat de unii a fi primul sunet al universului. Ceea ce poate nu știi, totuși, este că Om este o mantră. Mantrele sunt un instrument puternic de folosit de-a lungul călătoriei spirituale și există mai mult decât „om”. Iată ce trebuie să știi despre mantre , plus 13 mantre grozave pe care să le încerci singur.

Ce sunt mantrele?

În mod tradițional, o mantra este un cuvânt sau un sunet repetat pentru a ajuta la concentrare în timpul meditației, văzut inițial în tradițiile hinduse și budiste.

După cum îi spune mbg vindecător de sunet și expert în meditație Susy Markoe Schieffelin , „Mantra înseamnă „vehicul minții”. Mantra este un vehicul sub forma unui cuvânt sau silabă care folosește vibrația și sunetul pentru a ne ajuta să trecem dincolo de mintea gânditoare.”

Diferitele mantre au semnificații și efecte diferite, iar Markoe Schieffelin explică că meditarea asupra unei mantre în tăcere sau intonarea ei cu voce tare vă poate ajuta să vă aduceți într-o minte mai liniștită, subconștientă. „De-a lungul timpului”, adaugă ea, „lucrarea cu mantre te poate ajuta să creezi schimbări pozitive în mentalitatea ta și, prin urmare, să creezi schimbări pozitive în viața ta”.

Mantrele pot fi repetate oricând, meditația cu mantre fiind o practică populară pentru pasionații de mantre. „Găsesc că pentru oamenii care cred că „nu pot medita” sau au mintea deosebit de „ocupată”, cântarea unei mantre cu voce tare oferă minții ceva pozitiv pe care să se concentreze, ceea ce îi poate permite apoi să încetinească și să aducă un sentiment. de liniște în meditație”, adaugă Markoe Schieffelin.

Cum să începeți să lucrați cu ele.

Dacă ești curios să începi să folosești diferite mantre, potrivit lui Markoe Schieffelin, primul lucru pe care vei dori să-l faci este să alegi una care să rezoneze cu tine. „Puteți alege un cuvânt englezesc, cum ar fi „dragoste” sau „pace” și să exersați să-l repetați pentru dvs. în timp ce stați liniștit în meditație”, spune ea. „Sau ați putea alege o mantra antică tradițională, care poate avea o vibrație mai puternică, deoarece oamenii lucrează cu ei în mod conștient de mii de ani.” 

Și așa cum a explicat anterior instructorul de meditație Megan Monahan pentru mbg, meditația cu mantre nu este menită să-ți oprească gândurile, așa cum cred unii oameni în mod eronat. Mai degrabă, spune ea, „scopul este să vă extindeți conștientizarea, astfel încât să vă puteți simți mai confortabil observându-vă gândurile (și orice alți stimuli externi) fără a vă implica imediat în ele”.

Markoe Schieffelin adaugă că poți, desigur, să încerci meditația cu mantre, dar poți pur și simplu să o intonezi cu voce tare ori de câte ori te simți chemat, sau să o notezi undeva unde o vei vedea în mod regulat, ca o amintire a intenției tale. Puteți chiar să vă repetați mantra în timp ce vă spălați pe mâini sau când conduceți mașina.

Iată ghidul nostru pentru meditația cu mantre pentru mai multe informații. Acum, să intrăm în câteva mantre.

13 mantre de încercat:
1. Deci Hum

Deci Hum , sau Soham , este o mantra sanscrita care inseamna “Eu sunt asta”, cu “acela” fiind universul. Potrivit lui Markoe Schieffelin, lucrul cu această mantră ajută să se identifice cu unitatea universului.

2. Sa Ta Na Ma

Sa Ta Na Ma , o altă mantra sanscrită, poate fi tradusă ca „naștere, viață, moarte, renaștere”. Markoe Schieffelin explică că reprezintă ciclurile vieții, iar „întonarea acestei mantre cu voce tare este foarte echilibrată pentru creier și poate ajuta cineva să treacă prin schimbările, anotimpurile și ciclurile vieții cu grație și ușurință”.

3. Om

Probabil cea mai populară mantră din lume, Om este sunetul universului și sunetul creației. Este, de asemenea, legat de chakra coroanei și de conștiința superioară. „Om este totul și nimic, iar meditația asupra lui te poate ajuta să-ți atingi puterea de creator”, spune Markoe Schieffelin pentru mbg.

4. Sunt iubire

Trecând la câteva opțiuni în limba engleză, Markoe Schieffelin recomandă o declarație simplă „Sunt dragoste” pentru o mantră care vă ajută pe amândoi să accesați iubirea din interiorul vostru și universul în general. Repetând „Eu sunt iubire”, îți recunoști propria lumină interioară și îți amintești cine ești.

5. Îmi ascult sentimentele

Autorul spiritual Shannon Kaiser recomandă această mantră mai ales dacă vă neglijați adesea propriile emoții și nevoi. „Sentimentele tale sunt instincte și îți vor spune întotdeauna adevărul. Poate fi dificil să faci față realității actuale, dar să știi că sentimentele tale încearcă să te ajute să procesezi și să te vindeci”, a spus ea anterior pentru mbg. Repetați această mantră atunci când vă simțiți că nu sunteți în contact cu voi înșivă, pentru a vă ajuta să vă întoarceți la sentimente.

6. Sunt suficient

O altă mantră sugerată de Markoe Scheffielin este un simplu „Sunt suficient”. Cât de des ne convingem că există ceva despre noi care trebuie să se schimbe sau să fie îmbunătățit înainte de a fi întregi? Repetă această mantră atunci când te îndoiești de integritatea ta și știi că ești deja suficient așa cum ești.

7. Recunoștința este forța vitală a tuturor

Găsirea recunoștinței în timpul dificultăților este o modalitate extraordinară de a vă stimula sentimentul general de mulțumire. După cum explică Kaiser, „Putem deseori să privim în afara noastră și să vedem pe altcineva care arată mai fericit, mai mulțumit, mai de succes sau mai sănătos, iar când ne concentrăm asupra lor, putem uita să fim recunoscători pentru ceea ce merge bine în propria noastră viață. . Îndreptarea atenției către recunoștință în loc de gelozie sau frustrare te poate ajuta să vezi toate binecuvântările din viața ta.”

8. Accept

Apropo de recunoștință, să fim sinceri: uneori poate fi dificil de găsit, iar acceptarea este un loc mai realist de început. În acest caz, medicul și misticul Lissa Rankin, MD , recomandă o simplă repetare a „Accept”. Indiferent de ceea ce trebuie să acceptați, atunci când simțiți rezistență, această mantră vă poate ajuta. „„Accept” este o mantră simplă, dar puternică , despre care se știe că face corpul pregătit pentru miracole”, a scris anterior Rankin pentru mbg.

9. Om Mani Padme Hum

O altă mantră tradițională în sanscrită, Om Mani Padme Hum se traduce aproximativ prin „Lăudați bijuteria din lotus”, a spus anterior expertul în feng shui Anjie Cho pentru mbg. Această mantră populară, spune ea, înseamnă că „Toată înțelepciunea este în noi, așa că „bijuteria”, „comoara” este în noi – iar noi suntem floarea de lotus ”, explică Cho.

10. Înmoaie în durere

Rankin explică că avem tendința de a rezista emoțiilor dificile și durerii, dar atunci când viața doare, ar trebui să ne înmuiem în ea, iar repetarea acestei mantre poate ajuta la facilitarea acestui lucru. „Distea sau durerea de inimă durează aproximativ 90 de secunde, iar apoi primești o amânare înainte de a lovi următorul val. O simți până la capăt, te vindecă și te trezește – te deschid și capacitatea de a iubi se extinde”, explică ea.

11. O zi la un moment dat

Când nu trăim în prezent, nu putem aprecia cu adevărat astăzi pentru darul care este, iar această mantră ne amintește să încetinim. „Este ușor să fim prinși în ceea ce am pierdut sau în ce starea lumii va fi mâine, dar mai puțin ușor să ne menținem aici și acum”, a spus Kaiser pentru mbg, adăugând: „Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru bunăstarea noastră mentală este renunțată la ziua de ieri și facem tot posibilul să nu ne oprim asupra zilei de mâine. Fiecare zi în care te trezești este o nouă oportunitate de a face asta.”

12. Woooooosaaaaahhhhh

Pentru o mantră care pur și simplu vă permite să eliberați tensiunea acumulată, introduceți  woooosaaaaahhhh, despre care autoarea spirituală Emma Mildon spune că este sunetul suprem pe care să-l dezlănțuiți atunci când simțiți că vă pierdeți răbdarea. „Acest oftat lung este pentru acele momente în care te-ai săturat dincolo de cuvinte. Ia una dintre acele „respiră totul în” inhalații profunde și apoi  woooosaaaaahhhh  , explică ea.

13. Aad Guray Nameh, Jugaad Guray Namay, Sat Guray Nameh, Siri Guru Davay Nameh

Și nu în ultimul rând, Aad Guray Namay (sau mantra Mangala Charan) este mantra mea preferată personală, pe care am învățat-o în timpul formării profesorului de yoga din 2018. Este o mantra pentru protecție care se traduce prin „Mă plec în fața înțelepciunii primordiale, eu mă închin înaintea înțelepciunii de-a lungul veacurilor, mă închin în fața adevăratei înțelepciuni, mă închin în fața înțelepciunii celei dumnezeiești.” Repetați această mantră ori de câte ori doriți puțină protecție suplimentară.

Cea mai importantă parte a unei practici personale de meditație a mantrei este să descoperi o mantra care funcționează pentru tine. (Și pentru cât valorează, poți să-ți vină cu totul pe al tău.) Prin repetarea acestor sunete și fraze puternice, suntem capabili să ne atingem subconștientul și să creăm ondulații în viața noastră.https://www.mindbodygreen.com/

Media 0 / 5. Numărul voturilor: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

SENSIBILITATEA

Într-o lume care încurajează mai degrabă tot ceea ce este sonor,vizibil și tupeist, persoanele hipersensibile au tendința de rămâne invizibile și neapreciate pentru imensa valoare

Citeste articol »

Revelația….

Fiecare religie de pe acest pământ este în căutarea unui Adevăr Suprem în feluri diferite și cu metode de căutare diferite . Cu cât învață

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121