Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Cei patru “I”: Instinct, Intuitie, Intelect si Inteligenta

head-1588413__340.jpg

Instinct, Intuitie, Intelect si Inteligenta

“Cand corpul actioneaza spontan, asta se numeste instinct.
Cand sufletul actioneaza spontan, asta se numeste intuitie.
Ele seamana si totusi sunt departe una de cealalta.
Instinctul e al corpului – grosierul.
Intuitia e a sufletului – subtilul.
Iar intre cele doua se afla mintea – expertul care nu functioneaza niciodata spontan.
Mintea inseamna cunoastere.
Cunoasterea nu poate fi niciodata spontana.
Instinctul este mai jos decat intelectul,
Intuitia este superioara intelectului.
Amandoua sunt dincolo de intelect si amandoua sunt bune.”
– Osho –

Intuitia ne poate da raspunsuri, insa nu verbal, ci existential; cand raspunsul este cel corect, intuitivul poate simti un “soc” de recunoastere, fiori, “sunetul” adevarului, armonia perfecta, inima poate sa bata mai repede, senzatie de gol in stomac etc.

Daca informatiile primite pe cale intuitiva se confirma in realitate, este o dovada ca intuitia este buna si ca suntem pe frecventa unui raspuns corect.

Descoperirile interioare care au semnificatia de raspuns pentru noi, pot implica imagini, cuvinte, dar si lipsa lor.

Anumite tipuri de raspunsuri pe care le vom primi se manifesta diferit sau putem obtine raspunsuri partiale care capata sens doar atunci cand se materializeaza. Conteaza cat de permeabili suntem la indrumarile “vocii interioare”.

Raspunsurile intuitive trebuie aplicate si integrate, doar atunci cand continutul acestor raspunsuri are sens pentru noi.

Daca un raspuns nu trebuie folosit intr-un anumit moment, trebuie “depozitat” in minte; pe masura ce vom incerca sa descifram mesajul, putem intelege si daca acel raspuns este destinat sau nu sa fie folosit vreodata; fiecare este capabil sa inteleaga sensul raspunsului sau.

Pe masura ce intuitivul practica acest gen de cunoastere, constienta sa este ca o spirala indreptata in sus, care ii permite sa vada locul de unde a pornit, locul in care se afla si legatura dintre aceste doua niveluri de crestere. Acest proces integrativ poate fi coplesitor – exista momente cand simti lumina, dar te simti cuprins de intuneric. Inseamna ca desi raspunsul exista, nu suntem pregatiti sa il primim.

Intelectul si inteligenta functioneaza in moduri diferite: intelectul functioneaza in pasi, pas cu pas, are o “metodologie”, pe cand inteligenta actioneaza in salturi, are “ochi” sa vada lucrurile.

Intuitia se aseamana uneori cu instinctul, alteori nu se aseamana: face parte din constiinta noastra, asa cum instinctul face parte din corpul nostrum; nu putem face nimic impotriva lor; asa cum instinctele se cer a fi satisfacute, la fel, intuitia trebuie lasata libera sa se miste.

Intuitia si instinctul sunt independente de noi: instinctul tine de natura umana inconstienta, iar intuitia este in mainile Universului, ale Transpersonalului, ale Supraconstientului – acea Constiinta Oceanica in care noi suntem doar niste insulite sau niste aisberguri.

Sunt situatii cand intuitia este opusul instinctului; instinctele te duc intotdeauna spre ceilalti si satisfacerea lor depinde de lucruri sau de persoane. Intuitia te conduce spre interiorul tau, este o stare care nu are nevoie de nimic.

Ratiunea lucreaza cu doua domenii de existenta: cunoscutul si necunoscutul; “necunoscutul” se refera la faptul ca ceea ce nu se cunoaste astazi, va deveni “cunoscut” la un moment dat.

Misticismul opereaza cu trei domenii de existenta: cunoscutul, necunoscutul si incognoscibilul – adica ceea ce nu poate fi niciodata cunoscut.

Intelectul “se ocupa” de “cunoscut” si “necunoscut”, in timp ce domeniul intuitiei este incognoscibilul, cu ceea ce nu poate fi cunoscut; nu are legatura cu faptul ca nu avem instrumente performante pentru a-l capta, nu are legatura cu logica sau cu matematica.

“Simtirea e aproape de intuitie.
Dar, pentru a fi aproape de intuitie, trebuie sa te indepartezi de gandire.
Distanta dintre gandire si intuitie este foarte mare.
Simtirea e chiar la mijloc.
Daca o iei intr-un sens, ajungi la gandire.
Daca o iei in celalalt sens, ajungi la intuitie.”

–  Osho –

Recunoasterea vibratiilor pe care majoritatea dintre noi le simt este tot atat de importanta ca si faptul de a le oferi locul cuvenit in propria noastra lume. Suntem insa invatati sa opunem rezistenta intelepciunii de natura supraconstienta, cei mai multi oameni isi ignora propriile vibratii, isi ignora simtul care, de fapt, ne da aripi si ne invata sa ne inaltam.

Din perspectiva existentei intuitiei, desi toti detinem acest simt,  lumea pare a fi impartita in doua “specii” diferite: cei care isi folosesc al saselea simt si cei care nu si-l folosesc.

Ce pot spune cei care isi folosesc acest al saselea simt?

  • se simt indrumati in evolutia lor
  • sunt conectati la situatiile si persoanele potrivite evolutiei lor
  • sunt ghidati in meseria pe care o practica
  • sunt foarte creativi
  • au o viata armonioasa
  • isi asculta ghizii interiori
  • au incredere in ceea ce simt
  • au curajul sa actioneze in rezonanta cu perceptiile lor, nu lupta impotriva acestora
  • isi asculta intotdeauna Sufletul
  • au capacitatea sa vada nu doar ceea ce vor sa vada
  • pot fi mai obiectivi
  • pot sa exprime adevarul despre anumite lucruri
  • nu se lasa manipulati
  • disting intre adevar si opinii despre ceea ce pare adevar

Cei care nu isi folosesc al saselea simt, sunt cei care isi ghideaza viata dupa legea Egoului, sunt cei care se lasa controlati de povestea lor si care se definesc prin experientele pe care le-au avut in trecut, nu se pot desprinde de trecut. Nu vor si nu pot constientiza ca purtarea acestui bagaj al trecutului le consuma energia, facandu-le inaccesibil drumul spre evolutie, spre experienta interioara.

Multi oameni vor sa aiba incredere in centrul lor, in sinele lor superior, insa se tem ca intuitia lor va da gres  sau ca vibratiile lor vor gresi. De fapt, egoul lor incearca sa ii convinga ca nici nu este cazul sa aiba incredere in astfel de simturi.

Al saselea simt ne face o invitatie frumoasa insa: sa fim partenerii sinelui nostru superior – un parteneriat aparte, in care increderea si certitudinea apar pe masura ce partenerii ajung sa se cunoasca.

Incet – incet, cu rabdare si experimentand, egoul va lasa loc intuitiei, pe masura ce si noi renuntam sa ne ignoram propriul spirit si sa ne mai agatam de intelect.

http://www.minunemica.eu/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121