Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

CEL MAI FRUMOS GEST PE CARE POȚI SĂ ÎL FACI DE FIECARE DATĂ CÂND MERGI PE STRADĂ

up-2081170__340

Privește oamenii în ochi. Uită-te direct în ochii lor. Nu întrebător, nu obsesiv, ci blând și din iubire. Dacă părinții tăi te-au învățat să nu te uiți în ochii oamenilor de pe stradă, te-au învățat greșit. Și înainte de a-mi spune că tu nu te-ai simți confortabil ca altcineva să se holbeze la tine în timp ce mergi pe stradă, privește te rog filmulețul de mai jos. I-am făcut subtitrare cu mâna mea, special pentru tine. Durează doar 3:33 și îți promit că merită cu vârf și îndesat timpul pe care îl vei investi:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=982PTmHlKMg]
Așa cum spuneam și într-un articol pe care l-am publicat recent: Cred că nivelul de conștientizare poate fi crescut în lume prin fapte mici. Cu un gest mic și un efort minimal s-ar putea construi ceva magnific.

De aceea astăzi îți propun să faci un mic gest. Acela de a privi în ochi oamenii care îți ies în cale. 

În ultima lună am mers pe jos aproape zilnic câte aproximativ 16km. Zi de zi. Această distanță se traduce în aproximativ 3 ore de mers alert. M-am intersectat cu zeci de mii de oameni. Mi-a plăcut experiența și încă mă bucur de ea zilnic.

Pentru început, dă-mi voie să ghicesc care este atitudinea ta actuală atunci când îți intersectezi privirea cu altcineva.

Să presupunem că mergi pe stradă, iar cineva vine din sens opus. Cel mai probabil îl vei privi în ochi, dar nu pentru mai mult de 2 maxim 3 secunde. După o scurtă intersectare a privirilor, îți vei muta privirea în altă parte. De ce? Pentru că așa ai fost învățat că este corect să procedezi. În funcție de starea ta interioară, s-ar putea ca nici măcar să nu îți mai ridici privirea din pământ. Sau s-ar putea să admiri peisajul din jur, chiar dacă impulsul tău interior este acela de a privi în ochi persoana care vine înspre tine. Alegi să faci altceva decât ceea ce simți, doar pentru că societatea te-a învățat asta.

În cele ce urmează am ales să vorbesc despre două aspecte(esențiale) ale gestului simplu de a privi pe altcineva în ochi. Te invit să le citești, și să decizi singur dacă începând de astăzi vei face sau nu gestul armonios de privi în ochi oamenii din viața ta.

Cel Mai Frumos Gest Pe Care Poți Să Îl Faci De Fiecare Dată Când Mergi Pe Stradă

1. Ochii sunt ferestrele sufletului

Și tocmai de aceea, un gest atât de mic poate avea un impact atât de semnificativ. Pentru că de fiecare dată când privești pe cineva în ochi pentru mai mult de 3 secunde, sufletele voastre încep să comunice dincolo de cuvinte. Odată cu comunicarea suflet la suflet, violența, disconfortul sau orice fel de stare negativă dispar.

Iubirea este mediul prin care sufletele comunică. Privindu-ți în ochi prietenii, privindu-ți în ochi soțul, soția, copiii, relația voastră va fi catapultată instantaneu pe un alt nivel. Nivelul iubirii. Nivelul sufletelor dezbrăcate de prejudecăți, gânduri negative sau tristețe.

Este imposibil să privești pe cineva în ochi pentru mai mult timp și să nu simți că iubești acea persoană. Și asta se întâmplă pentru că fiecare suflet este splendid în felul său. Fiecare suflet este o bucățică de dumnezeire. Iar tu o poți accesa printr-un gest atât de simplu.

Îl știi pe tipul din filmulețul de la începutul articolului? Numele său este Neale Donald Walsch. El amintește pe scurt în video că atunci când te cerți, nu poți privi în ochi cealaltă persoană. 

Lumea în care trăim este puțin certată. Oamenii din jurul nostru sunt puțin certați. Și asta pentru că au uitat să își privească în suflet unul altuia. Și totuși gestul este atât de simplu. Îl poți face chiar astăzi în timp ce mergi pe stradă. Atunci când te vei intersecta cu alți oameni venind din sens opus, permite sufletului tău să le zâmbească și privește-i în ochi. Nu trebuie să schițezi nici un fel de gest fizic. Doar privește-i în ochi și fii zâmbet pe interior.

2. Când te uiți în ochii altcuiva, te vezi pe tine însuți

Și tocmai de aceea gestul simplu de a privi direct în ochii altcuiva poate fi considerat curajos. Să te vezi pe tine însuți așa cum ești cu adevărat poate fi măgulitor, într-o societate care te învață să îți ascunzi trăirile sincere și să îți maschezi fricile.

Când am scris acest articol, au fost oameni care mi-au spus că au început să plângă atunci când s-au privit pe ei înșiși în oglindă. Orice călătorie spre tine însuți este copleșitoare. Discomfortul temporar este un preț care, zic eu, merită plătit ținând cont de experiența pe care o acumulezi în procesul de înțelegere și descoperire a sinelui tău profund.

Poți sta față în față cu tine în cel puțin două moduri. Unul este cel despre care am vorbit aici. Al doilea este cel pe care ți-l propun astăzi și care sună în felul următor: „Privește-te pe tine însuți, privind în ochii oamenilor din viața ta. Observă-te pe tine însuți, privind în ochii lor. Privește direct. Sincer. Din iubire.” Simplu, nu-i așa?

Nu uita nicicând că cel de lângă este o scânteie de dumnezeire, la fel cum și tu ești.Privește-te pe tine privind în ochii lui, și fă loc iubirii în viața voastră. Fă loc iubirii în viața ta!

Un gând de final

Imaginează-ți o lume în care majoritatea oamenilor nu ar mai fi certați cu ei înșiși. Imaginează-ți o lume cu oameni care se privesc sincer în ochi, de fiecare dată când au ocazia. Odată cu acest mic gest, violența și separarea devin tot mai rare, iar iubirea și armonia cresc în intensitate.

Vrei să trăiești în această lume? Tot ceea ce ai de făcut este să privești direct în ochi oamenii din viața ta. Este simplu, și poți începe chiar acum.Sursa:http://fiimplinit.ro/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Întrebări provocatoare pentru schimbarea convingerilor limitative,PROBLEME CU TATĂL ÎN COPILĂRIE,Putem controla gândurile și emoțiile?,Energie mentală risipita,Cum gestionăm nedreptatea?
Exerciții practice
Simona Igna

Energie mentală risipita

Energie mentală risipita Câtă energie mentală risipim având argumente în capul nostru sau pregătindu-ne pentru conflicte care se pot întâmpla? De ce facem asta? Și

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121