Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

LEGI DESPRE VIAȚĂ,Orice relatie poate fi vindecata,Psihologia culorilor,Luna nouă și marea adunare a celor 6 planete, Cele 10 invataturi de viata de la Dalai Lama, Luna nouă și marea adunare a celor 6 planete în Vărsător

Categorie:

Cele 10 invataturi de viata de la Dalai Lama

Cele 10 invataturi de viata de la Dalai Lama

Cele 10 invataturi de viata de la Dalai Lama.Dalai Lama este unul dintre cei mai importanti lideri spirituali ai lumii. Milioane de oameni ii asculta sfaturile cu sfintenie.

Acesta a impartasit in conferintele la care a participat zece sfaturi de care fiecare persoana ar trebui sa tina cont.

„Nu e nevoie de temple, nu e nevoie de filosofii complicate. Creierul si inima mea sunt templele mele, filosofia mea este bunatatea.”

“Noi oamenii suntem fiinte sociale. Venim pe aceasta lume in urma actiunii altora. Supravietuim datorita celorlalti. Fie ca ne place, fie ca nu, sunt putine momente in viata cand nu beneficiem de pe urma actiunilor celorlalti. Din acest motiv nu e deloc surprinzator ca in mare parte fericirea noastra apare in contextul relatiilor noastre cu ceilalti.”

“Cand te raneste o sageata otravita, important este s-o scoti mai intai; nu e momentul sa te intrebi de unde vine, cine a tras-o sau ce otrava poarta.”

“Daca vrei ca cei din jurul tau sa fie fericiti, arata-le compasiunea ta. Daca vrei ca tu sa fii fericit, arata-ti tie compasiune.”

“Gasesc speranta in cele mai negre dintre zile, si ma concentrez in cele mai fericite. Eu nu judec universul.”

“Tine minte: cea mai buna relatie este cea in care iubirea reciproca depaseste nevoia fiecaruia.”

Traieste o viata onorabila. Atunci cand imbatranesti si te gandesti in urma, vei putea sa te bucuri a doua oara de ea.”

“In neintelegerile cu cei dragi ia seama numai de situatia curenta. Nu invoca trecutul.”

“Daca problema poate fi rezolvata, nu trebuie sa-ti faci griji. Daca problema nu poate fi rezolvata, nu are sens sa-ti faci griji.”

“Suferinta ii innobileaza pe oameni. Numai cel care a suferit, pretuieste fericirea.”

Tenzin Gyatso

Sfintia Sa Tenzin Gyatso, al paisprezecelea Dalai Lama, este seful spiritual si temporal al Tibetului. S-a nascut la 6 iulie 1935, intr-un mic sat de tarani din provincia Amdo. La varsta de doi ani a fost descoperit ca fiind incarnarea predecesorului sau, marele Dalai Lama al treisprezecelea.

La varsta de patru ani si jumatate, Tenzin Gyatso este adus in capitala statului tibetan, Lhasa, si instalat pe tron in calitate de sef suprem temporal si spiritual al Tibetului. Copilaria si-a petrecut-o mai ales in compania calugarilor si a discipolilor, facand foarte rar vizite familiei sale din satul natal.

Inclinatia innascuta pentru studiu si curiozitatea pentru lumea din jurul Tibetului l-au determinat sa-si largeasca permanent cunostintele – inclusiv studii de limba engleza, stiinta si matematici – insa partea cea mai importanta a educatiei sale a fost facuta in maniera traditionala tibetana (asa cum va descrie mai tarziu in autobiografia sa).

Scopul principal al sistemului tibetan consta in largirea si cultivarea mintii printr-o mare varietate de cunostinte. In ceea ce priveste standardele avansate de educatie seculara, programa scolara include teatrul, dansul si muzica, astrologia, poezia si compozitia. Cursurile de instructie superioara includ arta vindecarii, sanscrita, dialectica, artele si meseriile, metafizica si filosofia religiilor.

Dintre aceste “cinci subiecte elevate”, dupa cum mai sunt numite, ultimul este considerat fundamental. Sfintia Sa si-a inceput educatia la varsta de sase ani, iar la douazeci si cinci si-a luat doctoratul in filozofie buddhista. Periodic a fost examinat de cercurile profesorale de la principalele universitati monastice: Drepung, Sera si Ganden. Examinarea finala a avut loc la Jokhang, Lhasa, in fata congregatiilor de profesori.https://mesajeinspirationale.com/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121