Compasiune, iertare și vindecare

Chakra inimii tale,Compasiune, iertare și vindecare,Cinci semne ale creșterii spirituale,PALPITAȚII INIMII ȘI TREZIRE SPIRITUALĂ,Legea atractiei si fluxul starii de bine,Cum să te adaptezi la momentul prezent chiar acum,
5
(1)

Compasiune, iertare și vindecare

Dulce milă,
Tu care m-ai topit cu har,
Să nasc bunăvoință și răsfăț
În cel care este unul,
În cel ce este celălalt al meu.
Dulce milă,
Tu care vindeci inimile grele,
Dureri de inimă, Pune
lumina ta dumnezeiască
Pe intențiile mele,
Ca să devin una,
Ca să fiu celălalt al meu.

Compasiunea

este acea virtute care ne împinge să percepem, să înțelegem și să recunoaștem suferința celuilalt cu o intenție de iubire. În situații dificile, compasiunea are virtuți magice și vindecătoare pentru că ne permite să ne luăm atenția de la propria suferință și să ne eliberăm de ea înțelegând pe cea a celuilalt și motivele acțiunilor și alegerilor lui. Nu este vorba să ne lăsăm agresați, nici să fim derutați de emoțiile celuilalt, nici să devenim salvatorul experiențelor de viață și ale alegerilor celuilalt, ci pur și simplu să luăm în considerare și să înțelegem dificultățile pe care le avem cu toții. Ne întâlnim pentru a evolua spiritual, devenind în același timp conștienți că suntem co-creatori ai experienței trăite cu acesta. Eliberarea de conflicte prin compasiune ne permite să nu ne mai târâm în jos de energiile negative și să evităm astfel judecățile, furia, critica (tot autocritica) și frica. Învelându-l pe acesta și pe noi înșine în blândețe și bunătate, ne permite să ne extragem dintr-un conflict și să redescoperim armonia și pacea îndreptându-ne către iertare.

Iertarea . 

Iată un cuvânt dulce care este adesea înțeles greșit. Când vorbim despre iertare, avem uneori impresia că trebuie să eliberăm de judecata noastră – și chiar de sentință – pe persoana care ne-a rănit dându-i dreptul să o ia de la capăt. Și totuși, fie că este o a treia persoană, o situație sau noi înșine, rămânând pe resentimentele noastre, amărăciunea și rănile noastre, inconștient ne pedepsim pentru că ardem energie în scopuri zadarnice, ne lipsim de posibilitatea de a trece la altceva. , de a evolua pe drumul nostru, de a deveni conștienți și de ceea ce ar trebui să reținem în esență din evenimentul care ne-a rănit și de a reduce impulsul și expresia inimii noastre prin crearea de blocaje.  

A nu ierta este mai presus de orice autopedepsire. 

Să-i hrănim resentimentele înseamnă să ne reaprindem propria rană. A ierta înseamnă a te elibera de suferință și a fi pe calea vindecării. 

A ierta înseamnă, de asemenea, să știm să arătăm înțelegere față de dificultatea pe care o întâmpinăm cu toții în a merge înainte, în timp ce ne adaptăm umanității, respectându-ne în același timp suficient pentru a nu autoriza viitoare potențiale agresiuni și respectându-ne suficient unii pe alții pentru a-i trasa limitele nevoii lui de a recreați același tip de interacțiuni. Iertarea face apoi posibilă tăierea legăturilor de energie negativă care ne leagă de o a treia persoană, permițându-ne în același timp să ne vindecăm de rănile noastre. Dacă este vorba despre ceva ce avem probleme să ne iertăm, să ne amintim că suntem oameni și, prin urmare, am făcut tot posibilul la un moment dat. Ca toată lumea,Judecățile severe doar epuizează inimile pentru că sunt contrare însăși esenței a ceea ce ne conduce sufletele.  Dacă Ego-ul se implică cu prea multă solicitare de sine, să avem timp să învățăm cum să trăim. Cerința noastră trebuie să fie un reper, un ghid, un motor de intenții și să știm să arătăm bunătate și blândețe față de noi înșine… și așa putem fi și față de ceilalți. A te ierta este la fel de important ca și a ierta. Așa că să îndrăznim să iertăm sincer pentru a ne elibera, a ne vindeca și a ne înălța.https://www.grainededen.com/

Media 5 / 5. Numărul voturilor: 1

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: