Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Prognoza astrologica decembrie 2021,SIMPTOME DE TREZIRE SPIRITUALĂ,Cum identificam comportamentul codependent?,Lucruri care vor începe să se întâmple,Arena și masca

Categorie:

Cum identificam comportamentul codependent?

Cum identificam comportamentul codependent?

Responsabilitatea noastra este de a ne trai viata fara sa incercam sa constrangem, sa fortam sau sa manipulam oamenii din jur sau circumstantele pentru a fi mai fericiti.

Dragostea, succesul si fericirea sunt stari pe care nu le putem crea decat din interior inspre exterior. Atunci cand incercam sa cream aceste stari dinspre exterior spre interior, cedam puterea si devenim mai slabi in dorinta noastra de a ne crea viata.

Co-dependenta: un comportament nesanatos raspandit la nivel mondial

Se estimeaza ca marea majoritate a indivizilor au experimentat o copilarie disfunctionala din punct de vedere emotional si ca au dezvoltat apoi sindromul co-dependentei. Ce inseamna acesta? Este  tendinta de a te focaliza pe lucrurile exterioare si neputinta de a te detasa de oameni si situatii din exterior si de a avea grija de Sinele tau autentic. Este o dependenta de circumstante exterioare.

In loc sa-si asume responsabilitatea pentru propria viata, co-dependentii incearca sa controleze evenimentele si oamenii din jur dand sfaturi, afisand neajutorare, aplicand santajul emotional, manipularea, controlul celorlalti prin manie sau invinovatire.

Persoanele co-dependente se simt goale in interior si incearca sa umple acest gol cu lucruri exterioare. Astfel, ele se autopriveaza permanent de puterea personala.

In cele mai multe cazuri, co-dependentii incearca sa-si rescrie scenariul copilariei lor dureroase si vor continua sa atraga aceasta durere in mod repetat in viata lor. Incercand sa controleze aspectele exterioare, co-dependentii sfarsesc prin a fi controlati de circumstantele vietii si de ceilalti oameni, refuzandu-si dreptul de a-si crea propria viata.

Este foarte important sa realizam ca atunci cand dorim sa ne schimbam viata din exterior, nu suntem onesti cu noi insine si actionam co-dependent. Cand dorim sa punem la punct circumstantele si pe ceilalti, ne plasam intr-o postura vulnerabila. Daca vom continua sa stam acolo plangandu-ne de mila, condamnand si dorind sa controlam mediul exterior, vom fi raniti din nou si din nou.

In stadiile avansate, toate sentimentele co-dependentilor vor depinde de cineva sau de ceva anume.
 S-au pierdut pe ei insisi intr-un asemenea stadiu incat nu mai pot identifica ce este natural pentru siguranta si starea lor de bine. Abilitatea de a avea grija de ei insisi si de a se trata cu respect se va diminua considerabil.

Test: Ai nevoie sa inveti arta permisiunii?

Intreaba-te daca:

1.    Iti petreci mult timp gandindu-te obsedant la problemele altora?
2.    Te simti responsabil pentru problemele altei persoane, cand aceasta vine la tine sa-o ajuti?
3.    Te simti rau atunci cand nu poti ajuta pe cineva cu o problema?
4.    Te simti vinovat sa spui NU?
5.    Crezi ca altii sunt responsabili pentru felul in care te simti?
6.    Ti-e greu sa fii fericit de unul singur?
7.     II verifici pe cei din jur si incerci sa-i prinzi facand greseli?
8.     Uiti de interesele tale fiindca esti interest de ce face sau nu face altcineva?
9.     Ai tendinta sa iei personal opiniile celorlalti?
10.   Te simti neconfortabil cand esti laudat sau cand ti se face un compliment?
11.    Ai tendinta sa fii dur cu tine insuti?
12.    Ti-e greu sa te tratezi bine pe tine insuti?
13.    Ti-e frica sa-i lasi pe ceilalti sa-si faca propriile alegeri?
14.    Ai tendinta sa ai parteneri nesanatosi emotional in dragoste?
15.    Incerci sa le demonstrezi ceva celorlalti pentru a fi iubit?
16.    Te simti ca si cum nu ai valora nimic fara un partener de viata?
17.    Ti-ai pierdut credinta ca Dumnezeu si Universul vor avea grija de fericirea ta?
18.    Te simti speriat, singur, ranit si furios?
19.    Sentimentele tale de fericire depind de cum se simt oamenii din jur?
20.    Te simti abandonat cand partenerul tau face activitati care nu te implica si pe tine?
21.    Spui numai ceea ce crezi ca va fi convenabil pentru ceilalti sa auda?
22.    Ai dificultati sa spui ceea ce trebuie atunci cand vorbesti?
23.    Esti atasat de persoane si situatii chiar daca stii ca iti fac rau?

Rezultate

18 si mai sus
Daca ai raspuns “Da” la atatea intrebari, atunci esti co-dependent intr-un grad foarte avansat. Ai nevoie sa inveti sa te concentrezi pe nevoile tale si sa ai grija de tine. E ca si cum ai fi la mila celorlalti si te pierzi pe tine insuti. Ai dificultati in a te respecta, a te cunoaste si a-ti oferi tie insuti putere.

14-17
Ai anumite aspecte co-dependente de rezolvat. Ai tendinta sa ignori drepturile si sentimentele tale pentru a-i face pe ceilalti fericiti. Vei avea mari beneficii daca vei invata sa te asculti si sa-ti raspunzi tie insuti. Ai nevoie sa te aliniezi mai mult cu scopurile, dorintele si drepturile tale.

9-13
Chiar daca esti constient de tine insuti in mare parte, mai ai anumite probleme in a-ti defini scopurile. Ai nevoie sa inveti sa te simti confortabil cu tine insuti. Iti va fi util sa examinezi si sa lucrezi asupra aspectelor din viata ta unde ai tendinta sa cedezi puterea.

3-8

Se pare ca stii sa ai grija de tine! Mai este insa loc pentru imbunatatiri!

0-2

Esti o persoana puternica care stie sa se respecte! Continua tot asa!


Fericirea vine din interior

Am fost invatati ca fericirea depinde de cum percepem viata din afara noastra. Insa o astfel de strategie pur si simplu nu merge! Nu avem control asupra a altceva in aceasta viata, decat asupra noastra insine. Iar atitudinea asta de raportare la exterior ne-a provocat intotdeauna durere.

Adevarul este urmatorul: putem alege sa fim fericiti si impliniti, indiferent de ceea ce se intampla in afara noastra. Atunci putem sa ne oprim din autosabotare, si putem lua decizii sanatoase care sa ne onoreze, sa atraga si sa mentina dragostea, siguranta si fericirea.

Daca ai aspecte co-dependente de rezolvat, fa-ti o misiune din procesul tau de recuperare. Vindeca-ti frica de a nu mai avea control asupra vietii tale. Fii responsabil de emotiile si sentimentele tale, fara sa te mai dai vina pe nimeni si pe nimic din afara ta. Este singura metoda de a fi liberi in aceasta viata.

Nimeni altcineva nu iti va oferi garantia de fericire si de siguranta. Asta este treaba ta si pana cand nu faci pasul asta vei continua sa fii ranit de oameni, situatii si intamplari de viata – aceasta este o regula in procesul de evolutie spirituala.https://damaideparte.ro/

 

Media 0 / 5. Numărul voturilor: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Recuperarea puterii personale,Simptome de activare a ADN-ului,Transformă-ți prezentul într-un triumf,
Afirmaţii
Simona Igna

Recuperarea puterii personale

Recuperarea puterii personale Recuperarea Puterii Personale: O Călătorie Către Autenticitate și Împlinire În tumultul vieții cotidiene, adesea ne pierdem în treburile zilnice, lăsându-ne puterea personală

Citeste articol »

CEI 10 PASI SPRE ASCENSIUNE

𝐏𝐞 𝐦𝐚̆𝐬𝐮𝐫𝐚̆ 𝐜𝐞 𝐢̂𝐧𝐝𝐞𝐩𝐥𝐢𝐧𝐢𝐭̦𝐢 𝐜𝐮 𝐭𝐨𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢, 𝐭𝐫𝐚̆𝐢𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐩𝐚𝐜𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐚𝐫𝐦𝐨𝐧𝐢𝐚 𝐢𝐧 𝐝𝐢𝐦𝐞𝐧𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐚 𝐜𝐢𝐧𝐜𝐞𝐚. 𝐄𝐥𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐋𝐞𝐠𝐢 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐚𝐥𝐞 𝐬̦𝐢, 𝐝𝐚𝐜𝐚̆ 𝐭𝐫𝐚̆𝐢𝐭̦𝐢 𝐝𝐮𝐩𝐚̆

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121