Cum să devii o forță armonioasă
Cum să devii o forță armonioasă în mediul său?
Astăzi cu toții ne confruntăm cu conflicte aproape continue a căror origine se află în primul rând în dialogul nostru intern.Cu toate acestea,avem tendința de a le observa în afara noastră,fie în interacțiunile noastre cu ceilalți,fie atunci când suntem martori externi ai relațiilor conflictuale din mediul nostru.
Dar experiența noastră de viață este o reflectare a gândurilor și credințelor noastre. Într-adevăr, viața noastră este de fapt o proiecție holografică a lumii noastre interne. Procesul vederii este analogia perfectă. Imaginile pe care le vedem nu se formează în exterior, ci direct pe retină.
Acesta este un subiect care îmi este aproape de inimă de când locuiesc în Marsilia,un oraș în care se pare că violența și poluarea cresc în fiecare zi, unde gunoiul de pe străzi este un lucru obișnuit și unde atacurile cu arme albe par să ajungă la un crescendo. Paradoxal este și un oraș liniștit, frumos și maiestuos. Litoralul său,culorile sale,aerul său atât de vioi uneori, te fac să-i simți sufletul profund și bogat. Marsilia este la fel de bogată și diversă ca și oamenii săi. Într-adevăr, totul există, totul este posibil, aceste două experiențe de viață în Marsilia nu sunt doar specifice orașului Marsilia, ele sunt pur și simplu micro-reflecția lumii noastre în ansamblu: deși această lume exterioară pare opusă.
Cum să devii o forță armonioasă
Deci,din moment ce totul există,ce alegere conștientă pot face?
Cum să nu te lași dus de vânturile conflictului?
Cuvântul cheie aici este„conștient”:alegerea conștientă implică intenție și,prin urmare, atenție.Deci, în toate situațiile sale conflictuale pe care fie le asistăm, fie le experimentăm direct, cum am putea deveni apoi o forță armonioasă care să liniștească astfel de situații?
Cum ar putea simpla noastră prezență să aducă armonie? Și tind spre mai multă spiritualitate ?
Spiritualitate – Sursa: spm
Primul pas este în primul rând să crezi că se poate.
Al doilea este voința de a nu lua parte ci de a acționa doar ca o influență pașnică, fie în tăcere dacă se poate, fie intervenind în mod conștient, dacă devine necesar.
În realitate, conflictele nu reprezintă binele și răul.
Sunt doar punctul de incoerență, din care ies emoții și gânduri confuze.
Acestea sunt rezultatul energiei haotice și fragmentate a conștiinței. Binele și Răul sunt doar reflexele acestei furtuni; pentru că ridicând vocea pentru a ne justifica și a afirma că numai noi suntem în adevăr, ne împiedică să fim vulnerabili și, astfel, să admitem că suntem răniți, confuzi și sfâșiați în interior.
Dar de îndată ce ne luăm de partea,contribuim la conflict. Ne folosim propriile noastre tulburări, judecăți și modele pentru a uda această iarbă inutilă.
Dar făcând o alegere conștientă de a fi în mod intenționat un instrument al păcii, putem aduce acea pace și calm atât de hrănitoare sufletului, minții și corpului fiecărei ființe umane. Și asta nu doar pentru că este pozitiv din punct de vedere moral să facem această alegere, ci pentru că fără o influență a păcii, calmului și liniștii nu se poate produce o schimbare socială productivă.
Cum să devii o forță armonioasă
În timp ce suntem ființe complexe care se luptă cu emoții și motivații conflictuale,există în adâncul inimii noastre și în interiorul fiecăruia o legătură unificatoare care,atunci când medităm, transcende orice contrast intern sau extern.
Doar în meditație ne grefăm în mod conștient mintea în acea realitate interioară care transcende conflictul și dilema.
În timpul odihnei conștiente oferite de meditație, trecem dincolo de fricile și frământările ego-ului pentru a ne îmbrățișa și a fi îmbrățișați de sufletul nostru.Toate gândurile separative se retrag și apoi intrăm într-o stare de conștiință unificată.
Această experiență de unitate și calm interior este extrem de revigorantă pentru minte, și îi permite să dezlege cu blândețe vechi tipare și judecăți condiționate,eliberându-ne de frământările conflictului intern și, prin urmare, extern. Acest lucru ne permite să dezvoltăm o viziune neutră și clară la nivelul sufletului nostru construind astfel bazele unei paradigme de pace și armonie. Această paradigmă ne permite să dizolvăm această separare iluzorie că există un „noi” și un „ei”, și ne permite să ne trăim întreaga umanitate în întregime pentru a deveni un canal de pace, astfel încât toți cei care se apropie de noi să se contopească în această conştiinţă comună şi universală.
Cum să devii o forță armonioasă
Deci, atunci când asistăm la conflicte, prezența noastră prin această simplă conștientizare începe să liniștească și să liniștească protagoniștii. Cu intenția și atenția noastră,putem începe să trimitem unde vibraționale de pace și armonie pentru că de fapt am devenit așa, nu din interes sau din motive ascunse.
Meditație: Deveniți un catalizator pentru pace și seninătate:
Astăzi,vă invit să vă acordați cinci minute pentru a vă stabili în pace.
Stați liniștit cu ochii închiși și începeți prin a face câteva cicluri de respirații lungi și profunde.
Apoi,adu-ți atenția asupra inimii tale și repetă în tăcere aceste patru cuvinte: pace, armonie, râs, iubire.
Lasă aceste cuvinte să radieze în tăcerea inimii și a corpului tău.
Finalizați sesiunea de meditație rămânând așezat câteva momente,bucurându-vă de simplitatea odihnei conștiente și liniștite.
După cum a spus Maica Tereza- „Am fost întrebată de ce nu particip la demonstrațiile ANTI-RĂZBOI . Am spus că nu voi face asta niciodată, dar de îndată ce vei avea un miting pentru pace , voi fi acolo. » https://www.santeplusmag.com/