Cum să fii în regulă cu furia ta

Cum să fii în regulă cu furia ta,
5
(2)

Cum să fii în regulă cu furia ta

Cum să fii în regulă cu furia ta și cu alte emoții negative

Trăim într-o societate care ne presează să gândim pozitiv de fiecare dată. De fapt, chiar și articolele de pe acest site vorbesc despre importanța gândirii pozitive.

Nu mă înțelege greșit, gândirea pozitivă este grozavă și poate duce la o viață mai fericită și mai împlinită, dar cum rămâne cu acele emoții negative plictisitoare care tind să apară din când în când?

Îi strivim și îi ignorăm cu gândire pozitivă? Ne simțim vinovați și rușinați că gândim negativ?

Dacă ai rezonat cu acele întrebări, sunt șanse să nu fii singur.

Astăzi, suntem adesea făcuți să ne simțim vinovați sau „mai puțin decât” dacă trăim sau avem gânduri negative.

Chiar și în comunitatea spirituală gândurile noastre negative pot fi atribuite ego-ului nostru, care poate fi pur și simplu eliberat cu câteva respirații conștiente… nu?

Ei bine, sunt aici să vă spun că nu funcționează întotdeauna.

Furia, durerea și gândirea negativă sunt toate emoțiile necesare și importante care trebuie apreciate și, uneori, au nevoie de mai multă atenție decât doar câteva respirații adânci (deși acestea pot întotdeauna ajuta).

Furia, durerea și gândirea negativă ne ajută să ne exprimăm cine suntem și ne permit să avem de fapt o stare de spirit mai sănătoasă. (Voi explica mai multe despre asta mai târziu.)

De fapt, unul dintre citatele mele preferate de Anita Moorjani spune :

„Este mai important să fii tu însuți decât să fii pozitiv.”

Mulți cercetători cred că gândirea negativă este un semn al unei minți mai sănătoase, deoarece este modul în care corpul se protejează și ne avertizează asupra faptului că ceva nu este în regulă.

Adesea, când simțim furie sau depresie, este modul în care corpul nostru ne face să știm că ceva nu este în regulă și că ceva trebuie să fie reparat.

Adesea, atunci când emoțiile negative sunt suprimate și acoperite cu un zâmbet, creăm mai multă rezistență și ne împingem emoțiile negative mai adânc în corpul nostru.

În timp, acest lucru provoacă mai mult stres, mai multă anxietate și sentimente prelungite de depresie.

Deși nu vrei niciodată ca emoțiile negative să plutească tot timpul, atunci când apar, este cu adevărat important să le recunoști și să le iubești pentru ceea ce sunt.

De asemenea, este foarte important să-i asculți și să încerci să înțelegi ceea ce mintea, corpul și sufletul tău încearcă să îți comunice.

Cum să fii în regulă cu furia ta

De fapt, gândește-te la toate emoțiile tale ca la modul în care întreaga ta ființă comunică cu tine. Gândiți-vă la emoțiile voastre ca la busola voastră despre cum să navigați prin această viață și să faceți schimbări sau ajustări.

Adesea, atunci când simțim furie sau alte emoții negative, de obicei se întâmplă pentru că la un nivel mai profund simțim durere.

Este mai ușor să simțim furie și alte emoții de suprafață în loc de durere, motiv pentru care uneori călătorim în acele emoții și rămânem acolo.

Doar până când durerea este eliberată cu adevărat, putem fi eliberați de furie și de gândirea negativă.

Și putem face asta doar atunci când învățăm cum să ne simțim în regulă cu furia și alte emoții negative.

Puteți obține acest lucru prin-

  1. Să nu-ți fie frică de gândurile tale negative și să înțelegi că Universul nu te va pedepsi pentru că le ai.
  2. Folosind gândurile negative ca un memento sau semn că ceva nu este în regulă cu corpul, mintea sau sufletul tău și că ceva ar putea fi necesar să fie abordat.
  3. Acceptându-ți emoțiile negative și permițându-ți să le simți fără rușine sau vinovăție.
  4. Înțelegerea faptului că emoțiile tale negative nu sunt despre tine sau despre alți oameni, ci sunt în schimb legate de o situație.
  5. Deținând gândurile tale negative, dar apoi să deții și faptul că trebuie să faci ceva în privința lor.

A te tăvăli în propria ta negativitate este ok pentru o perioadă scurtă, dar dacă nu începi să schimbi energia și să lucrezi la vindecarea ta , te va duce să te simți mai mizerabil.

Una dintre cele mai puternice moduri prin care îți poți trece peste furia și negativitatea este să stai în ea și să-ți permiți să o simți cu adevărat, cu adevărat, fără nicio rezistență.

Când faceți acest lucru, vă oferiți oportunitatea de a identifica de unde vine și cum puteți face unele schimbări.

Un alt instrument eficient este să te întrebi – De ce mă simt rănit? La fel de adesea sub emoțiile negative există întotdeauna un anumit tip de durere.

Și, în sfârșit, regula de aur pentru a face față negativității este să te întrebi-

„Dacă m-aș iubi pe mine, ce aș face în această situație?”

Media 5 / 5. Numărul voturilor: 2

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: