Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Cum să renunți la trecut,Nu te sacrifica pentru alții !,CELE ŞASE SCHIMBĂRI CLIMATICE,EFECTELE SUPARARII,Semnele de tranziție ale organismului

Categorie:

Cum să renunți la trecut

Cum să renunți la trecut

Renunțarea la trecut poate fi o provocare. Evenimentele pe care ni le-am găsit dificile pot avea o influență semnificativă asupra vieții noastre de zi cu zi, de la convingerile noastre până la deciziile pe care le luăm și modul în care alegem să percepem lumea.

Câteva exemple de evenimente trecute care pot fi dificil de renunțat includ:

  • Relații intime
  • Succese sau eșecuri percepute
  • Greșeli sau regrete
  • Evenimente care au fost supărătoare sau tulburătoare

În acest articol, vom analiza cum să renunțăm la traumele și rănile din trecut, de ce poate fi dificil să faceți acest lucru și câteva sfaturi pentru situații specifice.

De ce este dificil să renunți la trecut?

Experiențele de viață ne afectează într-o varietate de moduri. Unii oameni le este ușor să treacă mai departe după o experiență dificilă, în timp ce alții consideră că aceste experiențe au un impact de durată asupra sănătății lor mintale.

Oamenii care se luptă să renunțe la anumite evenimente din trecut pot fi experimentat traume. Trauma este un fel de rană psihologică care poate rezulta din orice experiență supărătoare, cum ar fi pierderea, pericolul sau jena profundă.

Unii oameni experimentează ruminarea sau tendința de a se gândi excesiv la aceleași lucruri. Ruminația poate face dificilă rezolvarea problemelor, împiedicând astfel oamenii să avanseze. Este o caracteristică comună a depresiei, a tulburării obsesiv-compulsive, a tulburării de anxietate generalizată și a tulburării de stres post-traumatic (PTSD).

Există, de asemenea, unii care se opresc asupra evenimentelor din trecut din cauza unei dorințe inconștiente de a evita să fie răniți în viitor.

Cum să renunți la trecut

Iată câteva sugestii despre cum să te eliberezi de trecut-

Fă-ți angajamentul de a renunța

Primul pas spre a renunța este să-ți dai seama că este necesar și să te simți pregătit să faci asta. Acest lucru se poate întâmpla în momente diferite pentru diferiți oameni, dar odată ce luați decizia, poate fi încurajator.

Simțiți sentimentele

Amintirile evenimentelor trecute pot aduce la iveală emoții complexe sau puternice. Permițându-ți să simți acele sentimente necondiționat, fără a încerca să lupți sau să le repari, este un pas important către procesarea a ceea ce s-a întâmplat. Acest lucru poate fi dificil, așa că poate ajuta să exprimați aceste sentimente într-un loc sigur, cum ar fi într-un jurnal, cu un prieten de încredere sau cu un terapeut.

Eliberați resentimentul

Sentimentele de furie nerezolvată, trădare și resentimente sunt comune în rândul celor care se luptă să renunțe la un eveniment trecut. Furia și resentimentele pot apărea, de asemenea, în urma unei traume sau ca o caracteristică asociată a PTSD.

Câțiva pași suplimentari de urmat pentru a gestiona această emoție includ exprimarea furiei într-un mod sigur. În timp ce furia este un sentiment și o stare fiziologică, agresivitatea implică luarea de măsuri asupra acestor sentimente – adesea într-un mod care provoacă rău. Este posibil să vă exprimați furia într-un mod sigur. De exemplu, putem încerca:

  • Să ne scriem sentimentele pe hârtie și apoi să le aruncăm
  • Exprimându-ne sentimentele prin artă, muzică sau alte hobby-uri creative
  • Angajarea în exerciții sau sport, cum ar fi alergarea
Renunta la incercarea de a controla

A învăța să renunți la control poate implica:

  • Identificarea de ce există nevoia de control și explorarea convingerilor despre ceea ce se întâmplă dacă cineva „pierde” controlul
  • Identificarea sentimentelor sau evenimentelor care declanșează nevoia de control și gândirea la modalități de a le face față într-un mod mai sănătos
  • Exersarea renunțării la control în pași mici, gestionați, cum ar fi prin delegarea unei sarcini altcuiva
  • Începeți să luați decizii bazate pe dragoste, mai degrabă decât pe frică

În timp, acest lucru ne poate ajuta să ne dovedim singuri că nu trebuie să controlăm lucrurile pentru a fi fericiți sau pentru a rezolva probleme.

Practicați atenția

Mindfulness este o abilitate care ne încurajează să ne concentrăm asupra a ceea ce se întâmplă în prezent. Câteva modalități de a practica mindfulness includ:

  • Observând mici bucurii, cum ar fi gustul unei mese delicioase sau căldura soarelui pe piele
  • Petrecerea timpului în natură, aducând atenția înapoi asupra mediului ori de câte ori mintea rătăcește
  • Angajarea în hobby-uri creative, cum ar fi desenul sau cântatul la instrumente muzicale
  • Practicarea meditației mindfulness. Începătorii care încearcă meditația mindfulness pot încerca această metodă:
    • Stați într-un loc liniștit, fără distrageri
    • Închideți ochii și respirați adânc de câteva ori
    • Concentrați-vă pe inspirație și expirare
    • Când apar gânduri despre trecut, pur și simplu permițându-le un moment înainte de a vă întoarce concentrarea asupra respirației
Practicați autocompasiunea

Compasiunea de sine implică tratarea cu bunătate, grijă și iertare. Putem exersa autocompasiunea schimbându-ne vorbirea de sine. Aceasta presupune să observăm când gândurile noastre devin critice și să le înlocuim cu alternative mai iertătoare. Păstrarea unui jurnal de autocompasiune sau lucrul cu afirmații sau mantre poate fi o modalitate bună de a practica această abilitate.

Fii deschis către iertare

Iertarea nu înseamnă a accepta acțiunile dăunătoare ale altora sau a accepta scuzele lor. În schimb, iertarea poate însemna să accepți că acțiunile cuiva au fost dăunătoare și, de asemenea, să renunți la mânie pentru a-ți aduce beneficii bunăstării.

Poate dura timp să lucrezi pentru a-i ierta pe alții sau pentru a te ierta pe tine însuți . Poate implica procesarea durerii emoționale, înțelegerea a ceea ce a cauzat-o și gândirea la ce ar fi nevoie pentru a ierta.

Cum să renunți la relațiile din trecut

Poate fi deosebit de dificil să renunți la relații, deoarece oamenii formează atașamente profunde unul cu celălalt. Pe lângă sfaturile de mai sus, oamenii pot lua măsuri suplimentare pentru a renunța la o relație, cum ar fi:

  • Limitarea temporară sau permanentă a contactului cu foștii parteneri
  • Reducerea mementourilor ale acestora, cum ar fi ascunderea lor pe rețelele sociale
  • Stabilirea și respectarea limitelor
  • Petreceți timp pentru îngrijirea de sine și creșterea personală
  • Concentrarea pe ceea ce este posibil în afara relației
Când să căutați ajutor

Renunțarea la trecut nu este întotdeauna ușoară, mai ales dacă ați experimentat o durere emoțională nerezolvată. Dacă renunțarea la trecut se dovedește o provocare, iar gândurile și emoțiile negative persistă săptămâni sau luni, luați în considerare să consultați un terapeut, un vindecător de energie sau să discutați cu medicul dumneavoastră. Nu vă fie teamă să căutați sprijin!https://foreverconscious.com/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121