Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Cum să scapi de psihologia omului sărac?

waters-3129376__340

Sărac nu este cel care nu are bani, ci cel căruia tot timpul nu-i ajung banii. Acest om ori nu vede cum să câștige bani, ori cheltuie tot ce câștigă.”

Despre nevoile adevărate și cele impulsive

Pentru a diferenția nevoile reale de cele false, este necesar să înțelegem ale cui sunt, cine le formează. Atunci când “Adultul interior” face acest lucru, el se analizează cu atenție și decide ce calitate a vieții își dorește și cum să și-o ofere.

Dacă nevoile sunt formate de “Copilul interior”, ele apar în mod neașteptat și sunt greu de controlat. Adesea, ”copilul” este cel care merge la cumpărături după pantofi și neapărat întâlnește blugii din noua colecție, de care ”are mare nevoie” și care nu seamănă cu celelalte 10 perechi care sunt în garderobă. Iar când se întoarce de la cumpărături, e nevoit să împrumute bani de la prieteni, pentru că încă mai are nevoie de pantofi, dar a cheltuit toți banii pe blugi.

Soluția?

Nu-i permite ”copilului interior” să decidă ce să cumpere și ce nu. Mai bine adormi cu gândul la cumpărătură. Probabil, trezindu-te, vei decide că nu ai nevoie de ”ultima pereche de pantofi superbi”. Cu toate acestea, nu uita să-ți răsfeți uneori ”copilul interior” care s-a pus de acord cu ”adultul” să ofere o anumită sumă pentru cheltuielile de buzunar.

Despre atitudinea distorsionată față de cei bogați

Viața noastră e condusă de cele mai puternice gânduri. Dacă vă setați sincer că nu aveți bani, nu-i veți avea nici în continuare. În cultura noastră, bogații de obicei sunt tratați cu suspiciune, în cel mai bun caz, în cel mai rău – cu condamnare. Cu astfel de convingeri, sarcina de a fi în rândurile oamenilor bogați va rămâne nesoluționată. Pentru a avea bani, trebuie să-i tratezi bine pe cei care îi au.

Soluția?

Întreabă-te: “Ce atitudine am față de oamenii bogați? Ce sentimente îmi provoacă? Cred oare că ei au câștigat totul prin munca cinstită? Au moștenit averea? Au furat?

Prin ce “filtre” percepi oamenii bogați? Poate că e timpul să renunți la aceste filtre și să înveți multe lucruri de la oamenii de succes.

Despre incapacitatea de a trăi cu banii

Majoritatea au crescut în familii unde erau puțini bani și adulții mereu spuneau că banii trebuie economisiți. Devenind adulți, continuăm să ne refuzăm multe lucruri.

Săracul mai degrabă va renunța la dorințele sale, decât va căuta bani pentru îndeplinirea lor. Însă economisirea pentru necesități poate costa scump. Dacă aveți un orizont mic de planificare și gestionați sume mici de bani, atunci un viitor mai bun nu există. Chiar și în visuri continuați să fiți sărac.

Soluția?

Pune în portofel o sumă semnificativă de bani și nu o cheltui. Deschizând portofelul vei vedea că ai bani, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i cheltui pe ceva ”urgent”. Treptat te vei obișnui cu acest sentiment de prosperitate: ”Pot să cumpăr și asta și cealaltă, dar aleg să nu cumpăr, pentru că nu am nevoie de ea.”

Despre frici și eforturile insuficiente

Oare ai făcut totul pentru a avea suficiente resurse? Poate îți place să te plângi că nu-ți ajung bani și să obții sprijin? Sau ți-e teamă să-ți asumi riscuri? Ți-e teamă de responsabilitate? Este important să-ți înțelegi fricile, să găsești oamenii care te pot ajuta, poți cere sprijin, calcula riscurile și îți poți asuma responsabilitatea care-ți stă în puteri.

Soluția?

Nu înțelegi cum să-ți asiguri fluxul necesar de resurse financiare? Urmărește-i pe ceilalți, învață de la cei înstăriți.

Gândește-te: de ce trăiești într-o lume unde nu ajung bani exact pentru tine? De ce nu ai oportunități, iar ceilalți au? Poate nu ai suficiente abilități care pot și ar trebui “îmbunătățite”? Poate, faci sau nu faci ceva pentru a trăi cu banii în lumi paralele și vă intersectați mai rar?

Visând și planificând, gândește-te la ceea ce îți dorești cu adevărat, încearcă să privești mai larg, dincolo de perimetrul obișnuit.

Este dificil, tuturor ne este bine în zona de confort, însă sper că aceste mici practici vor deveni primii pași spre succesul tău financiar.    http://relatii.net/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121