Notă: Acest articol nu face referire la frica pe care o simți atunci când ceva stă să cadă peste tine și te ferești, sau atunci când o mașină se îndreaptă spre tine cu viteză și te dai la o parte. Acela este mai mult instinct de supraviețuire, nu frică. Acest articol face referire la fricile mentale imaginare cum ar fi: frica de moarte, frica de boală, teama că cei dragi o să pățească ceva și altele precum acestea.
———————————————————————————————-
Frica este una dintre cele mai întâlnite emoții pe care oamenii o experimentează astăzi. Iar fiindcă această frică este experimentată,foarte mulți oameni ajung să se simtă blocați în viața de zi cu zi. Frica te scoate în inacțiune și îți limitează astfel experiența.
Cu toate acestea,oricine se poate elibera de orice tip de frică,iar pentru asta există multiple modalități care pot fi abordate.Acest articol nu pretinde că poate elibera pe absolut oricine, de absolut orice tip de frică. Ține mult de disponibilitatea și deschiderea cititorului de a aplica metoda exact așa cum este ea descrisă. Uneori, în multiple ședințe alături de terapeuți buni, frica tinde să persiste.
Totuși, acest articol are capacitatea de a te elibera de frică, pe tine cel care îl citești acum. S-ar putea ca metodă sugerată să funcționeze, sau s-ar putea să nu funcționeze. Dar dacă tot ai deschis articolul și îl citești,nu ai nimic de pierdut dacă și experimentezi cu procesul. Realitatea subiectivă pe care o experimentezi îți va putea confirma imediat dacă a funcționat pentru tine sau nu.
Așa că în timp ce vei continua să citești rândurile care urmează, ești invitat să îți alegi o frică pe care să lucrezi. Drept sugestie, îți recomand să alegi una dintre fricile mai mici din viața ta.Procesul funcționează pentru absolut orice tip de frică,dar sunt șanse mai mari să obții rezultate în primă fază dacă alegi una dintre fricile minore prezente în viața ta. Mai apoi, după ce îți confirmi că procesul funcționează pentru fricile minore, vei putea lua în considerare să îl aplici pentru absolut orice dorești.
Înainte de a fi descrisă modalitatea în sine prin care te poți elibera de frică,vor fi amintite câteva chestiuni punctuale.Cunoașterea și recunoașterea valorii de adevăr a acestor informații au rolul de susținere a procesului de eliberare a fricii în sine.
Cele câteva chestiuni punctuale și utile de știut sunt:
1. Frica este o emoție
Frica nu ești tu. Frica nu este esența a ceea ce ești. Frica este doar o emoție. Iar emoția este cumul de gânduri. În acest plan experimentezi un trup fizic,o minte și Conștiința. Esența a ceea ce ești, este Conștiința. Emoțiile apar în minte asemeni unor acumulări de gânduri. Iar trupul fizic este cel alcătuit din atomi. Este important să înțelegi și accepți că tu nu ești emoția, ci ești cel mult cel care observă emoțiile cum apar în existență.
2. Frica este de fiecare dată falsă
Absolut orice frică,indiferent cât de reală pare acum în realitatea ta, se bazează de fapt pe un fundament fals. Frica este falsitate în esență.Chiar dacă îți este ușor să accepți asta sau puțin mai greu, informația este relevantă pentru ca procesul descris în a doua parte a articolului să funcționeze eficient.
Un alt motiv pentru care frica este ceva fals,e acela că ea apare prin depărtare de adevăr. Cu cât mai departe se amplasează cineva de adevăr, lumină și iubire, cu atât mai mari sunt șansele să experimenteze tot felul de frici.
3. Frica este absența iubirii, nu opusul acesteia
Așa cum a mai fost spus și cu alte ocazii pe blog-ul Fii Împlinit, iubirea este singura variabilă prezentă în acest plan. Iar ea se găsește în diverse intensități. Frica prin urmare este mai degrabă un non-ceva, în loc să fie un ceva. Iubirea într-adevăr este. Însă frică este absența iubirii, la fel cum întunericul este absența luminii.
4. A te lupta sau împotrivi fricii face ca aceasta să persiste
Iar acest lucru nu este valabil numai pentru emoția numită frică. Ci este valabil pentru absolut orice emoție,dar și pentru orice situație de viață în general.Acele lucruri împotriva cărora lupți din răsputeri, persistă.A te alinia și armoniza cu viața, înseamnă să îți dai voie să curgi la unison cu Energia Universală. De aceea lupta împotriva sau cu ceva, conduce la persistența acelui ceva.
Acestea au fost așadar cele câteva informații punctuale utile de știut despre frică. Recunoașterea și acceptarea acestor patru lucruri descrise mai sus, va face ca procesul ce urmează a fi descris în continuare să curgă mult mai ușor și natural.
Așadar,hai să vedem în ce constă procesul. Modalitatea prin care oricine se poate elibera de frică este prin focus interior, acceptarea și trăirea stării de fapt și renunțarea la a mai opune rezistență. Atunci când fricii nu i se mai opune rezistență, ci doar se observă, ea se evaporă.În continuare o să vezi că procesul prin care ești invitat să treci constă a răspunde punctual la câteva întrebări care au rol de eliberare emoțională.
De exemplu în cazul meu, eliberarea emoțională intervine prin râs în hohote. Am putut confirma că aceste întrebări chiar te pot elibera emoțional, când efectuând procesul, am izbucnit în râs fără a avea un motiv specific pentru asta. În cazul tău, eliberarea emoțională poate să intervină prin plâns sau cu totul altfel. Acest aspect nu este relevant. Cert este că atunci când eliberarea emoțională intervine, fiecărui om îi este clar că tocmai s-a eliberat de ceva.
Iar tu ești invitat să lucrezi în continuare pe acea frică nu foarte puternică pe care ai ales-o undeva în primele paragrafe ale articolului. Ești de asemenea invitat să nu faci acest exercițiu pe fugă. Acordă-i fiecărei întrebări cel puțin un minut de introspecție. Timp în care să te concentrezi pe ceea ce simți și să permiți acelei emoții pe care o simți să fie în interiorul tău.
Acestea fiind spuse, hai să începem procesul cu prima întrebare:
1. Pot să îi spun „bine ai venit!” acestei emoții? Îi pot permite să fie, la modul cel mai deplin?
Primul pas constă așadar în a te relaxa și a permite emoției fricii să fie experimentată și bine venită în realitatea ta. Acceptă starea pe care o simți la modul cel mai deplin posibil.
2. Pot să renunț la orice dorință de a controla această emoție?
Renunță la orice dorință de a controla în vreun fel emoția experimentată. Concentrează-te măcar un minut pe a o observa exact așa cum este fără a-ți dori să o faci să dispară, fără a-ți dori să o diminuezi sau să o controlezi în orice alt fel. Dă-i voie emoției ca pur și simplu să fie.
3. Întreabă-te: „Pot să renunț la a-mi dori să se întâmple asta?”
De fiecare dată când îți este frică de ceva, tu îți imaginezi un scenariu în care într-un viitor se va întâmpla acel ceva de care îți este frică. Schepsisul este că pe un anumit nivel subtil, o parte din tine își dorește din varii motive ca acel ceva de care îți este frică să se întâmple. Dacă renunți la orice dorință ca acel ceva de care îți este frică să se întâmple, frica dispare de pe radarul Conștiinței. Și nu este îngropată ca în cazul reprimării sau suprimării, ci emoția fricii dacă urmezi acest proces se va evapora de tot într-un mod armonios.
***
Cu procesul format din cele trei întrebări de mai sus se recomandă a se experimenta în liniște, cu calm și fără grabă. În permanență pe durata celor câteva minute în care întrebările sunt adresate, atenția principală se cere a fi pe emoția experimentată și nu pe gânduri.
Prin observare, permisiunea acordată fricii de a fi și renunțarea la dorința ca acel ceva de care îți este frică să se întâmple, te poți elibera de absolut orice frică. Începe cu frici minore și mai apoi poți trece la a le lucra și pe cele mai mari. Spor!
http://fiimplinit.ro/