0
(0)

Gândurile tale creează emoțiile tale,ceea ce înseamnă că tu îți creezi propriile emoții.

Emoțiile sunt sarea și piperul vieții. Nu ne putem imagina o viață trăită fără emoții, dar oare putem să schimbăm emoțiile neplăcute în unele plăcute? Putem transforma îngrijorarea în mirare, dezamăgirea în detașare, furia în implicare, judecarea în observare, tristețea în fericire? Răspunsul este Da. Să vedem cum.

Ce anume produce emoția?

Majoritatea oamenilor cred că emoția este produsă direct de un eveniment anume. Să luam spre exemplu frica. Frica este o emoție pe care o trăiești, care este generată de un gând care îți trece prin minte și care produce o reacție declanșată de un eveniment ce a apărut în viața ta. Călătoria cu avionul va fi un coșmar pentru o persoană care are rău de înalțime, față de cineva care nu are această frică.

Vorbitul în public poate provoca un atac de panică cuiva (studii arată că aceasta este una dintre cele mai intense frici cu care se confruntă mulți oameni), pe când un actor se va simți în largul lui pe scenă. Doi oameni care trăiesc aceeași experiență când se confruntă cu un eveniment exterior vor avea două reacții diferite. Dacă evenimentul în sine nu produce emoția, atunci ce? E ceva dinlăuntrul tău. Sunt gândurile tale. Gândurile dau naștere tuturor emoțiilor. Asta înseamnă că noi deținem controlul, pentru că gândurile pot fi schimbate. Ceea ce o veste foarte bună.

emotii

Gândurile tale creează emoțiile tale,ceea ce înseamnă că tu îți creezi propriile emoții. Cei mai mulți oameni nu cred că ei își creează emoțiile, cred că doar le au (ați auzit expresia „a fi copleșit de emoții”?). Întrebarea este ce anume generează gândul care creează emoția? Indiferent cât de rapid funționează mintea, ea nu operează decât cu informațiile pe care le are, acumulate din experiențe anterioare. Și de unde vin aceste informații? Sursele sunt multiple: părinții, familia, profesorii, cultura, religie, etc. Toate ideile, amintirile, proiecțiile, conceptele, convingerile, cunoștiințele și condiționările tale provin din aceste surse.

Este ceea ce eu numesc Programe de viață care sunt instalate in mintea subconștientă până la vârsta de 7 ani. Toate aceste programe conțin mesaje de bază despre ce crezi că e adevărat pentru tine sau, cu alte cuvinte, care sunt principiile după care viața funcționează pentru tine. După cum spunea Henry Ford: „dacă tu crezi că poți, ai dreptate, dacă tu crezi că nu poți, ai dreptate”.

Dacă tu crezi că viața este grea și trebuie să muncești din greu ca să ai succes,atunci toate gândurile, emoțiile și acțiunile tale vor fi în concordanță cu această convingere de bază. Dacă tu crezi că trebuie să te sacrifici în numele iubirii, atunci toate gândurile, emoțiile și comportamentele tale vor confirma această credință.

Evenimentele nu au anumite semnificații. Evenimentele sunt evenimente, iar semnificațiile lor sunt gânduri. Nimic nu are o anumită semnificație dacă nu i-o dai tu. Iar semnificația pe care o atribui nu derivă din nici un eveniment sau situație aflată în afara controlului tău. Este în totalitate un proces interior. Pe care ai puterea și abilitatea să-l controlezi.Citeste si:

În realitate noi ne alegem emoțiile. În momentul în care decizi să-ți schimbi gândurile uitându-te la ce programe de viața le generează, te vei elibera de haosul emoțional, de suferință și frustrare, de anxietate și frică.

https://www.garbo.ro/

Media 0 / 5. Numărul voturilor: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.