Cum te poate elibera puterea iertării?
Iartă-te pe tine mai întâi !
„A ierta înseamnă a elibera un prizonier și a afla că prizonierul ai fost tu.” —Lewis B. Smedes
Iertarea nu șterge trecutul, ci îl privește cu compasiune.
Negarea iertării menține vii emoțiile cauzate de traume, furie și rănire, îți creează percepția asupra vieții.
Pentru a ierta, evită să rumiți asupra gândurilor negative, în schimb ai încredere în puterea iertării de a-ți vindeca rănile și durerea.
Agățandu-te de durere și resentimente, suferi pentru că durerea se intensifică pentru a o menține în viață.
Oamenii văd iertarea ca pe un act de a renunța la trecutul dureros, în timp ce adevărata iertare înseamnă să te ierți pe tine însuți și să accepți rolul pe care l-ai jucat în co-crearea acestor circumstanțe dureroase.
Asta nu înseamnă că ai fost de acord cu ceea ce s-a întâmplat. Având în vedere implicarea ta, chiar și ca victimă, trebuie să te ierți, indiferent de rolul tău.
A ierta înseamnă a renunța la ură, în loc să o lași să te mănânce.
În filmul Invictus din 2009,Nelson Mandela(interpretat de actorul Morgan Freeman) într-o scenă de la Congresul Național African spune: „Iertarea începe aici… Iertarea eliberează sufletul… Îndepărtează frica, de aceea este atât de puternică. armă… Trecutul este trecut, privim spre viitor. »
Există o legătură puternică între emoțiile negative și boală, documentată în ultimul deceniu de câțiva medici de frunte.
Emoțiile toxice și distructive au potențialul de a activa anumite boli dacă nu suntem atenți la bunăstarea noastră emoțională.
Recunosc că a ierta ceva greșit este dificil și contravine codului nostru moral. Cu toate acestea, privită dintr-o perspectivă mai largă, iertarea este asociată cu bunăstarea noastră emoțională, nu doar cu iertarea celeilalte persoane.
„La finalul zilei, iertarea nu este deloc în interesul celeilalte persoane, ci este în interesul nostru. Oricât de ilogic ar părea uneori, prin iertarea necondiționată predăm trecutul trecutului și pășim în prezent, eliberându-ne să stăm în Lumina infinită care știe să ne vindece rănile cele mai profunde și dureroase.” spune autorul Dennis Merritt Jones.
Mânie și resentimente
„Iertarea nu schimbă trecutul, dar extinde viitorul”. – Paul Boese
Eu personal am avut o copilărie grea și am suferit mult timp gândindu-mă la asta.
Cu toate acestea, am experimentat o schimbare profundă când i-am iertat pe cei care mi-au făcut rău mie și pe mine. Am văzut cea mai mare lecție din experiențele mele care m-a îndrumat către iubirea de sine.
A fost provocată de o schimbare a conștiinței care mi-a spulberat convingerile limitative: „Dacă evenimentele dureroase din copilăria mea ar fi perfect orchestrate pentru a mă învăța iubirea de sine? Din acea zi mi-am dat seama că nu există accidente în acest univers stabilit, ci doar percepțiile noastre care distorsionează adevărul.
Furia și resentimentele ne țin blocați în trecut, reluând emoții paralizante, în loc să trăim în momentul prezent.
Oamenii își doresc o viață mai fericită, dar sunt reticenți în a renunța la emoțiile toxice, crezând că iertarea abuzatorilor lor șterge trecutul. Acest lucru este foarte departe de adevăr.
„Când ești rănit, mai ales de oameni importanți din viața ta, autonomia ta este pusă sub semnul întrebării, iar demnitatea ta este pusă sub semnul întrebării. Vulnerabilitatea pe care o creează pierderea autonomiei în interiorul tău permite rănirii să-ți afecteze valoarea”, spune autorul Mario Martinez în The MindBody Code: How to Change the Beliefs that Limit Your Health, Longevity, and Success.
Dintr-o perspectivă spirituală, ego-ul se hrănește cu frică și ne convinge că am fost nedreptățiți. Se agață de furie și resentimente pentru a menține durerea vie.
Transformă emoțiile distructive
În schimb, iubirea afirmă viziunea opusă – iertarea, pacea și bucuria.
Dr. Wayne Dyer a spus că poți fi fericit sau poți să vrei să ai dreptate, dar nu poți fi ambele. Trebuie să renunțăm la emoțiile distructive pentru a descoperi pacea și fericirea, pentru că cele două nu pot coexista.
Oricare ar fi circumstanțele, trebuie să răspundem trecutului cu compasiune, nu trebuie să ne agățăm de experiențe negative.
Confucius a spus: „Cu cât te cunoști mai mult, cu atât te ierți mai mult. »
Astfel, alegem emoții pozitive dacă vrem să trăim o viață împlinită.
Furia și resentimentele sunt un strigăt de iubire de sine, pentru că ceea ce tânjim este să fim iubiți și apreciați.
În lumina acestui fapt, să renunțăm la orice ne stă în cale, căci iertarea este puntea care ne duce acolo.
Privește în inima ta și iartă-te că faci parte din experiență. Sunteți o persoană implicată în experiment, dar nu ați fost de acord cu acesta .
„În loc să-l ierți pe făptuitor sau să minimizezi intensitatea faptei greșite, recuperezi puterea și stima de sine pe care credeai că le-ai pierdut”, spune autorul Mario Martinez.
Iertăm acea parte din noi care are resentimente și, făcând asta, ne transformăm toate emoțiile distructive și ne ridicăm deasupra fricii.
Psihiatru și cercetător în conștiință, dr. David Hawkins, a fost cel care a arătat că frica are un nivel mai scăzut de conștiință, spre deosebire de dragostea care se înregistrează mai sus. Frica se înregistrează la 100 pe o scară logaritmică, în timp ce Iubirea se înregistrează la 500. Energia iubirii este calibrată mai sus și este capabilă să vindece stările emoționale inferioare.
Când ne confruntăm cu furie și resentimente, ne iertăm pe noi înșine și pe ceilalți. Ori de câte ori simțim frică, alegeți iertarea în locul urii.
Făcând acest lucru, ne vindecăm, ne ridicăm conștiința și luăm calea libertății interioare.
Autorul Dennis Merritt Jones în cartea sa Your Redefining Moments scrie : „Iertarea este practica care deschide fereastra și ne expune rănile la Lumină și este o practică pe care, atâta timp cât trăim în piele umană, va trebui să o facem. Folosiți iertarea pe tot parcursul vieții noastre.
Expunându-ne rănile la Lumină, nu numai că ne vindecăm suferințele, dar invităm Iubirea să ne transforme durerile.
În acest act de milă, redescoperim plenitudinea a ceea ce suntem.