CUVÂNTUL

0
(0)

„Să fiţi foarte atenţi cu cuvintele pe care le pronunţaţi, pentru că, chiar dacă nu gândiţi cu adevărat la ceea ce spuneţi, entităţi rele se pot servi de substanţa cuvintelor voastre pentru a le realiza, şi nu puteţi să le-o reproşaţi, depinde de voi să nu le furnizaţi condiţiile de a face rău.

În multe ţări oamenii au obiceiul să pronunţe blesteme; pentru te miri ce îşi blestemă părinţii, copiii, vecinii, prietenii… Este un obicei foarte urât, deoarece cuvintele creează condiţiile pentru ca nenorocirile să sosească. Deci să fim foarte vigilenţi şi niciodată să nu mai sfârşim o conversaţie folosind cuvinte negative la adresa cuiva, pentru că este o lege care vrea ca aceste cuvinte negative să continue să lucreze.Chiar dacă sunteţi obligat să faceţi critici la adresa cuiva, nu sfârşiţi cu defectele sale. Sfârşiţi conversaţia folosind cuvinte pozitive, spunând:” Are totuşi şi câteva calităţi”, menţionaţi-le şi opriţi-vă.

Ce este un cuvânt?

Este o racheta care parcurge spaţiul şi care, în trecerea sa, declanşează forţe, stimulează entităţi şi provoacă efecte ireparabile. Da,în realitate efectele sunt ireparabile. Evident, dacă am putea remedia imediat cuvintele urâte, nu s-ar produce stricăciuni: dar cu cât lăsăm să treacă timpul, cu atât cuvintele capătă efect distructiv. Timpul este deci un factor formidabil.

Presupuneţi că aţi da ordin să se taie capul cuiva şi cei care trebuie să execute ordinul sunt deja plecaţi… Ce-aţi putea repara odată ce capul ar cadea? L-aţi putea lipi? Când un ordin a fost dat deja, ce s-ar mai putea face? Să se dea un contra ordin, deci să se trimită alţi mesageri, alţi servitori, pentru a-l contramanda. Dar dacă a trecut prea mult timp, nu mai puteţi repara nimic.
De aceea s-a spus: ” Înainte să apună soarele, împacă-te cu fratele tău”.Aceasta înseamnă că este necesar să reparăm cât putem de repede răul pe care l-am făcut altora. Majoritatea oamenilor se lasă răscoliţi de sentimente, spun orice, dar într-o zi Karma bate la uşă şi spune: şi-acum plătiţi !
Deci să reparăm imediat, fără măcar să aşteptăm ziua de mâine pentru că vorba zboară; este o forţă, o putere care parcurge spaţiul şi acţionează.

Totodată sa stiti că mai există o putere încă şi mai eficace şi mai rapidă decât cuvântul; este gândul; şi dacă va puneţi la lucru imediat prin gând, puteţi ajunge din urmă cuvântul. Este dificil, bineînţeles, pentru că gândul aparţine unei regiuni mult mai subtile decât cuvântul; dar dacă vreţi să remediaţi consecinţele cuvintelor voastre puteţi totuşi să vă concentraţi şi să cereţi servitorilor lumii invizibile să împiedice răul să se producă. În acel moment nu reparaţi complet, dar evitaţi ce-i mai rău. Trebuie să fiţi foarte rapid şi gândul vostru să fie foarte intens, dacă nu, ordinul de execuţie va fi dat, victima va fi decapitată (simbolic vorbind) şi într-o zi veţi fi obligaţi să plătiţi pentru tot răul pe care l-aţi făcut.

RUGACIUNE

„Doamne Dumnezeule, iartă-mă că n-am înţeles până acum posibilităţile pe care tu le-ai dat gurii mele, că n-am înţeles că prin rostirea cuvintelor te pot imita, pot deveni ca tine şi pot fi în fiecare zi o reflectare a ta.
Nu mi-am dat seama şi prin Cuvânt am facut rău; am spus lucruri absurde, i-am rănit pe oameni, am perturbat fiinţe şi am dărâmat totul tocmai prin acest instrument pe care tu mi l-ai dăruit. În loc să mă servesc de el pentru a face binele, pentru a consola, a alina, a învigora, a reînvia fiinţele, pentru a le aduce şi orienta către tine, Domnul, Creatorul; m-am servit de el pentru a le doborî şi a le înjosi. Iartă-mă Doamne, învaţă-mă cum să-mi folosesc gura şi limba, nu numai pentru a mânca, pentru a flecări şi a nu înţelege nimic, ci pentru a face celorlalţi bine, pentru a-i încălzi şi lumina”.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Media 0 / 5. Numărul voturilor: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: