Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Cuvintele

head-580892__340Cuvintele pe care le alegi pot cu adevarat sa iti modeleze creierul!Cercetarile si teoriile recente ale neurologului dr. Andrew Newber ne arata ca folosind mai des cuvintele pozitive putem stimula centrii motivationali ai creierului,in timp ce permitand cuvintelor negative sa patrunda in gandurile noastre,declansam stresul si modul in care percepem realitatea,pe cei din jur si pe noi insine.
“Un singur cuvant are puterea de a influenta expresia genelor care regleaza stresul fizic si emotional”,spuneau dr.Andrew Newberg, neurolog si cercetator in cadrul Universitatii Thomas Jefferson si Mark Robert Waldman,expert in comunicare,in cartea “Cuvintele iti pot schimba creierul”.
In momentul in care folosim cuvinte pozitive precum“dragoste” sau “pace”,putem modifica modul in care creierul nostru functioneaza intensificand zonele rationamentelor cognitive si de concentrare din lobii frontali.Folosind mai des cuvintele pozitive decat cuvintele negative putem stimula centrii motivationali ai creierului, determinandu-i sa actioneze.
La polul opus,cand folosim cuvinte negative,impiedicam producerea anumitor substante neurochimice care contribuie la managementul stresului.Absolut toti dintre noi am fost conceputi initial astfel incat sa ne ingrijoram;este modul in care creierul nostru primar ne protejeaza de situatiile periculoase astfel incat sa putem supravietui.
Prin urmare,cand permitem cuvinte si concepte negative in gandurile noastre,crestem activitatea din centrul fricii al creierului –Amygdala-si lasam hormonii care produc stresul sa ne inunde sistemul.Acesti hormoni si neurotransmitatori ne intrerup procesele logice si de gandire din creier si blocheaza functionalitatea normala.„Cuvintele de manie trimit mesaje catre creier si inchid partial centrii logicii si gandirii localizati in lobii frontali”,spun Newberg si Waldman.
Cuvintele pot schimba realmente modul in care ne percepem pe noi insine,pe ceilalti si realitatea.
„Avand cuvinte pozitive si optimiste in minte,stimulezi activitatea lobului frontal.Aceasta zona include centrii specifici de limbaj care se conecteaza direct la cortexul motor responsabil pentru faptul ca tu te misti.Si asa cum au aratat cercetarile noastre,cu cat te concentrezi mai mult pe cuvinte pozitive,cu atat mai mult incepi sa stimulezi alte zone ale creierului.
Functiile in lobul parietal incep sa se schimbe,ceea ce iti schimba perceptia ta despre tine insuti si despre oameni cu care interactionezi.O perspectiva pozitiva asupra propriei persoane te va determina sa vezi binele in ceilalti,in timp ce o imagine de sine negativa te va conduce catre suspiciune si indoieli.In timp,structura talamusului tau se va schimba si ea ca raspuns la cuvintele, gandurile si sentimentele tale constiente si suntem de parere ca schimbarile talamusului afecteaza modul in care percepi realitatea”.

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121