Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

DE CE NE E FRICĂ DE SCHIMBARE?

space-scene-1486890_960_720Ne-am obișnuit să glorificăm trecutul, tradițiile, obiceiurile și, implicit, tiparele. Nu sunt aici să spun că nu este nimic valoros la trecutul nostru, dar nu sunt aici nici ca să-l glorific. Așa cum glorificăm trecutul, putem glorifica și prezentul și viitorul, pentru că tot ceea ce este în prezent va deveni trecut în clipa următoare. Reflectând la acest aspect, realizăm că glorificăm timpul, pur și simplu.

Trecutul nu are o valoare mai mare decât prezentul sau viitorul, singura diferență a trecutului este că e deja cunoscut. Următoarea concluzie logică este: glorificăm ceea ce este cunoscut.

Fie că ne este frică de schimbare sau nu, schimbarea tot va avea loc. Totul se schimbă în permanență și nu are rost să ne împotrivim acestui curent natural al vieții. Nu există decât evoluție, degeaba ne poticnim ca un măgar încăpățânat.

Ne este atât de frică de ceee ce poate veni nou, încât nu dăm drumul unui rău vechi.

Teama de schimbare este în strânsă corelație cu sistemul nostru de apărare sau de supraviețuire. Ceea ce nu cunoaștem duce cu sine un potențial de pericol. Probabil că această teamă este strâns înrădăcinată în structura umană a omului care a supraviețuit timpurilor învățând să se păzească de necunoscut. Eu o văd mai degrabă ca pe o rămășiță ancestrală decât ca pe o componentă a gândirii libere și deși apreciez precauția, nu apreciez blocajul la nivel de instinct.

Oamenilor nu le plac schimbările, ele sunt acceptate foarte greu sau chiar deloc. De ce facem noi asta? Pentru că ne este teamă de consecințele schimbării; ne este teamă de ceea ce nu cunoaștem. Eu aș vrea să ne gândim o clipă să îmbrățișăm schimbarea și consecințele acesteia. De ce? Măcar de curiozitate, dar voi încerca să vă furnizez și alte motive pentru a o face.

Oamenii îmbătrânesc înainte de vreme atunci când refuză să trăiască într-un prezent care nu seamănă cu ceea ce ei cunosc. Felicitări tututor persoanelor care au mai mult de 50 de ani și folosesc internetul și telefoanele de tip android și nu mult prea împământenitul televizor.

Vă voi spune și de ce: informația văzută la televizor este filtrată în funcție de interesele existente ale celor care controlează media.

Diferența dintre internet și televizor este că prin intermediul site-urilor și blogurilor informația circulă mult mai liber și cu mai puține filtre, iar dacă ai capacitatea de a discerne dintre mai multe surse, ai o părere mult mai apropiată de realitate decât privind ceea ce ți se spune la televizor. Concluzie? Folosiți beneficiile tehnologiei pentru a fi informați și pentru a fi în pas cu timpurile pe care le trăim.

Pentru că schimbarea aduce cu sine entuziasm, în opoziție cu blazarea.
Pentru a ne antrena creierul folosind informații noi. Inutil să scriu aici despre beneficiile acestui lucru și înlăturarea bolilor degenerative ale creierului, precum Alzheimer.
Pentru că trebuie să închidem uși pentru a deschide altele noi.

Este foarte ușor să spui:

— Eu nu pot schimba asta.
— Este prea târziu.
— Mereu a fost așa.
…decât să spui:

— Da, azi voi face altceva, de azi voi gândi eu pentru mine.
— Voi schimba acest lucru, voi fi un pionier în domeniu dacă trebuie.
— Sunt doar un om, dar și alții care au schimbat lumea au fost „doar” niște oameni.
Știu că veți întâmpina probleme atunci când veți porni pe drumul schimbării și al revoluției individuale; vor fi mulți care vă vor da sfaturi necerute cu „De ce nu ar trebui să faci schimbări”, dar eu vă provoc. Am certitudinea că unui om liber și curajos, nimic nu-i poate sta în cale, obstacolele există pentru a fi depășite, și ce încântător este triumful!

Luați din trecut tot ceea ce vă va folosi în viitor, dar nu rămâneți în el.

Eu sunt doar o voce, alegerea este a voastră. Ce alegeți azi?

sursa https://astrodeva.wordpress.com/2016/10/20/de-ce-ne-e-frica-de-schimbare/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121