Cateodata ceva vechi trebuie sa moara pentru ca NOUL sa-si faca aparitia in viata noastra.
Cam asta este baza schimbarilor din viata unui om. Dar cat de greu renuntam la lucrurile vechi? Chiar daca nu ne mai folosesc, ele ne sunt mai la indemana decat cele noi, ne sunt comode si calde, le stim dintotdeauna…
Cineva spunea ca atunci cand vrei rezultate diferite in viata ta, nu vor veni niciodata facand aceleasi lucruri pe care le faci mereu. Prin urmare ”noul” vine doar la nou. Intr-o casa noua nu aduci lucruri vechi, eventual le pastrezi intr-o anexa mai veche daca nu te induri sa scapi de ele. Si aici vorbim despre orice, tipare comportamentale, obiceiuri, lucruri, stari, amintiri, oameni, locuri, fapte, sentimente, emotii, cam tot ce poate aduna un om cu titlu de atasament si care simte ca ii face rau. Insa aruncatul asta nu-l poti face oricum si nici peste noapte. Este nevoie de timp, de o intelegere superioara a lucrurilor, de perseverenta, de un maestru (daca providenta te-a rasplatit cu unul), de extrem de multe esecuri in a renunta la lucrurile vechi, si abia intr-un final, de un binemeritat succes cu tine insuti.
Sa pui ceva cu totul nou peste vechiul din viata ta este un proces la care foarte putini oameni se incumeta.
Nu ne place sa facem schimbari,asta ne sperie,ca de altfel tot ce inseamna nou si necunoscut. Daca le vorbesti oamenilor despre cai noi, altele decat cele pe care ei merg in fiecare zi de mii de ani, esti privit ca o ciudatenie sau chiar respins. Vezi exemplul religiei in toata lumea. Desi multe religii au ucis cu sange rece, oamenii continua sa sustina o institutie de care in realitate nu au nevoie. Personal cred ca Dumnezeu nu se afla in nicio religie si ca este in tot si-n toate, iar daca ai nevoie de un intermediar intre tine si Dumnezeu, inseamna ca ai eliminat din start ”functia” pe care Dumnezeu o are, de atotputernic,omniprezent si omniscient.Vom putea dezvolta ascest subiect intr-un articol separat.
Ce nu cunoastem,nu stim,nu incercam,intra rapid in starea de respingere. Nu am mancat – nu-mi place …pe aceeasi idee!
Cred ca adevaratele transformari umane au loc atunci cand oamenii trec prin suferinte mari si care le marcheaza existenta, dar si cand au o constiinta care se trezeste din ”somnul care naste monstri” sau din somnul terestru.Oamenii aflati in suferinta sunt multi, dar foarte putini aleg sa si schimbe ceva.
Daca iti doresti rezultate diferite in viata ta, fa lucrurile altfel, traseaza cai noi pentru tine, iesi din turma, iesi din propriile-ti limitari. Pana si natura se innoieste in fiecare an si o ia de la zero, moare in fiecare toamna-iarna, ca mai apoi primavara sa renasca.
Poate ca ne-ar prinde bine putina alchimie, pentru noi, pentru cei de langa noi, pentru comunitatea in care traim si pentru intreaga planeta. Vom fi ca un val care se propaga si va atinge totul in calea sa. Hawkins spunea in articolul pe care l-am adus in atentia dumnevoastra despre piramida constiintei umane, ca o persoana care a ajuns la nivelul 600, adica la un grad maxim al constiintei sale, contrabalanseaza negativitatea a 10 milioane de oameni care se afla sub nivelul 200, adica in afara zonei de constiinta, acolo unde suntem controlati de emotii negative, mandrie, furie, dorinta, frica, amaraciune, apatie, vina, rusine…
Sa nu uitam: continuam sa mintim, vom fi mintiti, continuam sa furam, vom fi furati si saraci, continuam sa nu ne pese de cel de langa noi, vom fi ignorati si ignoranti, continuam sa ne dezumanizam si sa uitam cine suntem…ce lume vom lasa in urma noastra?
http://oficialmedia.com/