Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

DETAȘAREA NU E TOT UNA CU PASIVITATEA SAU NEPĂSAREA

france-1790999__340

O componentă esențială pe drumul evoluției spirituale al oricărui om, este dezvoltarea capacității de a trăi detașat sau din postură de observator, postură la care se mai face referire și prin „stare de martor”.

Se poate observa că foarte multe școli spirituale,cursuri sau cărți recomandă prin diverse metode și tehnici antrenarea acestei atitudini detașate.Când cineva își dă voie să fie un observator detașat,are loc o trăire a unei conexiuni directe cu esența a ceea ce un om este. Iar prin asta, armonia este invitată în viața cuiva.

Înverșunarea, îndârjirea sau lupta nu au condus pe nimeni la evoluție spirituală.Prin înverșunare, îndârjire, luptă și foarte mult efort se pot obține realizări care să îi fie pe plac și să întărească ego-ul.Evoluției spirituale autentice i se creează spațiul spre a interveni atunci când omul înțelege că viața este un dar, iar tot ceea ce experimentează este dăruit direct de către Divin,fapt ce îl umple pe cel care experimentează de recunoștință autentică.

În ultima vreme au fost publicate pe acest blog articole care invitau la detașare în diverse moduri. Din tot ceea ce am experimentat până acum în această viață, tehnica Letting go mi se pare cel mai simplu și eficient lucru pe care oricine îl poate face pentru a trăi această detașare sănătoasă, pentru a se elibera de emoțiile și programele blocante, dar și pentru o identificare ușoară ca fiind observatorul sau martorul celor experimentate. Iar a te identifica drept observator sau martor are beneficii care sunt atât de des amintite de toți maeștrii spirituali autentici, încât aproape că este imposibil să mai existe dubii cu privire la asta.

Inspirat așadar de fragmente din tehnică și îmbinând experiența trăită în realitatea subiectivă, diverse articole au invitat la detașare.

Numai că odată cu asta, s-a observat cum ego-ul colectiv al umanității și mintea se agită, luptă și ripostează împotriva ideii de detașare a posturii de observator. Iar detașarea este confundată cu delăsarea, lenea, pasivitatea sau nepăsarea.

Fiindcă aceasta este una din capcanele majore în care orice student spiritual poate cădea, a apărut prezentul articol. Scopul textului pe care îl citești este acela de a clarifica ce este și ce nu este detașarea sau postura de observator. Printr-o distincție făcută punct cu punct, se intenționează și speră că lucrurile vor deveni mai clare, iar confuziile vor fi evitate pe viitor.

În continuare se vor face așadar două liste punctuale.Prima listă va enumera ce înseamnă să fii detașat sau observator.Iar a doua listă va detalia ce NU înseamnă să fii detașat sau observator.

DETAȘAREA ARMONIOASĂ

1. Acceptarea stării de fapt

Primul lucru pe care grupurile de vindecare cum ar fi „Alcoolicii Anonimi” îl fac cu cei noi veniți, este să îi antreneze în a accepta starea prezentă. Există mii de oameni în lume care au beneficiat, cu rezultate fantastice, de participarea la astfel de întâlniri, așa că e clar că acest prim pas nu numai că funcționează, dar este și esențial.

Primul pas pentru a scăpa de o dependență sau pentru a te vindeca este acela de a accepta că acum ești dependent sau bolnav.Există foarte mulți oameni care sunt alcoolici, dependenți de droguri sau altceva și spun:„Eu nu sunt dependent.Dacă aș vrea, m-aș putea lăsa, dar nu vreau”. Și astfel dependența persistă.

Așadar acceptarea stării de fapt este prima componentă a unei detașări sănătoase.

2. Este ok dacă se întâmplă, dar este la fel de ok și dacă nu se întâmplă

Această îmbrățișare și acceptare a ambelor posibilități este o altă componentă prin care detașarea se distinge de pasivitate sau nepăsare.

Se va face o paralelă cu fotbalul pentru ca lucrurile să fie cât mai clare cu putință.

Imaginează-ți un jucător care este liderul și căpitanul unei echipe mari. În ziua meciului, atunci când pășește pe teren el poate să aibă două posibile atitudini. Se poate să își dorească cu orice preț să câștige și să fie gata să lupte îndârjit și tensionat pentru a-și duce echipa spre victorie. Iar în acest timp se mai gândește și la faptul că dacă echipa nu va câștiga, nu va primi un bonus și nu va avea cu ce să plătească rata la yacht. Toată această îndârjire s-ar putea să îl conducă la ceva bun, dar situația este puțin probabilă.

Același jucător însă ar putea intra pe teren în ziua meciului din plăcerea de a juca fotbal indiferent de rezultat. El este stăpân pe sine, își cunoaște abilitățile, știe că s-a pregătit pentru acest meci și va da tot ce poate mai bun. Dar în același timp este deschis tuturor posibilităților. El se gândește: „Eu am muncit, m-am pregătit, am făcut tot ce puteam să fac și voi da tot ce pot. Pe teren însă mă voi bucura de fotbal, iar dacă vom câștiga e ok, dacă nu, este tot ok fiindcă eu voi ști că am făcut tot ce am putut pentru asta”.

Care dintre cele două atitudini ți se pare câștigătoare? Detașarea sau îndârjirea? Viața spune că detașarea este varianta câștigătoare.

3. Recunoașterea faptului că viața este un dar

A fi detașat înseamnă să recunoști faptul că viața este un dar din partea Divinului. Ceea ce experimentezi este dăruit de Dumnezeu. Inclusiv rezultatele și realizările.

Imaginează-ți o firmă de vânzări prin telefon. Sute de oameni merg zilnic la muncă și se străduie să vândă altor oameni produse sau servicii.

Un anumit vânzător poate citi cărți de vânzări și se poate pregăti profesional din toate punctele de vedere, dar să facă asta conștient fiind că atunci când este potrivit din punct de vedere Universal, vânzările vor interveni. El nu se va înfuria și nu va insista până la exasperare în discuțiile cu potențialii clienți. Ci le va prezenta onest oferta, acceptând faptul că totul se întâmplă la momentul potrivit și pe calea potrivită. Mai apoi, pentru acele vânzări pe care le va încheia va fi recunoscător și va continua să lucreze cu el, să se antreneze și să devină un vânzător din ce în ce mai bun. Asta înseamnă detașare. Omul acceptă orice rezultat, înțelege că vânzările încheiate sunt un dar pe care Universul i-l oferă și merge mai departe.

La polul opus avem vânzător îndârjit. El face același lucru ca și primul, dar folosește fiecare tranzacție încheiată pentru a-și întări ego-ul. Deviza acestui vânzător este lupta. El va insista să încheie orice posibilă tranzacție cu orice preț dorindu-și în mod obsesiv să aibă cât mai multe vânzări.

Care crezi că este atitudinea armonioasă? Detașarea sănătoasă sau îndârjirea? Pentru încă o dată viața ne confirmă că detașarea este alegerea corectă. Un experiment asemănător chiar a fost făcut într-o companie de vânzări în care un grup de oameni a fost instruit să aplice tehnica Letting go. Vânzările celor care au învățat să se detașeze într-un mod sănătos au crescut cu 30% comparat cu grupul de control.

4. A fi detașat înseamnă a fi recunoscător pentru ceea ce ai

Iar a fi recunoscător pentru ceea ce ai, nu implică neapărat faptul că nu îți dorești mai mult. Îți poți dori oricând mai mult fiindcă viața este evoluție, dar dorește-ți non-atașat. Acceptă că ce este al tău este deja pus deoparte. Iar tot ceea ce este al tău este menit să te găsească în acest Univers.

5. Detașarea înseamnă să te bucuri de călătorie

Aceasta este una din metaforele tocite în dezvoltare personală, dar este la fel de actuală și astăzi. Adevărul este acela că în orice călătorie, plăcerea derivă din traseul parcurs înspre rezultat și nu de rezultatul în sine. Mai corect spus, trăirea rezultatului este doar o mică parte din plăcerea pe care întregul „traseu + rezultat” ți-l pot oferi.

Un om detașat se poate bucura de toți pașii intermediari și de dezvăluirea acestora în fața observatorului cu care el se identifică. Pe când un om pentru care doar rezultatul contează, va tinde să obțină acel rezultat prin orice mijloc, iar asta conduce la experimentarea absenței armoniei.

Cu siguranță ar mai fi și alți parametri de descris, dar aceste 5 puncte cred că sunt suficient de complete pentru ca lucrurile să fie acum mai clare. În continuare vom discuta despre ce NU este detașarea.

PASIVITATEA SAU NEPĂSAREA

1. Detașarea NU înseamnă să stai cu burta la soare și să aștepți să îți pice din cer

Așa cum a fost exemplificat și prin punctele de mai sus, ceea ce se face sau ceea ce nu se face(acțiunile) nu depind neapărat de dacă un om este detașat sau nu. Cineva poate face exact același lucru. Poate juca fotbal sau poate da telefoane de vânzări. Atitudinea este însă cea care contează. Una este să fii un fotbalist care se pregătește, antrenează, învață, dar joacă detașat. Și alta este să fii un fotbalist care se pregătește, antrenează, învață, dar joacă îndârjit și crispat. Una este să fii un vânzător care citește, învață se pregătește, dar sună și vorbește detașat cu clienții. Și alta este să fii un vânzător care citește, învață se pregătește, dar sună îndârjit clienții, pregătit să le „îndese pe gât” oferta sa.

Așadar detașarea nu are legătură cu ce faci sau ce nu faci. Și în mod clar a fi detașat nu înseamnă să stai și să aștepți să îți pice din cer. Continuă așadar să faci absolut orice dorești, când dorești și dacă dorești, dar fă-o dintr-o postură detașată și experiența va tinde să fie una armonioasă.

2. Detașarea NU înseamnă nepăsare

Nepăsarea se traduce prin lipsă de interes pentru ceea ce se petrece în jur sau pentru anumite situații specifice. Ori a fi detașat nu înseamnă să nu te intereseze.

Atunci când ești detașat într-un mod armonios tu prezinți interes pentru acel ceva, te pregătești, te antrenezi, înveți, îl susții cu iubirea ta, faci tot ceea ce îți stă în puteri și faci cât mai bine posibil, dar le faci toate acestea din conștiința faptului că tu ești recunoscător pentru orice posibil rezultat și că oricum ceea ce este cel mai armonios pentru tine va fi experimentat.

3. Detașarea NU înseamnă pasivitate

A fi detașat nu înseamnă să renunți la acțiune. Tot ceea ce se va întâmpla atunci când vei adopta o atitudine detașată este că vei fi mai sănătos, mai plin de viață, și vei conștientiza cum trecând puțin dincolo de ego permiți Universului să lucreze mai mult în favoarea ta. Vei experimenta mai multe lucruri cum se vor întâmpla de la sine spre armonia ta și a Întregului.

În unele situații însă, s-ar putea să fie necesar să faci anumite acțiuni. Diferența dintre detașare și îndârjire este că atunci când ești detașat îți va fi ușor să vezi care este soluția și pașii armonioși de acțiune. Pe când dacă nu ești detașat, soluția va fi undeva în ceață, și se prea poate să stabilești niște pași de acțiune eronați.

Detașarea nu înseamnă că dacă îți intră apa în casă și îți inundă casa, tu stai și te uiți pasiv la cum se întâmplă asta. Ci te apuci să faci ce îți stă în putință pentru a scoate apa din casă și a face ceea ce consideri tu că este bine pentru tine acum. Însă în timp ce scoți apa din casă, accepți și ești recunoscător pentru situația pe care o experimentezi, amintindu-ți că totul se întâmplă spre armonia ta și căutând dacă nu cumva Universul ți-a trimis această situație pentru a învăța ceva de acolo.

4. Detașarea NU înseamnă să nu visezi, speri, crești sau evoluezi

Detașarea înseamnă să visezi, speri, crești și evoluezi, trăind clipa ACUM și bucurându-te de viață și fiind recunoscător indiferent de experiența pe care o trăiești. Aceasta este adevărata detașare și adevărata postură de observator sau stare de martor.

Când ești detașat vei continua să ai visuri. Dar acestea vor fi tinde să fie în aliniere cu Intenția Universală. Vei continua și putea să speri, crești și evoluezi, dar drumul tău, indiferent care ar fi el va fi generator de bucurie și plăcere. Când ești detașat permiți Universului să te susțină necondiționat fără a-ți mai pune singur piedici din ego sau din mintea limitată.

5. Detașarea NU înseamnă să te complaci

A te complace în ceva, înseamnă să te mulțumești cu ceea ce este fără a încerca să depășești respectiva situație sau condiție. Iar detașarea nu este nici complacere. Detașarea înseamnă să te mulțumești cu ceea ce ai, în timp ce ești dispus și intenționezi să depășești o anumită situație sau condiție.

***

Confundarea detașării sănătoase cu nepăsarea sau pasivitatea este ceva foarte des întâlnit astăzi. De aceea un articol precum acesta s-a cerut a fi scris. Invitația spre detașare, letting go și a permite lucrurilor să curgă va continua să fie una prezentă în cărți, cursuri și în discursul maeștrilor spirituali. Și este sănătos să fie așa fiindcă aceasta este calea spre armonie și evoluție sănătoasă.

În același timp însă ego-ul va combate această unealtă a detașării și a posturii de observator băgând detașarea în aceeași oală cu nepăsarea, pasivitatea, complacerea, lenea și altele precum acestea.

Rolul prezentului articol a fost acela de a aduce măcar puțin mai multă claritate când vine vorba de detașare și de a susține evoluția prin evitarea confuziei.

https://fiimplinit.ro/

Media 0 / 5. Numărul voturilor: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121