Diferența dintre iubirea de sine și egoism

0
(0)

În societatea în care trăim, încă de mici suntem învățați să îi iubim și prețuim pe cei din jur. Însă nimeni, vreodată, nu ne spune că iubirea de sine este chiar mai importantă decât iubirea pentru cei din jur. În mentalitatea (greșită) a societății noastre, iubirea de sine este confundată cu egoismul. Însă, din perspectiva parapsihologiei și a spiritualității, iubirea de sine este nu doar total diferită de egoism, ci este esențială pentru a ne putea bucura de viață.

De mici ni se spune că egoismul este un lucru rău. Totuși, a fi egoist este una, iar a avea iubire față de sine este cu totul altceva. Într-adevăr, egoismul este o trăsătură de caracter pe care nu am vrea să ne-o însușim. Însă iubire de sine este un sentiment vindecător, iar ea ne ajută atât pe noi înșine, precum și pe cei din jurul nostru. Un lucru pe care l-am învățat de când fac terapii complementare cu parapsihologul Simona Igna este că, pentru a putea iubi pe cei din jur, trebuie să mă iubesc întâi pe mine. Așa cum spune terapeuta mea, nu poți iubi pe ceilalți, dacă nu te iubești pe tine însăți, dacă nu ești tu însăți iubire.

Și, atunci, tot ce ne rămâne de făcut este să descoperim care sunt diferențele dintre iubirea de sine și egoism. Astfel, vom reuși să înțelegem că sunt două lucruri total diferite și că putem avea iubire de sine, fără a fi egoiști.

Citește articolul complet pe Evatopia.

Media 0 / 5. Numărul voturilor: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: