Nu ai nevoie de o diplomă în fizică pentru a înțelege conceptul de creație conștientă. Este suficient să-ți deschizi mintea și să realizezi, sau mai bine spus, să accepți faptul că nimic nu este ceea ce pare. Este suficient să recunoști existența unei alte “lumi”, dincolo de cea pe care o observi prin intermediul celor cinci simțuri. Cu toate că ai putea accepta realitatea puterii creatoare pe care o are gândirea ta și să o aplici astfel, înțelegerea rațională a procesului te va ajuta să aplici aceste legi în orice domeniu al vieții tale, de la relații, până la starea de sănătate.
Mintea ta rațională se bazează foarte mult pe cele cinci simțuri pentru a percepe realitatea. De fapt, în esență, aceasta este o încercare a minții tale de a te menține într-o stare de siguranță. De fapt, cei mai mulți oameni se bazează exclusiv pe vedere, auz, atingere, gust și miros pentru a interpreta realitatea din jurul lor, deoarece acestea sunt cele cinci simțuri care le permit oamenilor să interacționeze și să trăiască experiența planului fizic. Cu toate acestea, în același mod în care nu ar trebui să judecam o carte dupa copertă, la fel, nu ar trebui să judecăm realitatea dupa aspectul său de suprafață. La urma urmei, cele cinci simțuri fizice sunt suficient de convingătoare pentru a te convinge că în timp ce tu citești aceste cuvinte te afli într-o stare de repaos, atunci când, de fapt, tu – și toate ființele umane de pe Pământ – te rotești într-un ritm incredibil de aproximativ 107.278.87 km/h în jurul soarelui și cu siguranță nu poți observa atomii care formeaza camera în care te afli.
În esență, există trei aspecte care formează elementele de baza ale creației conștiente. Această cunoaștere a fost transmisa până la noi prin intermediul celor mai vechi învățături mistice și este la fel de relevanta în zilele noastre așa cum era și acum câteva mii de ani în urmă, deoarece acestea sunt legi universale.
-
Universul este mental
Primul aspect al creatiei conștiente se întâmplă sa fie în același timp și prima dintre cele șapte legi universale despre care am discutat într-un articol anterior. Această lege ne spune că Universul este mental. Asta înseamnă că toate lucrurile din domeniul fizic al realității își au originea în planul mental invizibil. Există o singură conștiință care înconjoară acest Univers, conștiința universală. Având în vedere omniprezența acestei conștiințe putem înțelege foarte simplu faptul că fiecare dintre noi facem parte din aceasta și consecințele care apar din întelegerea acestei legi.
- Totul este energie
Al doilea aspect al creației conștiente este definit de realitatea potrivit căreia totul în Univers este energie, inclusiv mineralele, plantele și animalele, fiecare ființă umană, fiecare planetă, stele, galaxii, totul este energie. Tot ceea ce percepem în planul fizic al realității este o enegie ce vibrează la o anumita frecvență, pe care cele cinci simțuri ale noastre o percep ca fiind ceva solid sau tangibil.Aici apare relevanța celor două legi Universale: legea polarității, potrivit căreia energia și materia par a fi opuse, dar sunt unul și același lucru – energie – și legea vibrației, care ne spune că totul se află într-o stare constantă de mișcare, că totul vibrează. De vreme ce înțelegem că totul este energie, am putea să concluzionăm că mintea noastră este energie, cu toate că am înțeles acest lucru încă de la punctul unu.
-
Gândul creator
Al treilea aspect al creației conștiente este reprezentat de gândul creator.În spatele oricărei experiențe din planul fizic al existenței, văzut sau nevăzut, este un gând. Indiferent că o faci conștient sau nu, realitatea ta ți-o creezi prin intermediul propriilor tale gânduri. Gândul este mintea – energia – în acțiune.
În concluzie, creația conștientă reprezintă un proces conștient de concentrare a gândirii asupra unui rezultat specific în plan mental, cu scopul de a naște această manifestare în planul fizic al existenței, iar cu puterea gândurilor – a energiei minții tale – îți poti crea realitatea așa cum ți-o dorești.
Cunoscând toate aceste aspecte esențiale te sfătuim să-ți adresezi următoarea întrebare și să-ți acorzi câteva momente de reflecție interioară: „În ce măsura propriile mele gânduri mi-au șlefuit realitatea curentă și ce pot face pentru a-mi transforma realitatea?”
sursa : e-dimineata.ro