Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Eliberarea de temeri

44311_142767622430724_2489296_nTemerile nu sunt altceva decat ganduri….. Louise Hay ne spune ca noi avem in fiecare moment posibilitatea de a alege intre iubire si teama. Noi ne temem de schimbare, de incapacitatea de a ne schimba, de viitor sau de riscurile pe care ar trebui sa ni le asumam. Ne temem de intimitate, dar si de singuratate. Ne temem sa le spunem oamenilor de ce avem nevoie si cine suntem cu adevarat. In sfarsit, ne temem sa ne despartim de trecutul nostru.

La cealalta extrema exista iubirea, miracolul pe care ni-l dorim cu totii in viata noastra. Iubirea de sine poate face miracole in viata oricarui om, si nu vorbesc acum despre vanitate sau aroganta, caci acestea nu au nimic de a face cu iubirea, ci cu teama. Eu vorbesc despre respectul de sine si despre recunostinta exprimata fata de aceste miracole care sunt corpul si mintea noastra.

De aceea, ori de cate ori te simti speriata, reaminteste-ti ca in acest fel nu iti exprimi iubirea de sine si increderea in sine. Atunci  cand nu te simti „suficient de bun”, tu iti blochezi singur procesul de luare a decizilor. Cum ai putea lua o decizie buna daca nu te simti sigur pe tine insuti?

In minunata ei carte, Simte teama, dar actioneaza oricum, Susan Jeffers afirma ca: „Orice om  simte o stare de teama atunci cand doreste sa faca ceva nou, dar unii oameni, „actioneaza” in pofida fricii lor. Singura concluzie pe care o putem trage este ca nu teama este problema.” Autoarea continua afirmand ca adevarata problema este cum reactionam noi in fata temerilor cu care ne confruntam. Noi ne putem aborda aceste temeri de pe o pozitie de putere sau de pe una a neputintei. In aceste conditii, temerea in sine devine irelevanta prin comparatie cu relatia noastra fata de ea.

Cum s-ar spune noi ne imaginam o problema, dar apoi aflam ca adevarata problema este alta. Adevaratele noastre probleme sunt faptul ca nu ne simtim „suficient de buni” si absenta iubiri de sine.

Problemele emotionale sunt de regula cele mai dureroase. Cand si cand, noi ne simtim furiosi, tristi, vinovati, speriati sau anxiosi. Atunci cand aceste sentimente preiau controlul asupra vietii noastre si devin predominante, viata se transforma pentru noi intr-un teren de lupta.

Ceea ce conteaza este ceea ce facem cu emotiile noastre, in ce fel suntem dispusi sa reactionam, daca dorim sa ii pedepsim pe ceilalti si sa ne impunem vointa in fata lor sau daca preferam sa ne facem singuri rau.

Louise Hay ne spune – convingerea ca nu suntem suficienti de buni sta de multe ori la baza tuturor acestor probleme. Starea de sanatate incepe intotdeauna cu iubirea de sine. Atunci cand ne iubim si ne aprobam in totalitate pe noi insine – nu numai partile bune, ci si cele asa-zis rele – noi putem incepe procesul de vindecare si de schimbare interioara.

Unul din aspectele acceptarii de sine este eliberarea de convingerile altor oameni. Din pacate, multe din lucrurile pe care le credem (prin propria noastra decizie) in legatura cu noi insine nu au nicio baza reala.

Retine: toate sentimentele de inadecvare incep cu gandurile noastre negative legate de noi insine. Aceste ganduri nu au insa nicio putere asupra noastra daca nu le dam curs. Ele nu au o semnificatie in sine. Noi suntem cei care le acordam semnificatie, prin focalizarea repetata asupra mesajelor lor negative. Fara sa vrem, ajungem astfel sa gandim tot ce poate fi mai rau in legatura cu noi insine. Noi suntem insa cei care le acordam semnificatia dorita.

In realitate, noi suntem perfecti, frumosi, si ne aflam intr-un proces de schimbare continua. Noi facem intotdeauna ce stim mai bine, pornind de la intelegerea, cunoasterea si luciditatea de care dispunem. Pe masura ce ne maturizam si ne transformam, actiunile noastre se transforma la randul lor in favoarea noastra.

Exercitiu: Eliberarea de temeri

Inspira profund, apoi elibereaza-te de tensiunile corporale pe expiratie. Relaxeaza-ti pielea capului, fruntea si fata. Relaxeaza-ti treptat limba, gatul si umerii, apoi spatele, abdomenul si zona pelviana. In final, relaxeaza-ti picioarele si talpile.

Cand te afli intr-o stare de relaxare, spune-ti:

„Doresc sa ma eliberez. Ma eliberez de orice tensiune, de orice teama, de manie, de vinovatie, de tristete, de vechile mele limitari. Ma eliberez de toate acestea. Sunt impacat cu mine insumi si cu viata. Sunt in siguranta.”

Repeta de doua-trei ori acest exercitiu. Repeta-l de asemenea ori de cate ori prin minte iti trec ganduri asociate cu dificultatile vietii. Este nevoie de practica pentru aceasta rutina sa devina parte integranta din viata ta. De indata ce te vei familiariza cu acest exercitiu, il vei putea repeta in orice context, oriunde si oricand. Te vei putea relaxa astfel complet in orice situatie.

https://luminasufletuluitau.wordpress.com/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Corpurile

Corpul fizic al omului Corpul nostru, format din carne, oase, sange, diferite organe, nu este altceva decat unul din invelisurile fiintei noastre reale, invelitoarea externa

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121

Categorii articole