Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Întrebări provocatoare pentru schimbarea convingerilor limitative,PROBLEME CU TATĂL ÎN COPILĂRIE,Putem controla gândurile și emoțiile?,Energie mentală risipita,Cum gestionăm nedreptatea?

Categorie:

Energie mentală risipita

Energie mentală risipita

Câtă energie mentală risipim având argumente în capul nostru sau pregătindu-ne pentru conflicte care se pot întâmpla? De ce facem asta? Și cum oprim acest obicei?

În momentele mai liniștite, în care avem timp să analizăm situații, gândurile noastre devin foarte active. Sistemul nervos este în alertă și ne determină să creăm stres deoarece ajungem să ne concentrăm pe ce nu contează cu adevărat – avem argumente cu noi înșine sau cu oamenii din jur, ne pregătim de conflicte ce credem noi că sunt posibile în viața reală, ne certăm cu o persoană din trecut care ne-a făcut rău și tot așa.

Ce trebuie să știm noi este că emoțiile nu sunt o reacție la un stimul. Emoțiile sunt povești pe care noi înșine le construim din informațiile senzoriale interne și externe prezentate creierului nostru din moment în moment. Astfel, ajungem să construim argumente pentru a face față stresului pe care îl simțim în mod regulat.

Ce avem de făcut pentru a ne liniști gândurile și a opri aceste argumente? Iată câțiva pași care ne pot ajuta să cultivăm pacea în sufletul nostru:

1. Învățăm să avem un corp calm

Conexiunea minte-corp este una extrem de importantă. Așadar, pentru a avea gânduri calme trebuie să avem și un corp calm. Meditația este un exercițiu extrem de important pe care îl putem practică pentru a ne ajuta să învățăm arta liniștii interioare – 10 minute în fiecare zi sunt suficiente.

2. Învățăm să ne liniștim și să ne schimbăm gândurile

Mintea noastră poate trece cu ușurință de la stres la calm. Iar activarea calmului este o abilitate pe care orice persoană o poate învăța.

Ce trebuie să facem:

Primul pas constă în a fi atenți la modul în care apare stresul. În momentul în care simțim că suntem agitați și că în mintea noastră încep aceste conflicte interioare, trebuie să preluăm controlul și să încercăm să eliminăm tot stresul și să încercăm să înlocuim toate gândurile și certurile și niște gânduri pozitive.

Respirația profundă ne ajută să ne detașăm de probleme și să readucem pacea în momentul prezent.

3. Învățăm să avem relații calme cu oamenii potriviți

Căutăm să fim înconjurați de oameni pentru că avem nevoie unul de celălalt. Însă oamenii pe care îi avem în viața noastră sunt potriviți pentru noi?

Primul pas pe care trebuie să îl facem este să învățăm să analizăm cine sunt oamenii cu care petrecem cel mai mult timp. Cum este sufletul lor, sunt persoane în care putem avea încredere deplină și pe care ne putem baza oricând și pentru orice? Dacă am răspuns cu “Da”, atunci trecem la următorul pas: să învățăm să creăm liniște în aceste relații. Să creștem iubirea dintre noi fără să mai lăsăm loc de ură, orgolii, răutate, răzbunare.

4. Învățăm să iertăm

Ultimul lucru pe care îl putem face pentru binele nostru: învățăm să iertăm oamenii din jurul nostru și să ne iertăm pe noi înșine – pentru că doar așa vom reuși să ne eliberăm de trecut și de toate sentimentele negative, ne concentrăm asupra prezentului și învățăm să fim recunoscători pentru viața pe care o trăim.https://www.kudika.ro/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121

Categorii articole