Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Exercitii mentale pentru o minte ascutita si flexibila

head-1588413_960_720

 1. Petrece-ti o ora in fiecare zi fara sa spui nimic exceptand momentele in care ti se adreseaza intrebari directe in grupul in care te afli. Raspunde fara sa lasi impresia ca esti suparat(a) sau intr-o dispozitie proasta. Comporta-te asa cum ai face-o in mod normal, insa evita sa faci remarci sau sa afli informatii.
 2. Timp de 30 de minute pe zi, gandeste-te exclusiv la un singur subiect. Concentreaza-te doar pe lucrul acela. Pentru inceput, ai putea face acest lucru pentru numai 5 minute.
 3. Scrie o scrisoare fara sa folosesti cuvintele “Eu”, “(al) meu /(a) mea”.
 4.  Incearca sa vorbesti, macar timp de 15 minute pe zi, fara sa folosesti cuvintele “eu”, “al meu/ a mea”, “mie”.
 5. Scrie o scrisoare din care sa transpara “prosperitatea” si linistea. Reda acela aspecte sau activitati care pot fi relatate astfel in mod sincer.\
 6. Opreste-te in pragul unei incaperi aglomerate si incearca sa o evaluezi (cati oameni sunt, ce marime are).
 7. Da-i voie unei persoane pe care tocmai ai cunoscut-o sa vorbeasca despre ea fara a-i permite sa devina constienta de acest lucru. Incearca sa eviti orice intrebare mutuala adresata din politete intr-un mod in care interlocutorul tau sa nu iti perceapa refuzul.
 8. Vorbeste exclusiv despre tine si interesele tale fara sa te plangi, sa te lauzi sau sa iti plictisesti partenerii de conversatie.
 9. Taie din conversatia ta orice formulare de genul “vreau sa spun”, “la drept vorbind” sau orice alta forma de manierism verbal.
 10. Planifica-ti 2 ore dintr-o zi si urmeaza planul respectiv.
 11. Stabileste-ti 12 obiective la intamplare si indeplineste-le. De exemplu, sa mergi 10 km departare de casa folosind mijloacele de transport in comun, sa stai cateva ore fara sa mananci, sa iei masa intr-un local pe care nu l-ai frecventa in mod obisnuit, sa stai o noapte treaz(a) si sa muncesti, sa nu vorbesti toata ziua decat atunci cand raspunzi unei intrebari din partea celorlalti etc.
 12. Din cand in cand, permite-ti o zi in care sa raspunzi cu “da” oricaror cereri sau rugaminti. (evident, celor rezonabile).

Dorothea Brande

Sursa:http://www.garbo.ro/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121