Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Exercițiu pentru autocunoaștere,Afirmații de dimineață,

Exercițiu pentru autocunoaștere

Exercițiu pentru autocunoaștere

Jurnalizarea emoțiilor este o practică eficientă de auto-reflecție și conștientizare emoțională. Acest proces implică a scie notițe regulate privind propriile tale emoții, starea de spirit și experiențele personale.Scrie în fiecare zi timp de o săptămână despre emoțiile tale. Identifică pattern-uri și observă dacă există vreun tipar de gândire negativă care revine.

Iată cum poți detalia și implementa jurnalizarea emoțiilor:
Pasul 1: Stabilirea unui Mediu Prietenos

Asigură-te că ai un spațiu liniștit și privat pentru a te exprima liber. Alegerea unui jurnal fizic sau a unei aplicații dedicate poate facilita acest proces.

Pasul 2: Stabilirea unei Rutine

Alege un moment specific în zi în care să te dedici jurnalizării emoțiilor. Poate fi dimineața pentru a reflecta asupra zilei precedente sau seara pentru a procesa evenimentele recente.

Pasul 3: Observarea Emoțiilor

Începe prin a observa emoțiile pe care le resimți în momentul respectiv. Identifică și numește emoțiile, de exemplu: bucurie, tristețe, furie, frică, surpriză sau dezamăgire.

Pasul 4: Detalierea Contextului

Notează circumstanțele și contextul care au generat aceste emoții. Ce evenimente, interacțiuni sau gânduri au contribuit la starea ta emoțională?

Pasul 5: Descoperirea Pattern-urilor

Urmărește modelele recurente ale emoțiilor. Există anumite situații sau tipuri de evenimente care declanșează anumite emoții în mod constant?

Pasul 6: Evaluarea Răspunsului Tău

Analizează modul în care ai răspuns la aceste emoții. Cum te-ai comportat? Ce gânduri au însoțit emoțiile respective? Cum au afectat aceste emoții starea ta generală?

Pasul 7: Alegerea Perspectivelor

Încearcă să privești emoțiile din perspective diferite. Există moduri alternative de a interpreta evenimentele? Cum ar putea să-ți influențeze perspectiva asupra situației?

Pasul 8: Stabilirea Obiectivelor

Dacă identifici pattern-uri negative sau situații care îți provoacă emoții dificile,stabilește obiective pentru a gestiona mai bine aceste momente în viitor.

Pasul 9: Recunoștință și Pozitivitate

Încheie sesiunea de jurnalizare cu recunoștință. Notează și aspectele pozitive ale zilei sau resursele personale care te-au ajutat să depășești provocările.

Pasul 10: Continuitatea Practicii

Fii consecvent în jurnalizarea emoțiilor. Cu cât practici mai des, cu atât vei dezvolta o conștientizare emoțională mai profundă și vei observa schimbările în modul în care gestionezi și resimți emoțiile.

Exemplu de Jurnalizare a Emoțiilor:

Data: 3 februarie 2024

Emoții:

– Bucurie: După o discuție pozitivă cu un coleg.

– Frustrare: În timpul ședinței în care ideile mele au fost ignorate.

Context:

– Bucurie: Interacțiunea a avut loc în timpul unei discuții constructive de echipă.

– Frustrare: În ședință, feedback-ul meu nu a fost luat în considerare de către echipă.

Răspunsuri și Gânduri:

– Bucurie: M-am simțit valorizat și apreciat pentru contribuțiile mele.

– Frustrare: Am simțit că nu am fost ascultat, și asta m-a făcut să mă simt neglijat și neinclud.

Perspective Alternative:

– În loc să mă simt ignorat, pot să încerc să înteleg mai bine punctul de vedere al celorlalți și să explorez cum pot prezenta mai bine ideile mele în viitor.

Obiective:

– Lucrul asupra modului în care îmi exprim ideile în ședințe pentru a mă asigura că sunt auzit.

– Încurajarea dialogului deschis pentru a evita frustrările viitoare.

Recunoștință și Positivitate:

– Recunosc că am avut o experiență pozitivă și că am oportunitatea de a crește.

Afirmatii:

Iată 10 afirmatii care pot fi utilizate în timpul jurnalizării emoțiilor pentru a sprijini procesul de autocunoaștere și identificare a tiparelor de gândire:

Sunt deschis să explorez și să înțeleg toate emoțiile mele.

Recunosc și accept faptul că unele gânduri pot afecta negativ motivația mea.

Astăzi, m-am observat simțind un amestec de bucurie și anxietate și sunt deschis să explorez aceste emoții fără judecată.

Am remarcat că, în ultimele zile, am experimentat o stare constantă de neliniște și sunt hotărât să înțeleg ce anume declanșează acest sentiment.

Îmi acord permisiunea de a exprima liber tristețea pe care o simt astăzi și să înțeleg ce anume a contribuit la această emoție.

Am observat că există un tipar de auto-critică în gândurile mele. Azi voi explora rădăcinile acestui tipar și încerc să îl înțeleg mai bine.

În timpul jurnalizării, am descoperit că anumite situații declanșează o frică profundă în mine. Aștept cu nerăbdare să înțeleg de ce.

Astăzi, am avut momente de fericire intensă. Aceste momente îmi aduc o claritate asupra surselor de bucurie în viața mea.

În ultimele zile, am remarcat o repetare a gândurilor pesimiste. Voi explora alternativele și voi căuta modalități de a le înlocui cu gânduri mai pozitive.

Am recunoscut că există unele situații pe care le evit din cauza anxietății. Îmi propun să investighez aceste situații cu atenție pentru a înțelege mai bine frica mea.

Am conștientizat că am ales să nu împărtășesc unele emoții cu cei din jurul meu. Astăzi, mă angajez să explorez aceste sentimente și să fiu mai deschis în comunicare.

În timpul jurnalizării, am sesizat un sentiment neașteptat de recunoștință. Voi explora mai adânc pentru a înțelege ce anume a generat această recunoștință și cum o pot cultiva mai mult în viața mea.Aceste afirmatii te pot ghida în explorarea emoțiilor și gândurilor tale în timpul jurnalizării, sprijinind astfel procesul de autocunoaștere și dezvoltare personală.https://www.facebook.com/SimonaIgnaTerapeut

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Exercițiu pentru autocunoaștere,Afirmații de dimineață,
Exerciții practice
Simona Igna

Exercițiu pentru autocunoaștere

Exercițiu pentru autocunoaștere Jurnalizarea emoțiilor este o practică eficientă de auto-reflecție și conștientizare emoțională. Acest proces implică a scie notițe regulate privind propriile tale emoții,

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121