5
(2)

SPUNÂND ACESTE LUCRURI VĂ POATE SCĂDEA NIVELUL DE ANXIETATE INSTANTANEU.

Toată lumea este stresată uneori. Începerea unui nou loc de muncă, mutarea într-un loc nou, pregătirea tuturor dimineața în gospodăria dvs. sau chiar mersul pur și simplu într-o cameră plină de oameni pe care nu i-ați întâlnit până acum vă poate face inima să bată puțin mai repede și transpirația frunții dvs. puțin mai mult. Dar ceea ce nu vă dați seama este că aveți deja cel mai bun instrument posibil pentru ameliorarea stresului : vocea voastră. Da, folosind câteva cuvinte și expresii cheie, puteți să vă liniștiți și să vă relaxați, făcând ca aceste griji să se estompeze. Iată 17 dintre acele cuvinte magice care vă vor ajuta să vă mențineți calmul și să continuați.

1″Mulțumesc.”

 Stiați că mulțumirea altcuiva poate avea efecte similare? Potrivit unui studiu din 2005 publicat în revista American Psychology ,  exprimarea recunoștinței poate duce la un spor crescut al fericirii. În cercetările lor, Martin Seligman și echipa sa, au cerut unui grup de participanți să scrie și să transmită manual scrisori de recunoștință oamenilor din trecutul lor care au fost deosebit de amabili cu ei, dar cărora nu le-au mulțumit în mod corespunzător. Ca urmare, subiecții de studiu care au primit această sarcină au avut o atitudine mult mai fericită, care a durat cel puțin o lună întreagă mai târziu.Da,ar putea fi greu să vă amintiți să arătați recunoștință atunci când sunteți stresați, dar un pic de „mulțumire” poate parcurge un drum lung – pentru toți cei implicați.

2″Cu toate acestea…”

Când ești sub armă, este prea ușor să fii consumat complet de problema la îndemână. De aceea, este esențial să poți trece peste problema și, din fericire, există o soluție cu un singur cuvânt care te poate ajuta să faci doar asta:cu toate acestea.După cum a spus Stanley Hibbs,doctor pentru  Psychology Today , „cu toate acestea” este un cuvânt magic care vă poate ajuta să omorați stresul din centrul său.Dacă îți urmezi gândul stresat cu unul pozitiv, separarea celor doi cu un „totuși” între ele, „este bine pentru sănătatea ta, pentru stima de sine și te poate face o persoană mai productivă, mai bună”, spune Hibbs.

3„Sunt iubitor”.

Relațiile pot duce la bucurie și stres în egală măsură. Atunci când aveți de-a face cu o problemă care implică o persoană iubită, reamintindu-vă că vă iubesc și că meritați iubirea lor este crucial. „Ca o persoană care are anxietate în relațiile ei apropiate, ceva care este adesea util să mă repet atunci când anxietatea începe să se construiască sunt afirmații de genul:” Ești iubitor și / sau merită iubire „,” Chantelle Doswell , consilier autorizat și a declarat pentru HuffPost un lector la Școala de Lucrări Sociale din Columbia University . Aceste fraze pot ajuta problema să pară mai ușor de gestionat și pot ajuta la alungarea stresului în natură.

4″Eu iubesc.”

La fel cum reamintirea că ești demn de iubire te ajută să te calmezi, reamintindu-ți că ești capabil și de iubire ajută la lupta împotriva stresului de zi cu zi. „Închideți„ iubirea „pentru orice cuvânt pe care îl simți vă descrie atunci când sunteți cel mai bun sine. Acum închide ochii și gândește-te la cum se simte când întruchipezi această trăsătură” , scrie Heidi Hanna , doctor în Stressaholic : 5 pași pentru a vă transforma relația cu stresul . Așa că data viitoare când te trezești simțindu-te stresat, ia câteva secunde și spune-ți ce fel de persoană vrei să fii în acea zi. Se va concentra atenția de la cât de stresat te-ai putea simți.

5″Calmeaza-te.”

A spune cuiva care este stresat să se „liniștească” este un exercițiu de inutilitate-știm cu toții asta.Cu toate acestea,atunci când îți spui să te calmezi, nu este la fel de inutil. Conform lui Doswell, spunându-vă să vă calmați în timp ce efectuați și exerciții de respirație atentă poate avea un impact mare asupra nivelului de stres. „Respiratia de la patru la CALM [pe respiratie] si DOWN [pe respiratia exterioara] este ideala mea pentru anxietate fizica”, a spus Doswell pentru  HuffPost .

6″Sunt entuziasmat.”

Potrivit lui Alison Wood Brooks , profesor asociat la Harvard Business School, există de fapt o emoție complet diferită care poate combate stresul, pe lângă antonimele tipice de calm și relaxare. Într-un studiu din 2013 publicat în Journal of Experimental Psychology: General ,Brooks a descoperit că participanții care s-au confruntat cu sarcini stresante cu emoție – mai degrabă decât cu atitudinea relaxată, care este, în general, prescrisă – erau mult mai susceptibili să vadă o scădere a nivelului de stres. Așa că data viitoare vei simți pereții apropiați, pompează-te!

7″Nu.”

Din păcate, nu toate lucrurile care vă provoacă stres sunt lucruri pe care le puteți controla. Dar dacă aveți de-a face cu o sarcină care poate fi într-adevăr ceva ce vă poate controla și vă provoacă mult stres, poate doriți să luați în considerare renunțarea la totul.

„Când vrem să trăim o viață fără stres, trebuie să alegem„ nu ”, scrie Darius Foroux , autorul lucrării„ Ce trebuie să fie liber . „Spunând orb da invitațiilor din partea colegilor, prietenilor sau familiei ne provoacă stres. Adesea regretăm că spunem, da ,zile întregi. Ne facem griji că ne-am deteriorat relațiile. Ne facem griji că ardem poduri. Ne îngrijorăm ce ar crede oamenii dacă spunem că nu … Spunând că nu îți lipsește nimic. Lumea este plină de oportunități și frumusețe. „

8″Și asta va trece.”

Pare o soluție prea evidentă pentru o soluție pentru ceva precum stresul care poate fi atotcuprinzător, însă reamintindu-ți că orice problemă dată este doar o furtună trecătoare este o modalitate sigură de a ajuta să ajungi în cealaltă parte. Neglijarea privirii asupra imaginii mari, inevitabile, nu face decât să agraveze sentimentele de anxietate. „Reamintiti-va ca acest moment plin de panica nu va dura pentru totdeauna” , a declarat pentru HuffPost Diane Sherry Case , antrenor de viata si scris . „Introduceți această mantră. Repetați” și asta va trece „în ritm cu respirația.”

9„Nu este vorba despre mine”.

Un discurs, o reprezentație, o prezentare – orice activitate care presupune a fi în fața unei mulțimi este obligată să provoace stres. Dar dacă alegeți să vă concentrați asupra importanței a ceea ce faceți,mai degrabă decât pe modul în care oamenii te-ar putea judeca pentru asta, stresul se va disipa.

„Uneori mă neliniștește un nou episod de podcast sau un videoclip pe care îl voi lansa pentru că sunt îngrijorat de ce va fi recepția” , a declarat pentru HuffPost Joy Harden Bradford , fondatorul Terapiei pentru Fete Negre . „Amintindu-mi că nu este vorba despre mine, dar mai mult despre cine trebuie să audă ce am de spus, este incredibil de util.”

10″Totul e bine.”

Cine nu vrea ca cineva să le spună că totul va fi în regulă? Vestea bună este că nu trebuie să găsești pe altcineva să-ți spună-poți doar să o faci singur! Maryam Hasnaa ,care conduce ateliere despre spiritualitate și conștiință, a declarat pentru  HuffPost că folosește expresia „totul este bine” în timpul vieții sale de zi cu zi. La urma urmei, este puțin mai greu să fii stresat atunci când crezi că totul merge bine.

11″Te respect.”

Relațiile de afaceri pot deveni surse mari de stres. Dar să spui cuiva că îi respecti la locul de muncă poate ajunge să parcurgă un drum lung, nu numai în a face acea persoană fericită, ci și a scădea nivelul de stres pe termen lung.

„Respectul creează respect; relația crește. Conflictele care altfel ar crea stres masiv se transformă în probleme pe care le rezolvați împreună”,reporterul Geoffrey James a scris într-un articol pentru  Business Insider .Așadar, data viitoare când o problemă cu un coleg de serviciu sau partener de afaceri va face să simțiți presiunea, încercați să spuneți acelui coleg că îi respectați și doriți să găsiți o rezoluție împreună. Ați putea fi surprins de cât de repede se rezolvă problema.

12″Te iert.”

Ținerea pe câmpuri poate duce la stres. Dar iertarea, pe de altă parte? Acest lucru vă poate determina nivelul de stres să scadă instantaneu. De fapt, potrivit unui studiu din anul 2019 realizat de American Psychology Associates , a da drumul ostilității sau resentimentelor îți poate scădea riscul de atac de cord, ușurează durerea, îți poate îmbunătăți nivelul de colesterol și poate  reduce anxietatea și depresia .Toate astea doar de la a spune cuiva, „te iert” și de a lucra pentru a trăi până la capăt.

„Este un proces activ în care luați o decizie conștientă de a da drumul sentimentelor negative, indiferent dacă persoana o merită sau nu”  ,a explicat Karen Swartz ,MD,director al clinicii Mood Disorders Adult Consultation din The Johns Hopkins Hospital, într- un articol pentru Johns Hopkins .

13″Sunt suficient.”

Să te îmbie pentru a nu-ți îndeplini așteptările personale este extrem de dăunătoare, cu toate acestea, probabil, o faci tot timpul. Așadar, de ce nu încercați să faceți opusul data viitoare și spuneți-vă că, da, sunteți de fapt suficient? Repetați acea frază de câteva ori și veți fi gata să vă confruntați cu următoarea provocare fără stres!

„Dându-ne mesaje pozitive ne vom combate cu vorbirea negativă de sine”, scrie Kathleen Hall , doctorat, al Mindful Living Network . „Puteți alege să faceți această practică simplă pentru a crea prosperitate,echilibru și sănătate în viața voastră.”

14„Sunt sub control”.

Este posibil să nu-l crezi la momentul respectiv, dar încearcă să-ți repeti această afirmație pozitivă. „Cercetările de la Universitatea din California ne spun că persoanele care repetă o afirmație atunci când se confruntă cu frică sau stres au niveluri mai mici de cortizol”, scrie Hall . Cortizolul este hormonul stresului care face ca organismele noastre să aibă un răspuns de luptă sau de zbor într-un timp de teamă. Deci, cu atât mai puțin, cu atât mai bine!

15″Sunt stresat.”

Această frază poate suna prost, dar auziți-ne. Societatea îi condiționează în mod natural pe oameni să-și îmbrace sentimentele negative. Și totuși, exprimarea acelor sentimente negative este primul pas atunci când vine vorba de rezolvarea lor. Conform unui studiu din 2014 publicat în Social Psychological and Personal Science Science , participanții care au împărtășit sentimente de stres cu alții înainte de a susține un discurs au sfârșit prin a avea o scădere a stresului. Deci, data viitoare cand esti stresat, recunoaste ce simti. S-ar putea să facă toată diferența. Și pentru mai multe modalități de a vă reduce stresul, renunțați la aceste 20 de greșeli care nu vă vor compune decât stresul . https://bestlifeonline.com/

Media 5 / 5. Numărul voturilor: 2

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.