Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Ritual pentru Portalul 11.11.2024,Schimbă-ți Atenția Transformă-ți Viața !,Luna Nouă din 17 iulie 2023,Iluziile și Autoamăgirea,Puterea de a decide propria valoare,Transformă-ți îndoielile,Fii responsabil pentru tine,Obezitatea – o perspectivă spirituală,Renunțarea la rușine,Ruperea tiparelor negative ,Cele 4 nopți întunecate ale etapelor sufletului,Semnificatia emotionala a dependentelor,Ascultă-ți corpul !,Luna Nouă în Vărsător,Transformarea suferintei in pace,Vindecarea sufletului,Lucruri de facut diferit in 2022,Înțelegerea celor 3 stări ale conștiinței,Gestionarea corecta a emoțiile negative,Omul - maestru creator fara limite,Dacă vrei să fii fericit/ă,Cauza disfunctiilor,Orgoliul si smerenia,Vindecarea ranilor,Simptome ,corpul luminos,Conștiința dimensională a cincea Eliberarea iluziilor 3D, Ce ne împiedică să facem schimbările, Teama de zi cu zi, Cum să contracarezi gândurile negative,Ritual Puternic Luna Nouă Fecioară 2024

Categorie:

Fii responsabil pentru tine

Fii responsabil pentru tine

Fii responsabil pentru tine, te eliberează
Nimeni în afară de tine nu este responsabil pentru deciziile pe care le iei moment de clipă. Indiferent dacă aceste decizii sunt bune sau rele, ele fac parte din destinul tău și te face o persoană liberă și solidă, capabilă să învețe pe calea vieții. Așa că învață cum să dezvolți această abilitate esențială.

Ești responsabil pentru tine și ești responsabil pentru acțiunile tale. Îți asumi consecințele acțiunilor, cuvintelor și deciziilor tale în orice moment.

Nimeni în afară de mintea și inima ta nu îți poate spune ce să faci sau ce să nu faci în fiecare moment. Te face un om liber. Te face capabil să-ți construiești propriul destin.

Viktor Frankl a spus că libertatea este de neconceput fără un anumit simț al răspunderii . Într-adevăr, este un adevăr evident pe care adesea avem tendința să-l trecem cu vederea.

Mulți dintre noi ne considerăm ființe mature și realizate. Bărbați și femei capabili să-și asume obiectivele pe care ni le-am propus. Cu toate acestea, există un fenomen pe care îl vedem mult prea des.

Ne place să dăm vina pe alții pentru că ne provoacă problemele , eșecurile și suferința. Adesea chiar și propria noastră nenorocire este doar rezultatul acestei relații de dependență din care nu îndrăznim să plecăm.

De exemplu: „Insecuritățile și temerile mele se datorează educației autoritare pe care mi-au dat-o părinții mei în copilărie.” Acest motiv nu ascunde însă adevărata problemă? Și anume faptul că persoana încă nu s-a confruntat sau a rezolvat problemele legate de această educație pentru a deveni persoana care își dorește să fie.

Îi învinovățim pe alții pentru dificultățile cu care ar trebui să ne confruntăm, dacă am fi puțin mai responsabili. După cum a spus psihoterapeutul Albert Ellis , cei mai buni ani din viața noastră sunt atunci când acceptăm în sfârșit că problemele noastre sunt cu adevărat ale noastre .

Nimic nu este vina mamei noastre, a mediului sau a politicii. Când ne dăm seama de asta, atunci preluăm controlul asupra propriului destin…

Când ești responsabil pentru tine, viața ta se schimbă

Responsabilitatea este o abilitate psihologică valoroasă. Aduce securitate celor care o asumă zi de zi.

Trăiește în oameni dedicați cu ei înșiși care acționează conform valorilor lor. Acei oameni care sunt pe deplin conștienți de greșelile lor și își modifică acțiunile pentru a învăța, pentru a continua să progreseze și să se dezvolte.

Sunt cei care își asumă acest principiu foarte devreme datorită educației sau personalității lor. Dar există și cei care încă nu stăpânesc această abilitate vitală. Acesta este un aspect adesea abordat în terapie.

Un exemplu obișnuit în terapie: dacă există ceva cu adevărat dificil de făcut pe un pacient să înțeleagă, este cu siguranță nevoia de a nu te mai concentra atât de mult pe ceea ce fac sau nu oamenii din jurul lui. Mai degrabă, trebuie să se concentreze mai mult pe el însuși.

„Cum fac asta?” îi întreabă adesea pacienții pe terapeut. „Există șeful meu care mă stresează constant. Acolo sunt tatăl meu vitreg, prietenul meu narcisist și adolescentul meu care îmi cere mereu bani și nu face nimic acasă”.

După cum putem ghici, uneori este mai ușor să ne concentrăm spre exterior și să învinovățim pe alții pentru răul nostru. Dar ce facem pentru a gestiona toate aceste conflicte? Este rolul nostru doar de a fi o „victimă pasivă”? Evident nu.

Ești responsabil pentru tine și ai obligația de a reacționa la ceea ce ți se întâmplă.

Cuvântul „ responsabilitate ” provine din latinescul „ responsum ” care înseamnă „ a răspunde la ceva sau cuiva” . Mai mult, din punct de vedere psihologic, această abilitate este direct legată de un concept important: angajamentul .

Prin urmare, a fi responsabil pentru sine implică învățarea de a lua decizii care să promoveze bunăstarea și creșterea personală. Și, în același timp, să ne asumăm consecințele acțiunilor noastre și să știm să reacționăm la ceea ce se întâmplă în jurul nostru fără a da vina pe alții.

Nici nu trebuie să așteptăm ca alții să ne rezolve problemele. Dacă există un obiectiv esențial în orice terapie psihologică, acesta este acela de a realiza ca persoana să se angajeze în propria sa schimbare și să-și ia controlul știind să acționeze fără teamă.

Este un proces complex, este adevărat. Dar când o facem, se întâmplă ceva: ne simțim liberi.

Când ești responsabil de tine însuți, ești liber să-ți creezi viața pe care ți-o dorești.

Abraham Maslow a definit simțul responsabilității ca o dimensiune esențială în piramida nevoilor umane. În cartea sa The Self-Realizing Man, el susține că, dacă ești responsabil pentru tine însuți, îți vei putea atinge obiectivele și te vei împlini.

Este vorba despre atingerea acelui vârf în care te poți simți bine cu tine și bine cu ceea ce este în jurul tău. Pentru a face acest lucru, trebuie să țineți cont de anumite aspecte:

  • Ești liber să alegi tipul de viață pe care ți-l dorești. Dar pentru a realiza acest lucru, trebuie să-ți concentrezi toate resursele, energia și speranțele asupra ta. Nimeni nu are nicio obligație să vă ajute sau să vă ușureze. Această responsabilitate este a ta.
  • Stabilește-ți obiective zilnice și apoi pornește-te să le cucerești. În fiecare zi trebuie să-ți demonstrezi că ești capabil să lucrezi pentru bunăstarea ta și a celor pe care îi iubești.
  • Dacă ceva te deranjează, te înnebunește și te face să simți că ești în ceață, atunci abordează-l. Fă-o cât mai curând posibil. Nu lăsa timpul să treacă și nu aștepta ca alții să o facă pentru tine.
  • Fii sincer în orice moment și în toate împrejurările cu tine însuți, dar și cu ceilalți.
  • Acceptă-ți greșelile și învață din ele.
  • Angajați-vă în fiecare zi să vă îmbunătățiți, să fiți mai independent. Fii curajos să înfrunți ceea ce te temi. Fii asertiv pentru a te susține, umil pentru a putea învăța, respectuos și amabil cu tine și cu cei din jurul tău, chiar dacă uneori aceștia nu se comportă așa cum te-ai aștepta.
În concluzie…

A învăța să fii responsabil pentru tine însuți necesită timp și necesită un angajament constant . Cu toate acestea, odată ajuns acolo, sentimentul de libertate este absolut. Așa că la treabă acum.https://nospensees.fr/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Luna Plină în Berbec 9 octombrie 2022,Astrologie Intuitiva,Astrologie intuitivă,LUNA ROZ DE PE 16 APRILIE
Astre
Simona Igna

Astrologie Intuitiva

Astrologie Intuitiva Super luna plina in Varsator-august 2022 Amintiți-vă de (n.tr. Super Luna Plină în Săgetător) ziua de 14 iunie, vă amintiți ce s-ar putea să

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121