Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Fraze de evitat în conversații!

20180706_143111 (1)Cu toții spunem lucruri pe care oamenii le interpretează mult mai diferit decât ne-am gândit că ar fi.

TalentSmart a testat inteligența emoțională (EQ) la peste un milion de oameni și au descoperit că gradul de conștientizare socială este o abilitate ce lipsește la mulți dintre noi.

În acest sens, există unele fraze pe care oamenii inteligenți le evită într-o conversație. Următoarele fraze ar trebui să le eviți cu orice preț.

1. “Pari obosit.”

Oamenii obosiți sunt incredibil de morocănoși și au probleme de concentrare. A spune cuiva că arată obosit implică toate cele spuse mai sus.

Poți să spui în schimb: Totul este în regulă? Cei mai mulți oameni întreabă ceva pentru că ei intenționează să fie de ajutor (ei vor să știe dacă cealaltă persoană este în regulă). În loc de asumarea dispoziției cuiva, doar întreabă. În acest fel celălalt se poate deschide. Mai important, el va vedea că ești preocupat în loc să fii nepoliticos.

2. “Wow, ai pierdut o tonă de greutate!”

Încă o dată, un comentariu de acest gen creează impresia că ești critic. A spune cuiva că a pierdut din greutate sugerează că până atunci a fost neatractiv.

Spune în schimb: “Arăți fantastic.” Acesta este un compliment ușor acceptat de oameni.

3. “Ai fost prea bun pentru ea, oricum.”

Atunci când cineva pune capăt unei relații de orice tip, personală sau profesională, acest comentariu implică faptul că omul căruia te adresezi nu are gusturi în a alege pe cineva și că a făcut o alegere proastă, în primul rând.

Spune în schimb: “pierderea ei!” Aceste cuvinte oferă același sprijin, doar că fără nici o critică implicită.

4. “Tu întotdeauna …” sau “Tu niciodată …”

Nimeni nu face ceva întotdeauna sau niciodată. Oamenii nu se văd printr-o singură dimensiune, astfel încât nu ar trebui să încerci să îi definești ca atare. Aceste fraze fac oamenii să fie defensivi la mesajul tău, ceea ce este un lucru foarte rău.

Spune în schimb: “Se pare ca tu faci asta de multe ori” sau “Tu faci acest lucru destul de des ca să observ.”

5. “Arăți grozav pentru vârsta ta.”

Utilizarea “pentru dvs.” e nepoliticos. Nimeni nu vrea să pară mai inteligent sau într-o formă bună în raport cu alte persoane, care sunt, de asemenea în etate. Oamenii doresc pur și simplu să fiela locul lor.

Spune în schimb: “Arăți grozav.” Acesta este un alt compliment ușor.

6. “Așa cum am spus înainte de …”

Cu toții uităm unele lucruri din când în când. Dar oamenii cărora te adresezi cu așa gen de expresii de cele mai mutle ori se simt insultați.

Când o spui din nou, vezi ce poți face pentru a transmite mesajul într-un mod mai clar și mai interesant. Astfel, ei își vor aminti ceea ce ai spus.

7. “Mult noroc.”

Aceasta este o abordare subtilă. Cu siguranță nu este sfârșitul lumii dacă doriți noroc cuiva, dar se poate face mai bine, deoarece această expresie implică ideea că acești oameni au nevoie de noroc pentru a reuși.

Spune în schimb: “Știu că vei avea ceea ce ți-ai propus…”

8. “Depinde de tine.” 

Acest răspuns arată că ești indiferent la întrebare, deși opinia ta este importantă pentru persoana care o solicită.

Spune în schimb: “Eu nu am o opinie puternică la acest subiect, dar două lucruri le poți lua în considerare.”

9. “Ei bine, cel puțin eu nu am ___.”

Această sintagmă este un mod agresiv de a comuta atenția departe de greșeala ta, arătând o greșeală veche, probabil irelevantă făcută de cealaltă persoană.

Spune în schimb: Îmi pare rău. Admițând vina este un mod uimitor de a preveni escaladarea unui conflict.

În conversația de zi cu zi, sunt lucruri mici care fac diferența. Încercați aceste sugestii în conversațiile cu diferiți oameni și veți fi uimiți de impactul pozitiv al lor.

https://psihologiadeazi.ro/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Luna Nouă in Vărsător,Trei idei pentru a te ierta,Autocontrolul emoțional,Trezirea spirituala,Contactul cu propriul tău suflet,Te manifesti din Sinele tău superior,Ce înseamnă a trăi conștient?, Cauzele Spirituale Ale Bolilor
Exerciții practice
Simona Igna

Autocontrolul emoțional

Autocontrolul emoțional Ce poți face pentru a dobândi un mai bun autocontrol emoțional? Autocontrolul emoțional presupune capacitatea de a-ți recunoaște și gestiona emoțiile și a

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121