Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Gânduri care te împiedică să ieși din „zona de confort”

key-2508940__340

Crezi sau nu, dar intenția de a ieși din propria zonă de confort pentru a face ceva anume, îți poate schimba radical viața, făcând-o mai bună și mai interesant

Să ne imaginăm două cercuri, care nu se intersectează în nici într-un punct. Primul cerc este mic, iar al doilea este mai mare și îl înconjoară pe cel mic. Primul cerc reprezintă zona de confort și lipsită de griji. Aici poți să navighezi ore întregi pe Internet. Poți să-ți petreci weekendurile în pat și să mănânci ciocolata pe care o preferi. E zona ta de confort. La prima privire s-ar părea că este o variantă destul de bună pentru o viață lungă, însă în realitate această zonă nu îți garantează decât regrete.

Însă este și cel de-al doilea cerc. Aceasta este un nou teritoriu care abia așteaptă să fie descoperit. Aici sunt visele cele mari care așteaptă ca cineva să le transforme în realitate. Aici sunt scopurile pe care nu le vei putea înlocui cu dulciurile sau televizorul. Aici este acea viață care este trăită în afara zonei de confort. Un asemenea stil de viață ne educă și ne întărește puterea interioară. Fiecare nouă zi ne aduce noi provocări. Însă premiul merită efortul depus.

Pentru a face acest pas, este nevoie să identifici gândurile negative și să le distrugi. Pentru că ele nu îți permit să ieși din zona de confort. Mai jos vei găsi cele mai frecvente 10 gânduri care sunt periculoase pentru succesul tău.

1. «De fapt, eu nu am nevoie să fac asta»

Dacă nimeni nu ne obligă să facem ceva, atunci este foarte greu să fim motivați atunci când vrem să facem ceva. Neașteptat, creierul nostru găsește sute de motive pentru a renunța de la scopul propus. E un gând tipic.

Însă noi trebuie să mergem spre țelul propus fără nici o îndoială. Oricare ar fi scopul, nu trebuie să renunțăm la el din cauza emoțiilor. Atunci când în capul nostru apar gânduri nebune, trebuie să ne reamintim asta.

2. «Voi începe mâine»

Uneori, asta e ce poți face. Însă asta lucrează doar în cazul când într-adevăr începi de mâine. Adevărata problemă e că majoritatea oamenilor nu încep să facă ceva iar acel „mâine” nu mai vine niciodată. „Mâine” devine o dată nestabilită din viitor, acel moment magic când ni vom fi gata să facem ceva.

De exemplu, vrem să facem sport și am decis că vom începe chiar de mâine. Dacă am stabilit ora antrenamentului, ne-am explicat de ce vom face asta și chiar am pus la vedere un costum de sport, atunci 99% că noi într-adevăr vom începe de mâine să facem sport.

Însă dacă ne vom amăgi că vom începe de mâine, iar în acest moment începem să privim un serial, atunci aceasta este calea sigură către eșec.

3. «Acum nu este momentul potrivit»

Întotdeauna vor fi explicații de ce acum nu este momentul potrivit pentru a începe ceva. Suntem mereu ocupați, ceva nu știm sau nu avem bani.

Acesta este un cerc vicios. Dacă gândim așa, atunci nu vom reuși niciodată. Trebuie să înțelegem că astea nu sunt decât niște scuze și trebuie să le ignorăm. Mai târziu vei regreta că nu ai făcut atunci când ai fi putut.

4. «Voi începe atunci când voi… »

Cea mai frecventă scuză este „nu am timp”. Atunci când vrem să facem ceva ce nu ne convine, întotdeauna găsim justificări. În realitate, acestea nu au nici un rost, și nu au nici o legătură cu schimbările din viața noastră. Însă le folosim ca un fel de „dezvinovățire”. Că așa este mai ușor.

De fiecare dată când realizăm că folosim această justificare, trebuie să știm că avem tot necesarul pentru a începe ceva. Dacă vom depune puțin efort, lucrurile din viața noastră vor începe să se schimbe.

5. «Dacă aș fi avut…, cu siguranță aveam succes»

Un alt gând prost care nu ne dă posibilitatea de a obține succes este că „neapărat se va întâmpla ceva ce ne va aduce succesul garantat”. Însă adevărul e altul.

Este adevărat că sunt oameni care au mai multe posibilități și sunt mai deștepți decât alții, însă ceea ce face diferența sunt acțiunile și perseverența atunci când nu vedem rezultate clare. Factorii interni au o valoare destul de importantă. Factorii externi au și ei o valoare, însă nu sunt decât niște valori de completare.

6. «Nu sunt într-atât de bun pentru a face asta»

Astăzi suntem înconjurați din toate părțile cu exemple despre cum trăiesc alți oameni. Fie asta reclame, bannere prelucrate în Photoshop, conturi pe rețelele de socializare sau video-bloguri. În toate cazurile, asta e doar vârful aisbergului.

Adevărul neplăcut însă se ascunde și văzând asta, simțim că nu suntem în stare să obținem și noi ceva. Dar dacă pierdem încrederea în noi, atunci este foarte greu să căpătăm acea forță interioară, care să ne determine să ieșim din zona de confort.

Adevărul este că majoritatea oamenilor trăiesc aceste momente lipsite de neîncredere, însă nu arată asta. Iar din acest motiv, îngrijorările tale nu se deosebesc de ale lor. Pur și simplu trebuie să faci față și să mergi înainte.

7. «Este ultima mea întârziere»

De fiecare dată când ne justificăm în acest mod, următoarea tentativă de a reuși va fi mai dificilă. Cu timpul, creierul nostru începe să folosească truc, amânând acțiunile. Trebuie să înțelegem că în modul în care acționăm în momentele dificile ori ne face mai puternici, ori ne slăbește. Dacă îți vei strânge pumnii și vei începe să acționezi, însăși faptul că deja ai făcut un pas, îți va ușura viitorul.

8. «Astăzi o să mă distrez, iar de mâine mă voi concentra pe acțiunile de viitor!»

Acest gând ar avea un alt rezultat dacă ar avea o altă formulare. De exemplu: „ acum voi munci pentru a obține ceea ce-mi doresc, iar la sfârșitul zile mă voi simți relaxat și împlinit”. Dacă vei pune pe primul loc distracțiile, îți va fi foarte greu să treci la acțiuni incomode.

Să obții relaxare, fără ca să depui efort, ar însemna să stai în zona de confort. Dacă vei continua în așa mod, acest obicei se va înrădăcina. Însă, ar putea să-ți fie de folos dacă vei schimba rândul acțiunilor.

Ca de exemplu, dietele. Dacă în timpul unei săptămâni vei respecta regimul sănătos de viață, atunci nu este nimic rău dacă ai mânca odată ceea îți poftește sufletul.

9. «Nu știu cum să fac»

Faptul că nu știm să facem ceva nu e nimic uimitor. Majoritatea experților au fost începători. Cunoștințele pe care le posedă cineva nu sunt rezultatul unui talent sau al unui truc magic. Este rezultatul unei munci intensive și a dezvoltării personale. În ziua de astăzi sunt o mulțime de căi prin care ai putea să înveți și să te dezvolți.

10. «Trăim o singură dată și trebuie să ne trăim viața într-o permanentă plăcere»

Aflarea în zona de confort pare plăcută la prima vedere, din această cauză majoritatea oamenilor niciodată nu trec peste hotarul ei. Însă, odată pășind în necunoscut și să faci ceea ce nu ai făcut niciodată, înțelegi că totul a fost doar o iluzie. Se pare că dacă stăm în zona de confort nu riscăm. E greșit. De fapt, riscăm să pierdem resurse importante precum timpul. Riscăm să pierdem șansa de a ne schimba viața.

Sursa:https://dozadesucces.ro/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121