Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Gandurile

question-mark-2405207__340

În minte există o energie care creează neîntrerupt un torent de gânduri. Prin intermediul conştiinţei, tu priveşti ceea ce se întâmplă, ca un peştişor auriu care priveşte lumea printr-un acvariu. Gândurile sunt peştişorul auriu, iar tu eşti apa.

Omul ignorant gândeşte astfel: eu sunt peştişorul auriu; eu sunt această nelinişte; eu sunt această frică; eu sunt acest regret. Începi să identifici unde anume se află conştiinţa. Conştiinţa este cea care observă aceste gânduri. Gândurile curg prin conştiinţă, iar conştiinţa în sine e invizibilă şi lipsita de formă. Începi sa te identifici cu observatorul, în loc să te identifici cu ceea ce este observat.

Pentru a evita şi transcende atracţia seducătoare a conţinutului gândirii, o atitudine smerită faţă de importanţa acesteia dezvăluie rapid că fără proiecţia valorii, 99 la sută din gânduri sunt, în mod evident, doar plictisitoare şi banale. Eliberarea de vraja gândurilor le reduce atractivitatea, prin pierderea interesului. Celaltă iluzie constă în credinţa că atenţia acordată gândurilor este necesară supravieţuirii – deşi în realitate, supravieţuirea depinde de sine.

Prin concentrare intensă, devine evident faptul că gândurile pot fi abandonate mai grabnic în procesul apariţiei şi al formării lor. Prin concentrare permanentă şi renunţare la valoarea lor distractivă, ele vor dispărea treptat ca forme recognoscibile, reducându-se doar la impulsul trecător de a gândi. Recompensa acestui impuls poate fi refuzată. Astfel, devine uimitor de evident faptul că omul gândeşte doar ca o consecinţă a dorinţei de a face acest lucru şi că gândurile şi imaginile au numai o valoare imaginară.

Descoperirea faptului că omul e cu adevărat sursa gândirii relevă faptul că el nu este nicidecum victima minţii, ci mai degrabă autorul fenomenului, datorită intenţiei şi dorinţei sale.

Libertatea e un rezultat al smereniei profunde, care arată ca singurul motiv pentru care un om gândeşte este faptul că vrea să facă acest lucru, pentru a obţine un beneficiu sau câştig existenţial.

David R. Hawkins 

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

PRINCIPIILE HIPNOZEI

Regula numărul 1: Fiecare gând sau idee cauzează o reacție fizică Gândurile tale afectează toate funcțiile corpului tău.Gândurile de îngrijorare generează schimbări în stomac care

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121