Cand acest lucru a aparut in viata mea,am stiut ca este chemarea mea.Sunt pasionat de acest lucru. Vindecarea este cel mai simplu si mai natural lucru din lume. Sunt doar 3 pasi simpli pe care ii poti face ca sa vindeci aproape orice. Sigur ca nu orice poate fi vindecat,dar sunt si multe aspecte carea pareau de nevindecat, care pot fi vindecate…

Iata cei 3 pasi ai vindecarii:

1. „Asuma-ti responsabilitatea”

Oricare ar fi problema, este problema TA. Este a ta. Nu a altcuiva. Chiar daca in trecut ai crezut ca este vina altcuiva. Chiar daca ti-ai dorit poate, sa fie vina altcuiva. Nu este si nu a fost. Asumati-o. Infrunt-o.
Imagineaza-ti ca la propriu, aceasta problema s-ar afla in mainile tale. Tine-o in fata ochilor tai si priveste-o adanc. Doar tie iti aparatine aceasta problema. Doar tu te poti elibera de ea. Dar mai intai trebuie sa ti-o asumi.

Atunci cand ti-ai luat responsabilitatea, nu ii mai invinuiesti pe altii; si nu mai fugi de aceasta problema. Stii ca ai responsabilitatea propriei schimbari.

Destul de des, oamenii ma suna si ma intreaba daca nu as putea sa le ajut partenera sau partenerul sau prietenul. Am invatat sa spun nu in aceste situatii. Daca acea persoana nu isi poate asuma responsabilitatea, nu o pot ajuta. Si nici tu nu poti face acest lucru.
Nu ii poti tu determina pe oameni sa se schimbe.

2. Gaseste cauza problemei

Nu este chiar atat de greu precum pare, dar nici usor nu e. Dar nu e mai greu decat la punctul 1. 
Multe persoane nu trec de pasul 1. Ar trebui sa stii acest lucru. Daca cineva vine la mine dupa ce deja a trecut de pasul 1 (faptul ca si-a asumat responsabilitatea pentru problema pe care o are), atunci il ajut intotdeauna.

Si cand vin la mine afladu-se in acest punct, am cel mai adanc respect pentru ca stiu ce inseamna sa ajungi aici. Iti trebuie umanitate, demnitate si curaj. Trebuie sa devii adevarat. Multi oameni nu au acest curaj si de aceea lumea este in starea care este…

Ca sa gasesti cauza problemei exista o formula foarte simpla. Cauta sursa problemei tale (si folosim analogia cu un copac), du-te la radacini. Ramurile copacului reprezinta problema ta la suprafata, care este in capul tau. Trunchiul copacului reprezinta inima (emotiile). Radacinile problemei se afla in intestine (sentimente adanci de trauma, stres, frica, etc…) iar cauza este o reactie la toate aceste sentimente de trauma. Reactia este instinctul de supravietuire.

Pune-ti aceasta intrebare: „Cum ma face sa ma simt aceasta problema?” Si pune-ti mereu aceasta intrebare, pana vei ajunge la cel mai adanc sentiment – Ce vreau sa fac?

Raspunsul este instinctul tau de supravietuire – aproape toate problemele noastre isi au radacina in instinctul de supravietuire. Daca reusesti sa faci aceast pas, problemele se prabusesc intr-o clipa.

3: Vindeca cauza

Acest pas este atat de simplu. Da, e adevarat. Vindecarea este simpla.

Sa iti asumi responsabilitatea este dificil, sa gasesti cauza suferintei e precum o ghicitoare, dar cand stii sa faci aceste lucruri, vindecarea vine usor. Cauza suferintei este un blocaj subconstient. Ca sa fim mai specifici, blocajul vine din contradictia care exista intre nevoia de siguranta/ supravietuire si un instinct, Asa incat, daca natura problemei se afla in subconstient, ne vindecam aducand-o pur si simplu in constient.

Pentru ca stii, esenta noastra este pura constiintaLumina. Iar blocajul este precum o umbra.
La fel cum indepartezi o umbra punand pur si simplu lumina asupra ei, te vindeci de blocajul subconstient aducandu-l in lumina si constientizare.

Aceasta se numeste o actiune constienta – mindfulness. Cand vindec blocajul unui client, ne aduc pe amandoi intr-o stare de prezenta (aici si acum) si astfel noi constientizam blocajul.

Constientizarile noastre combinate (lumina) se revarsa asupra blocajului (umbra) si pur si simplu il facem sa dispara.

Blocajul este precum un oaspete neinvitat. Cand este descoperit, el fuge prompt. El de fapt isi doreste sa fie descoperit si vrea sa plece. El stie ca locul sau nu este aici.

Ceea ce apartine acestui moment este pura constinetizare. Cand blocajul este inlaturat, constiinta pura se misca prin spatiu din nou, in mod natural, spontan si cu bucurie….Ben Ralston https://www.garbo.ro/