Mai târziu, ni se spune ca TREBUIE sa urmam o facultate, sa obținem un job excelent, sa întâlnim persoana potrivita(sufletul pereche, spun unii) si sa muncim de zor pana la pensionare si chiar mai mult…
Puţin se vorbește despre FERICIRE, ci mult se exersează Nefericirea. Fericirea devine ca un fel de Fata Morgana, aproape atinsa, dar mereu îndepărtată!
Voi fi fericit când voi lua examenele, când voi fi in vacanta, când voi întâlni un bărbat ( sau o femeie), când voi avea bani, când voi plati ipotecile, când vor creste copiii sau când ma voi pensiona…! Adică, cândva, nu stiu sigur când, se va întâmpla!
De cele mai multe ori nici macar nu știm ce înseamnă, de fapt, fericirea, căutăm definiții, citim multe cărți, atingem accidental, la început, stări răzlețe de pace sau de bucurie si ne întrebam intre doua nemulțumiri : „Sunt fericit(a)?”.
După ani de exersare, constatam ca am devenit profesioniști, insa, in Nefericire, ne deranjează daca ploua sau daca e prea cald, daca trebuie sa mergem la serviciu sau daca nu avem bani, daca trebuie sa facem piață când vrem sa dormim sau daca dormim când vrem sa facem piață.
Ne deranjează tot si fiecare lucru…, pana intr-o zi.
Daca ai noroc, acea zi nu e cea in care mori, ci cea in care TE TREZESTI!
Si, din acea zi, totul începe sa se schimbe, nimic nu mai e cum era…, conștientizezi si iei decizia sa faci altfel , sa te bucuri, sa fii din ce in ce mai prezent in viață ta si sa începi da faci un bilanț pe plus si nu pe minus al vieții tale!
Si, cum spunea si Dalai Lama, comparațiile ajuta – poți sa fii mai fericit când te compari cu cineva care n-a avut norocul tau!
Studiile psihologice arata ca oamenii, care dau semnificații pozitive evenimentelor din viață lor, au o viață mai fericita!
Si tot studiile psihologice mai arata si alte lucruri.
Desi suntem învățați din copilărie si pana devenim adulți ( uneori de părinți, apoi de prieteni si de societate) ca trebuie sa reușim pe plan personal si profesional si sa deținem case, bijuterii si elicoptere (ceea ce, pana la un punct, nu reprezintă nimic rău), tot studiile psihologice arata ca, de fapt, au o viață fericită oamenii care au relații interumane reușite, autentice si de buna calitate!
Adică aceia care trăiesc si integrează salutul NAMASTE – Divinul din mine saluta Divinul din tine!Sursa:https://emmatoader.wordpress.com/