Știi care este motivul cel mai frecvent pentru care distrugem viitorul unei relații? Încercarea de a te asemăna cu alții.
Fiecare om tinde spre perfecțiune, iar atunci când vede pe cineva mai bun decât el tinde să compare. Fiecare dintre noi este bun la ceva, dar nu putem avea toți aceeași valoare.
Simțim des dorința de a ne afla în locul persoanelor pe care le vedem la televizor, dar totul este un fals. Rolurile și viața acestora au fost create să se desfășoare conform unui scenariu prestabilit. Prin urmare, de ce ne stresăm să devenim ca ei, în loc să ne focusăm pe propriile calități?!
Obiceiul de a te compara cu alte persoane va da naștere unui ego care mai apoi îți va ucide încrederea în tine, iar în goana de a deveni altcineva îți vei pierde propria identitate și propriul talent:
1. Crede în tine
Să crezi e bine. Dar să crezi că nu ești bun la nimic cu siguranță e foarte rău. Ai încredere în propriile talente. Asta nu înseamnă că trebuie să îi vezi pe ceilalți ca pe niște nimicuri, ar fi total arogant. Nu trebuie să subestimezi pe nimeni, dar nu te subestima nici pe tine.
Dacă faci ceva, atunci ai încredere că o faci bine.
2. Copiază bunul. Exclude răul
Mereu ni se spune că trebuie să învățăm din obiceiurile bune, iar părțile negative să le trecem cu vederea, pentru că nu sunt menite să fie luate în calcul. Odată ce ai preluat calitățile bune, încearcă să le incluzi în viața ta. Fă-le obicei. Te vor transforma într-o persoană și mai bună, dar nu te compara cu nimeni. Nu te subestima.
3. Unicitatea te face special
Să presupunem că ești la fel ca cel cu care te compari. Unde-ți este, în acest caz, identitatea și prin ce te vei distinge dintre alți oameni? Unicitatea te face special. Ești cunoscut pentru ceea ce ești, nu pentru ceea ce ai vrea să fii.
4. Acea persoană nu are ce ai tu
Simți că nu arăți la fel sau nu ai o anumită calitate a persoanei pe care o admiri? Dar ea are calitățile pe care le ai tu? Dacă răspunsul este negativ, atunci care este rostul să te compari cu cineva?
5. Relația ta depinde de asta
Problemele într-o relație încep să apară când unul dintre parteneri simte că celălalt oferă prea multă atenție unei alte persoane. Apare nesiguranța și într-un sfârșit îți distruge relația.
Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că nu forțezi pe nimeni, iar celălalt are propriul spațiu. Al doilea lucru: dacă te simți sufocat, atunci ar fi mai bine să discuți calm problema cu jumătatea ta.
https://psihologiadeazi.ro/