Înțelegeți durerea și lăsați-o să plece
Suferim doar pentru câteva momente, dar gândurile noastre au puterea de a face durerea să dureze pentru totdeauna.
Suferim mai mult în imaginația noastră decât în realitate.
„Cu excepția suferinței fizice, totul este imaginar” Jacques Chardonne.
„Suferința este un bun profesor” Eric Neuhoff.
Durerea durează doar un timp (mai mult sau mai puțin lung, de fapt…) . Mai degrabă liniștitor când vrei să mergi mai departe. Mai degrabă deprimant dacă creierul nostru ne joacă feste… Și ne face durerea să dureze mai mult decât este necesar . Vă sugerez să faceți un bilanț al durerii (mentale) care ne va permite să o înțelegem și să acceptăm că durează doar o perioadă, orice spun oamenii.
Beneficiile durerii
„Beneficiile durerii, ce ? Dar nu sunt masochist !” Dar nu, nu, foarte dulce. Durerea (mentală) are beneficiile ei, la fel cum greșelile noastre sunt importante pentru că ne învață.
Când suferim, încercăm cu orice preț să ne detașăm de această durere. Neplăcută, grea și departe de a fi trecătoare, durerea este tulburătoare și totuși ne împinge înainte .
Când ne simțim rău, căutăm modalități de a ne îmbunătăți.
„Ah, ei bine, nu, nu eu… Sunt mai degrabă genul care mă lasă să pieri singur…
– Și spui că nu ești masochist?
– Uh…”
Hei, da! Ne dorim foarte repede să ștergem din viața noastră durerea când ajunge la apogeul insuportabilului.
Ne punem într-o misiune de comando:
* Facem zeci de apeluri către prietenii noștri,
* Organizam petreceri pentru a ne simți mai puțin singuri,
* Ieșim din peștera noastră melancolică,
* Ne întindem mâna spre cineva care să ne salveze,
* Ne angajăm în proiecte la care ne-am gândit înainte, fără să îndrăznim vreodată să începem,
* Ne încercăm pictura,
* Ne adâncim cultura muzicală, cinematografică,
* Lăsăm creativitatea noastră sa rătăceasca (ceea ce este un remediu bun pentru a ne deconecta puțin de realitate),
* Ne alăturăm asociațiilor,
* Facem muncă voluntară…
Pe scurt: când suferim și vrem să scăpăm de durere, nimic ca să găsim o activitate care ne face să ne deconectăm din suferința noastră temporară. Încetul cu încetul, durerea dispare… Desigur .
Suferința ne permite să ne înțelegem pe noi înșine.
Ești rănit și nu înțelegi de ce. Este timpul pentru un control psihic rapid, nu crezi? Caută de ce și cum din această suferință, sapă, nu te teme. Odată miezul durerii găsit în tine, te vei putea înțelege mai bine în momentele în care vei fi flatat și vei ieși mai repede din peștera ta melancolică! Să scapi de durere este bine, dar numai după ce o înțelegi. Altfel, vei fi condamnat să suferi mult mai des. Suferința este rezultatul unei întâlniri cu un eveniment exterior incontrolabil și cu cel interior. Nu poți controla evenimentele externe, dar poți să-ți controlezi interiorul și să te cunoști pe dinăuntru. Și cu cât te cunoști mai mult, cu atât îi dai ființei tale mai multă libertate de a reacționa altfel decât prin suferință .
Suferința dezvoltă empatia.
Nu este o persoană care a suferit/care suferă de aceleași afecțiuni ca tine cea mai probabil să te înțeleagă? Când suferi, creierul tău înregistrează cauza suferinței și intensitatea durerii resimțite. Atunci cand esti in contact cu o persoana care sufera de aceleasi afectiuni ca si tine, il poate ajuta empatia naturala dezvoltata in urma suferintei tale.
Durerea are beneficiile ei, desigur. Dar are și dezavantajele sale. „Fara gluma ?”
Durerea și efectele ei
Durerea ne poate împiedica să mergem înainte, să ne despartă de noi înșine, să ne retragem în noi înșine.
Durerea poate fi traumatizantă și ne poate bloca. Respingerea celorlalți, refuzul, lipsa totală de control pe care o avem în fața unei astfel de situații, cauzele durerii sunt infinite și diferă pentru fiecare dintre noi. Este necesar să înțelegem cauza durerii pentru a ne elibera de ea. Odată eliberați, vom putea decide dacă vrem sau nu să suferim pentru asta sau pentru asta. Trebuie să obținem independența față de durere. Trebuie să înțelegem că este posibil să ne eliberăm de ea. Trebuie să înțelegem că suferința nu este singura reacție la un eveniment dificil.
Durere: accepta să-i dai drumul.
Indiferent de ce, este dificil să accepti că durerea poate dispărea . Când am suferit multă vreme, durerea a devenit un fel de obicei, un fir comun, scuza noastră pentru toate atacurile: „Sunt in proastă dispoziție pentru că mă doare” „Nu ies pentru că” m-am îndurerat” „Sunt răutăcios pentru că mă doare”…
A accepta că durerea poate dispărea înseamnă a accepta o nouă cale . Înseamnă să acceptăm să mergem înainte pe cont propriu, fără acele scuze care ne erau atât de confortabile înainte. Este acceptarea fericirii, care se poate termina în orice minut și care este la fel de incontrolabilă ca vântul.
A accepta să renunți la durere înseamnă a accepta să fii liber de alegerile și stările de spirit, de gândurile și de greutatea pungilor pe care le poartă în spate.
Înțelege miezul durerii tale și în acel moment permite-ți să renunți la ea. Eliberează-te !https://www.divinatix.com/