Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Intrebări pe care ni le punem unii celorlalți inconștient, în orice clipă

 question-mark-2525248__340

„O mare parte din viața noastră este condusă de aspecte neconștientizate emoționale. Undeva la nivel subconștient, fiecare intearctiune a noastră este încărcată de sensuri puternice, de întrebări arzătoare și nevoia de a afla răspunsuri nu neapărat adresate în formă verbală. Arareori noi punem aceste întrebări prin cuvinte și arareori ni se răspunde prin cuvinte. Acestea sunt adesea întrebări tăcute, fiindcă ele sunt adresate subconstient”, explică Katherine Schafler. 

 „Îi întrebăm pe oamenii pe care îi iubim, îi întrebăm pe oamenii care contează pentru noi din punct de vedere profesional și în sens extins, îi întrebăm pe oamenii pe care îi întâlnim în fiecare zi în viețile noastre: pe chelnerul care aduce cafeaua, pe vecinul care iese la alergat dimineața și tu îi faci cu mâna din mașină, în drumul tău spre serviciu, pe bătrâna care stă pe bancheta din față în tren”, spune Katherine Schafler

Iar când răspunsul tăcut la fiecare dintre aceste patru întrebări este un DA fără echivoc, iubirea (sau umanitatea) în relații devine palpabilă și imediat începe să fie simțită. 

 Într-un context romantic, când întrebările rămân fără de răspuns, ajungem să ne distanțam inconștient, să căutăm drame sau să ne distragem atenția ca să ne simțim mai vii. Oamenii cărora nu li se răspunde cu un DA la aceste patru întrebări inconștiente. Sau și mai rău, cei cărora li se răspunde cu un „NU” ajung să se simtă din ce în ce mai triști, nevaloroși și deconectați de ceilalți și de comunitate. 

Acestea sunt cele 4 întrebări esențiale pentru care noi toți așteptăm în mod inconștient, doar răspunsul pozitiv:

 1.Mă vezi?

 2.Îți pasă că sunt aici?

 3.Sunt de ajuns pentru tine sau ai vrea să fiu mai bun/ă în vreun fel? 

 4.Pot să îmi dau seama că sunt special/ă pentru tine după modul cum mă privești?

Fie că vorbim despre copiii tăi, de colegii tăi, de partenerul tău sau absolut oricine din comunitatea ta, atunci când acești oameni se simt în mod sincer apreciați de tine, este pentru că tu le-ai răspuns inconștient la aceste patru întrebări esențiale. Asta pentru că tu, atunci când ești în preajma lor, îi vezi cu adevărat.

Știți care este unul dintre motivele pentru care unii oameni iubesc câinii așa de tare? 

 Cățeii răspund acestor patru întrebări cu un mare și substanțial DA, în orice clipă. Cățeii sunt precum niște maeștri spirituali îmblăniți, capabili să ne fie prezenți și să ne iubească în absolut orice clipă. Ei sunt maeștri ai conexiunii palpabile, explică specialista. Spre deosebire de prietenii noștri patrupezi, în relație cu alți oameni, noi părem să nu avem această capacitate de a oferi prezența, pentru că atenția noastră este mereu distrasă, spune Katherine Schafler.

 Uneori este perfect normal să nu fim conectați cu cei din jurul nostru datorită activităților pe care le desfășurăm, dar acest obicei se răsfrânge însă și asupra momentelor când chiar ar trebui să fim prezenți:

–              Iubirea vieții tale intră în cameră înainte de culcare și tu abia îi observi prezența, prea preocupat/ă de telefonul tău. 

–              Îți întâlnești cel mai bun prieten și atunci când îl îmbrățișezi și îi spui „vai, ce bine arati” și „mi-a luat o veșnicie să ajung până aici”, nu pui prea mult suflet în afirmațiile tale.

–              Îți încalți copilul ca să îl duci la școală, apoi apuci repede pachețelul și cheile și nici măcar nu îl privești. 

Cu toții facem aceste lucruri, în absolut fiecare zi. Dar această conștientizare este valoroasă pentru calitatea vieților noastre: este important pentru oamenii din jurul nostru să știe că suntem împreună cu ei și că îi observăm, îi validăm și îi acceptăm fără să le cerem în vreun fel să fie altfel decât sunt în acel moment. 

 

Conexiunea nu este bazată pe cât de mult timp petrecem cu cineva sau ce activități desfășurăm cu acea persoană, conexiunea este întotdeauna bazată pe calitatea prezenței.

Iar eu pot să atest că într-adevăr – acest simplu adevăr – că oamenii din jurul nostru au nevoie să SIMTĂ că ei contează pentru noi, că îi vedem și că ne pasă că sunt AICI, este o cheie a fericirii.

Când oferim, vom fi surprinși să vedem  că vom primi: acesta este ingredientul care ne face mai fericiți prin intermediul celor de langă noi. http://www.garbo.ro/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Respiratia

Liniştea este esenţa inimii. Nu poţi fi în plinul inimii tale, decât dacă te ierţi pe tine însuţi şi îi ierţi pe ceilalţi. Nu poţi

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121